Аварията в шламохранилището пренареди приоритетите ни. Ще изпълним препоръките на министъра на околната среда и водите Емил Димитров. Това заявиха от пернишката топлофикация. От дружеството увериха, че програмата им за модернизация продължава на двойни обороти.

Правим всичко възможно да "срежем лентата" на новото шламохранилище до края на лятото, казаха още от Топлофикация Перник.

От дружеството отбелязаха, че приоритети за тях са работата по преминаване към изцяло екологично гориво (газ) и изграждането на шламохранилището.

Перничани могат да са спокойни, гарантираме, че няма да произведем и 1 мвт, базиран на изгарянето на въглища, преди РИОСВ да потвърдят безопасността и техническата издържаност, подчертаха от Топлофикация Перник.

От дружеството изразиха удовлетворение, че аварията е била овладяна бързо. Изтъкнаха, че Топлофикация е изключително важно предприятие, особено по време на отоплителния сезон и че през следващите 6 месеца ще направят всичко възможно да заслужат доверието на перничани.