Разговаряме с Петър Кръстев, изпълнителен директор на БенчМарк Финанс. Компанията е сред водещите инвестиционни посредници на българския пазар и тази година чества 20 години от създаването си.

На 20 октомври БенчМарк организира финансов форум с участието на 11 от най-добрите финансисти и инвеститори в страната.

Разкажете ни повече за това какво предлага БенчМарк

БенчМарк Финанс е лицензиран инвестиционен посредник с разрешение за предоставяне на брокерски услуги в страната и ЕС. Предоставяме на нашите клиенти онлайн достъп до международните финансови пазари чрез най-популярните платформи за търговия. Чрез тях се сключват сделки с валутни двойки, акции, ценни метали, суровини, борсови индекси, криптовалути и други.

Предлагаме възможност за инвестиране в ценни книжа от Българска фондова борса. Това включва акции на български дружества, също акции на чужди компании и борсово търгувани фондове (ETF).

За клиентите, които имат интерес да вложат парите си под управление и да инвестират пасивно на финансовите пазари, предлагаме взаимните фондове на Amundi. Това е най-голямото дружество за управление на активи в Европа.

Вече 20 години сте на пазара. Защо клиентите избират БенчМарк?

БенчМарк е избор номер едно на клиентите заради предлаганото разнообразие от финансови инструменти в комбинация с едни от най-ниските разходи за сключване на сделка на пазара. Нямаме такси за внос, теглене или минимална сума за откриване на сметка.

Нашият екип от професионалисти е на разположение 24 часа в денонощието, 5 дни в седмицата. Стремим се да подхождаме персонално към всеки клиент, за да намерим заедно най-добрия вариант за неговите инвестиции.

Клиентите ни получават достъп до мощни ресурси за следене и анализиране на финансовите пазари. Специалистите на БенчМарк предоставят редовни пазарни анализи. Изготвяме статистики на пазарните настроения. Обобщаваме прогнозите на световни финансови институции.

За начинаещите организираме безплатни обучения, в които започваме от основите на инвестирането и продължаваме с правилното анализиране на движенията на пазарите. Така клиентите ни трупат опит и се чувстват сигурни да започнат да инвестират самостоятелно на финансовите пазари.

Какви успехи имате през годините?

БенчМарк е получавал през годините десетки отличия за продукти, технологии и услуги. Компанията е неизменно в челните места на инвестиционните посредници с най-голям брой сделки на БФБ. За миналата година БенчМарк е инвестиционният посредник с най-голям оборот на Българска фондова борса.

През годините сме обучили успешно над 20 000 души и ще продължим да работим за успеха на нашите клиенти.

На 20 октомври организирате БенчМарк Финансов Форум по случай 20 годишнината. Можете ли да ни разкажете повече за него?

Това ще бъде първата по рода си конференция за инвестиции. 11 от от най-добрите финансисти и инвеститори в страната ще говорят за акции, форекс, суровини, имоти и крипто. Сред тях са Божидар Балевски от InvestClub, Владимир Сиркаров, доц. Григор Сарийски, проф. Красимир Петров, Бисер Манолов, Любо Леков.

Препоръчвам да посетите страницата на БенчМарк Финансов Форум, за да видите програмата и всички лектори. Темата е "Тайните, пропастите и възможностите на пазара през 2024 и отвъд": https://benchmark.bg/r/Q2YBRY

 

* материалът е предоставен от Банчмарк