"Изиджет" (Easyjet) е поредният международен авиопревозвач, който ще спре всичките си полети заради пандемията от коронавируса, информира ДПА и БТА.

Британската нискотарифна авиокомпания съобщи днес, че не може да каже кога ще лети отново.

Повечето международни полети вече са забранени заради разпространението на коронавируса, регистриран за първи път в Китай в края на миналата година, а след това се разпространи в почти всички страни по света, като отне живота на над 30 000 души.

"Куонтас" (Qantas) и "Етихад" (Etihad) също спряха изцяло полетите си засега.

Към този момент не може да се каже със сигурност датата на възобновяване на гражданските полети. Ще правим непрекъснато оценка на ситуацията въз основа на разпоредбите и търсенето и ще информираме пазара, когато имаме становище, се посочва в съобщение на авиопревозвача.

Компанията уверява инвеститорите си, че финансите й са силни и че е постигнала споразумение да плаща на кабинния си персонал 80 процента от заплатите за два месеца от сряда.

"Изиджет" отбелязва, че е работила с правителства до неделя включително за прибирането на 45 000 клиенти с 650 спасителни полета. Последният такъв полет е бил в неделя.