Технологичният гигант "Гугъл" (Google) е похарчил 1 милиард долара за купуването на сграда в централен Лондон, съобщи днес компанията, цитирана от Ройтерс и БТА.

На практика компанията подкрепя завръщането в офиса с инвестиция, която ще разшири капацитета му в Обединеното кралство с 50% и ще "съживи" работната среда.

По този начин технологичният гигант изразява доверието си в бъдещето на офиса като място за работа.

"Гугъл", за който във Великобритания работят 6400 души, планира мултимилионно реновиране на офисите в компекса "Сентръл Сейнт Джайлс", близо до "Ковънт гардън".

"Имаме привилегията да работим във Великобритания от близо 20 години и закупуването на "Сентръл Сейнт Джайлс" отразява постоянния ни ангажимент към растежа и успеха на страната", заяви Рут Порат, финансов директор на "Алфабет" (Alphabet), компанията майка на "Гугъл".

"Гугъл" планира да преоформи сградата, където до момента е наемател, така, че тя да е приспособена за екипна работа "на живо" и да има заседателни зали за хибридна работа, както и повече място за индивидуална работа.

Реновирането ще включва и външни работни пространства, за да може да се работи на чист въздух, съобщи компанията.

Сградата досега е била собственост на смесено дружество между "Лигъл енд дженерал инвестмънт мениджмънтс риъл асетс" (Legal and General Investment Management Real Assets) и "Мицубиши" (Mitsubishi).