Акциите на Туитър се понижават с 20% на извънборсовия нерегулиран пазар преди старта на реалната търговия на Уолстрийт, въпреки че социалната мрежа представи по-силни от прогнозите финансови резултати за второто тримесечие на годината, съобщи "Файнейншъл таймс". Това стана, след като излязоха данните за състоянието на Туитър в края на второто тримесечие на годината.

Подобно обаче на Фейсбук, Туитър също отчете намаляване на ежемесечния брой на своите потребители, като в същото време от компанията посочиха, че тази тенденция ще продължи и занапред с оглед на нейната политика за заличаване на акаунтите, произвеждащи т.нар. "фалшиви новини". В момента активните потребители на социалната мрежа са 335 милиона, което е спад с 1 милион в сравнение с първото тримесечие на 2018 година.

Приходите на компанията са се увеличили с 24% спрямо първото шестмесечие на 2017 година до 711 милиона долара, но това не е било достатъчно, за да спре инвеститорите да продават, уточни на свой ред "Ройтерс".

Подобно на финансовите резултати на Фейсбук, инвеститорите реагират много негативно на намаляващия брой клиенти (потребители, разполагащи с акаунт).

От компанията заявиха, че спадът на клиентите на социалната медия се дължи отчасти на "решенията, които взехме, за да дадем приоритет на заздравяването на нашата интернет платформа". Туитър очаква тази тенденция на свиване на броя на потребителите да продължи и в бъдещ с оглед на политиката за прочистване на акаунтите, разпространяващи "фалшиви новини".