Вчера стана ясно, че гръцкото правителство закрива обществения радио и телевизионен оператор ERT, определяйки го като "ненужен". Зрителите, които гледат новините по главния телевизионен канал на ЕРТ, от вторник вечерта виждат само черен екран. Всички служители са временно освободени до реорганизацията на телевизията.

Южната ни съседка е в пълно информационно затъмнение, тъй като в стачката участват работещите в държавните и частните медии. Стачкуват и журналистите в печатните издания - вестници и списания. Общественият транспорт също ще бъде блокиран. Автобуси, тролеи и влакове няма да се движат изобщо, а метрото ще спре в 9 ч. Авиодиспечерите ще стачкуват до 17 часа.

Журналистическите съюзи оценяват решението на правителството за закриване на държавното радио и телевизия като "мракобесно" и "превратаджийско". Работещите в медиите предупреждават, че протестите ще продължат, докато правителството оттегли решението си за закриване на държавната компания за радио и телевизия ЕРТ.

Хиляди атиняни са се стекли пред сградата на радиото и телевизията, където от вчера сутринта текат концерти, а екипи по собствена инициатива излъчват емисии.