"Нова Броудкастинг груп" иска да придобие "Канал 3", още 4 радиа и музикална телевизия. Тя е подала документи за сделката с Канал 3 в Комисията за защита на конкуренцията, което е видно от сайта на комисията. 

Заедно с тв канала медийната компания, собственик на Нова тв, иска да придобие и радиата "Веселина", "Витоша", Magic FM, The Voice и The Voice TV. Всички те са част от BSS Media Group, която от няколко месеца притежава и "Елит Медиа България" ЕООД - дружеството, което излъчва Канал 3. Действителен собственик е Гергана Стефанова Данова, пише в сайта на Канал 3.

Канал 3 има лиценз за ефирно разпространение в София, а в останалата част на страната се предава по кабел. От 1 септември 2017 г. каналът излъчва в HD формат.

Само преди 10-ина дни "Нова Броудкастинг груп" придоби официално и 100% от онлайн групата "Нет инфо". Дотогава тв компанията притежаваше 70% от групата сайтове. Сделката за останалите 30% бе одобрена от КЗК през февруари. Сега тя беше финализирана, след като са приключили преговорите по цената с досегашните собственици - "Дарик радио" на Радосвет Радев и "Уеб Финанс" на Христо Христов.

"Нет инфо" е най-голямата онлайн група в България, в портфолиото й има редица сайтове, както и платформата за видеосъдържание Vbox7.

Канал 3 е създадена през 1993 г. През 2013 г. тя е купена от "Медийна инвестиционна организация" АД, в която основният пакет акции е на Мария Опренова (съпруга на бизнесмена Любомир Минчев), а една акция притежава Кеворк Марашлян.

През 2019 г. телевизията става собственост на Ива Стоянова - дотогава неин управител и програмен директор, която държи 90% от нея, а останалите 10% са на Огнян Димов. Няколко месеца по-късно Стоянова става управител на "Нова Броудкастинг груп".