От първата си страница в."Етнос" посочва, че германският финансов министър Волфганг Шойбле и директорът на европейския отдел на МВФ Пол Томсен пеят "коледарски песни за тежки рестриктивни мерки" в Гърция.

Според изданието ръка за ръка двамата оказват натиск за приемането на сурови мерки от правителството, въпреки че от Европейската комисия не подкрепят тази позиция.

В статия под заглавие "Атина и Берлин - изгубени в превода" в. "Катимерини" пише за публично противопоставяне между премиера на Гърция Алексис Ципрас и германският финансов министър, които вчера си отправиха остри реплики.

Според правителството в Атина предвид случващото се в момента със спирането на краткосрочните мерки за облекчаване на дълга и отлагането на споразумението между Гърция и кредиторите й по втората оценка на хода на спасителната програма, "изкуствено се възражда гръцкият проблем" като това се използва за вътрешнополитическа консумация предимно от Германия.

В."Нафтемборики" коментира, че в създалата се ситуация всеки е срещу всеки - Гърция води "война" с Германия и Международния валутен фонд (МВФ), а Европейската комисия критикува изказвания на директора на МВФ за Европа Пол Томсен. Изданието уточнява, че от Брюксел очакват споразумението по втората оценка на гръцката спасителна програма да е готово през март. Това ще позволи отпускането на пореден транш в размер на 6,2 милиарда евро от международната финансова помощ, което от своя страна ще подобри икономическия и инвестиционен климат.

Сценариите за възможни предсрочни избори в Гърция коментира от първата си страница в. "Имерисия".

Според изданието действията на правителството подсилват сценариите за предсрочни избори, а бизнесът следи с безпокойство тази вероятност. "Имерисия" цитира представители на сектора, които предупреждават, че слуховете за избори блокират пазара и обезкуражават инвестициите.