Нов собственик на белградския център Сава стана (Sava Centar) днес компанията Делта холдинг, която на публичен търг го купи на първоначалната цена от 17,54 милиона евро и стана собственик на най-големия конгресен център в страната, съобщи белградската агенция Бета, на която се позова БТА.

Делта холдинг бе единственият кандидат по време на третия опит за продаване на Сава център. Търгът бе обявен от град Белград.

Купувачът трябва да вложи в близките пет години най-малко 50 милиона евро за адаптация и реконструкция на конгресния комплекс, който се намира почти на три хектара терен.

Задължен е да не променя предназначението на Сава център, който трябва да продължи да служи за конгресен туризъм.

От Делта холдинг заявиха, че планират пълна реновация на най- големия конгресен център в Сърбия. От компанията уточниха, че инвестицията предвижда замяна на стъклената фасада, инсталиране на нова електрическа инсталация и системи за климатизация и отопление. Вътре ще бъде създаден нов Сава център, който ще има съвременна дигитална комуникация, ресторанти и кафенета, агенции за даване на коли под наем и услуги на туристически фирми.