Еврохолд предвижда да продаде автомобилния и лизинговия бизнес на групата и да се фокусира върху енергийния и застрахователния бизнес след придобиването на дружествата на ЧЕЗ Груп в България. Това уточниха от дружеството, след като вчера автомобилният холдинг Авто Юнион АД, който е част от Еврохолд България АД, подписа предварителен договор за продажба на дъщерното си дружество Стар Моторс EООД - официален вносител на автомобили с марка Mazda за България и Република Северна Македония, съобщи БТА.

Освен това през юни Авто Юнион продаде дъщерната си Н Ауто София ЕАД - основен дилър на автомобили с марка Nissan и мажоритарен собственик на Еспас Ауто, най-големия дистрибутор в България на автомобилите с марка Renault и Dacia.

Припомняме, че Авто Юнион АД вчера подписа предварителен договор за продажбата на дъщерното си дружество Стар Моторс EООД - официален вносител на автомобили с марка Mazda за България и Република Северна Македония. Купувач е М Тракс България ЕООД, която има богат опит в продажбата и обслужването на моторни превозни средства и е официален вносител на камиони с марка MAN за България. Документите за предстоящата концентрация вече са внесени в Комисията за защита на конкуренцията и се очаква одобрение.

Стар Моторс EООД е основана през 2000 г. и е основен вносител на автомобили с марка Mazda за България и Република Северна Македония. Компанията разполага със собствени и преоторизирани продажбено-сервизни центрове в 9 града в България и автосалон със сервизен център в Скопие.