Собственикът на "Мегаинвест холд" Цветан Славейков Цветанов отрече да е градил участъка от пътя край Своге, където при жестока катастрофа загинаха 17 души и бяха ранени 21. Той заяви пред Dir.bg, че фирмата му е строила участъка от пътя София-Своге-Мездра, но само край с. Елисейна. Според него там не са били правени компромиси с мантинелите и асфалта.

"Ние сме в обединение с "Трейс груп холд", но нашият участък, който сме градили, е при Елисейна. Всеки участник от обединението взима отделни участъци, които се правят. "Мегаинвест холд" не участва в изграждането на пътя София-Своге, за него са отговорни "Трейс-Своге". Това заяви за Dir.bg собственикът на "Мегаинвест холд", Цветан Славейков Цветанов.

Този участък е правен от "Трейс-Своге" и ние нямаме нищо общо с него. Именно за този участък не мога да дам никаква информация, защото колегите са го изпълнявали и не мога да бъда полезен. Има си поддържаща фирма на участъка", поясни Цветанов.

Според него мантинелите, които са поставяни на пътя, са едни и същи по целия път. Има един производител, който ни ги предоставя. Той си дава декларация за качеството им. Запитан дали все пак са свързвани правилно с нужните болтове, Цветанов заяви: "Доколкото разбрах от новините, в мантинелата, където катастрофира автобусът, се е ударил преди това и ТИР, тази мантинела е била повредена и е трябвало да бъде възстановена. Защо това не е направено, не мога да кажа. Не съм човекът аз, който е трябвало да я възстановява".

Попитан все пак, "Мегаинвест холд" в участъка при Елисейна правил ли е компромис с асфалта или с мантинелите, Цветанов отвърна: "Не, компромиси не се правят, няма как".

Опонирайки му, че все пак е видно, че е направен подобен компромис край Своге, Цветанов заяви: "Не мога да кажа, аз отговарям за моя участък."