"Дойче банк" (Deutsche Bank) обяви в понеделник, че е постигнала споразумение с BNP Paribas за прехвърляне на своя основен бизнес за електронна търговия на акции на френската банка.

Двете големи европейски банки обявиха, че са подписали споразумение, даващо възможност за плавна транзакция на клиентите на "Дойче банк", занимаващи се с електронна търговия с акции, към френската кредитна институция.

След време клиентите, персоналът и услугите на немската банка ще бъдат напълно преместени в BNP Paribas, като дотогава Deutsche Bank ще продължава да предоставя тези свои услуги и в преходния период, за да "осигури безпроблемен преход за клиентите".

Изпълнителният директор на "Дойче банк" Франк Кунк заяви: "Това е важен момент за нашето капиталово поделение. Вече постигаме напредък и сме на правилния път за осъществяване на тази транзакция, като по този начин осигурим ясен път за прехвърляне на нашите клиенти и ключовия персонал".

Новината провокира спад на акциите на двете банкови институции, като акциите на Deutsche bank поевтиняват с 3,75%, а на BNP Paribas - с 2,65%.