Фирмата "Мегаинвест" ЕООД е 100% собственик на "Мегаинвест-холд" ЕООД, които заедно с "Трейс Груп Холд" са полагали асфалта на пътя София-Своге-Мездра, където стана трагедията с автобуса. Строителният бос Цветан Славейков Цветанов е управител и на двете фирми с името "Мегаинвест" с минимални промени. Той освен това има участие в още куп фирми, показва справка в регистрите на bivol.bg.

Цветанов започва кариерата си в "Пътно поддържане-Дупница" през 2008 година. Това е времето, в което пълновластни господари на района са братя Галеви. Цветанов е мениджър на фирмата от 2008 година, когато е регистрирана и "Мегаинвест".

Галеви изчезват през 2012 година, заедно с близо 50 милиона лева, спечелени от различни фирми, тяхна собственост, значителна част - през обществени поръчки за поддръжка и ремонт на пътища. На хоризонта след тяхното изчезване се появява "Мегаинвест-холд", наследник на дупнишката компания за поддържане на пътища и ремонти.

Цветанов участва и в още няколко фирми с различен предмет на дейност. В една от тях - Аква холидей, която се занимава с хотелиерство и ресторантьорство, търговия и всички разрешени от закона дейности, той е заедно със застрахователите от Булинс, в други с няколко банки, развиващи дейност у нас.

"Мегаинвест" или "Пътно поддържане-Дупница" развива трескава дейност, печели от 2008 година куп обществени поръчки, като възложители са общини, сред които и Столична община, министерства, Областни пътни управления, Агенция "Пътна инфраструктура". Общата сума на спечелените поръчки от 2008 до 2016 година надхвърля 81 милиона лева. По време на изпълнение на една поръчка от община Дупница тя стана известна като фирмата, която асфалтира улиците в града, заобикаляйки паркираните коли, оставяйки участъците под тях без асфалт.

В годините, когато братя Галеви са в България, най-активно с дупнишката фирма работи Столична община, Министерство на земеделието, Министерството на регионалното развитие. Разбира се и общините в района-Костинброд, Перник, Своге.

Столична община запазва делът си на сериозен възложител на поръчки за "Мегаинвест-холд" в годините 2011-2012. Появяват се и община Дупница, община Годеч, община Кюстендил. Прави впечатление силното присъствие като възложител и на община Своге в периода 2011-2014 година. През 2016 година община Своге вече държи 90% от възлаганията на фирмата.

Фирмата "Мегаинвест-холд" ЕООД има офис и в София, освен централния в Дупница. Той е на улица "Бигла" в квартал "Лозенец".

Що се отнася до мнението на работилите в нея, ето какво казва един бивш служител в bgrabotodatel.com:

"Увaжaеми колеги, не прaвете грешкaтa дa зaпочнете рaботa в тaзи фирмa нa Цветaн Цветaнов, aко искaте дa рaботите нa ненормaлно рaботно време , дa ви осигурявaт нa 4 чaсa при рaботни понякогa достигaщи 14 чaсa, но не по- мaлко от 10 чaсa . Ще взимaте нищожнa зaплaтa, ще рaботите нa непрекъснaто нa строшенa и зaтормозенa техникa, кaто непрекъснaто вaс ще обвинявaт зa товa, ще ви нaкърнявaт достойнството ви с обиди и псувни, ще ви мaчкaт кaто охлюви , ще трябвa дa се нaучите дa рaботите нa всичко в тaзи фирмa, дори и дa нямaте нужните документи зa тaкaвa дейност , с риск зa вaс единствено."