"От страна на Фич няма нищо ново. Рейтингът на Франция остава остава без промяна, нищо не е станало, той е на равнище тройно ААА със стабилна перспектива", заяви агенцията.
Преди това френското министерство на финансите категорично отрече слуховете за понижаване на рейтинга на страната, предизвикали нов масов срив на борсовите котировки.
"Тези слухове са напълно неоснователни и трите рейтингови агенции - Стандард енд Пуърс (Standard's and Poor's), Фич и Мудис (Moody's) потвърдиха, че няма опасност от понижение, посочиха сътрудничи на министъра на финансите Франсоа Бароен.
Ройтерс съобщи, че "Мудис" също е повторила, че запазва рейтинга на Франция.
Котировките на акциите на френските банки бяха в състояние на свободно падане днес следобед и секторът изпадна в паника в Европа заради слуховете за понижаване на рейтинга на Франция.
В Европа секторът отчете спад на фондовите борси между 5 и 10 на сто, но най-засегнати бяха френските банки като Сосиете женерал (Sociеtе Gеnеrale), чиито котировки сринаха с над 23% в късния следобяд и затвориха при спад с 15 на сто.
Акциите на банка Бе Ен Пе Париба (BNP Paribas) поевтиняха с 12 процента, а на Креди агрикол (Crеdit Agricole) с 16 на сто - нещо невиждано от финансовата криза през 2008 година.
Френските банки притежават значителни гръцки и италиански облигации, което допринесе за паниката.
Секторът понесе загуби и заради намеренията на Гърция да продължи програмата си за размяна на облигации, за да включи дългови книжа с по-продължителен матуритет, което ще се отрази зле най-напред на частните кредитори.
В Лондон големи банки като Стандард чартред (Standard Chartered), Барклис (Barclays), Роял банк ъв Скотланд (Royal Bank of Scotland) и Ейч Ес Би Си (HSBC) понесоха спад на котировките между 5 и 6 на сто.
В Мадрид акциите на банка Сантандер (Santander), най-голямата в сектора, поскъпнаха най-много - със 7 процента.
На Миланската фондова борса котировките на Уникредит (UniCredit) изгубиха 8 процента от стойността си, спадайки под прага от 1 евро за пръв път от април 2009 година.