Богатството на Илон Мъск, основателя и главен изпълнителен директор на Тесла (Tesla) и СпейсЕкс (SpaceX), е намаляло с над 20 милиарда долара след участието му в телевизионното шоу "Събота вечер на живо", съобщи в електронното си издание сп. "Форбс".

В предаването предприемачът призна, че страда от синдрома на Аспергер - психично разстройство от аутистичния спектър, характеризиращо се с трудности в социализацията и стереотипно поведение. Той разказа също за бизнес плановете си и отношението си към криптовалутите, една от които нарече "измама", допълни БТА.

Преди участието богатсвото на Мъск се оценяваше на 166 млрд. долара. През изминалата седмица обаче стойността на акциите на Тесла е намаляла с 15 процента (към вчерашната сесия на Уолстрийт), което е довело до обща загуба от 20,5 млрд. долара.

Въпреки това Мъск остава третият най-богат човек в света.

По-рано тази седмица милиардерът заяви в Туитър, че Тесла вече няма да приема биткойни като платежно средство за колите си. Според в. "Уолстрийт джърнъл" това е засилило колебанията на котировките на компанията.