"Завършила съм кино, телевизионен и театрален декор. Винаги съм харесвала приложното изкуство - да създавам, а не просто да рисувам картина. Затова продължим с графичен дизайн като висше образование. Що се отнася до моята философия като инфлуенсър, за мен няма лош продукт - има неподходящ. В моите препоръки винаги фигурира информацията на кого би се харесало нещо и на кого - не. Вярвам, че така хората градят доверие и предварително знаят, че шансът нещо да им допадне е по-голям, отколкото просто "купи си", открито споделя Надя Сивкова пред Бисер Кунчев и продължава:

"Не си живял, ако не си се загубил нарочно в някое родопско село. Не си опитвал вкусна храна, ако не си закусил домашни мекички от ръцете на нашите баби. Това е най-добрата реклама на България."

Коя е тя?

Пловдивчанка по душа и документи. Винаги съм се занимавала с изкуство - завършила съм кино, телевизионен и театрален декор в най-хубавото училище - Сценични Кадри. Мъжът ми се шегува, че е къща-училище, но е най-прекрасното място, на което може да попадне млад човек с влечение към изкуството. Винаги съм харесвала приложното изкуство - да създавам, а не просто да рисувам картина. Затова продължим с графичен дизайн като висше образование. Винаги малко или много работата ми е била свързана с творене.

Разкажи ни, как ти хрумна да станеш инфлуенсър и какво те мотивира бъдеш такава и да продължиш да се развиваш в тази посока?

Никога не ми е "хрумвало" подобно нещо. Сметнах преди години за добра ниша в България жените да получават съвети от професионален гримьор в социалните мрежи. Харесва ми да имам близка връзка с хората, да им помагам в избора на продукти. Винаги съветите ми са подплатени с ноухау. В последствие съдържанието, което качвам се измести (съдейки по това, което аудиторията харесва, а и каквото вълнува мен самата) - качвам и лайфстайл, съвети за деца, мода... Харесва ми да изразявам себе си, старая се в това, което правя и ми е приятно. Бонус е, че много хора го смятат за вдъхновяващо и полезно.

Какви качества трябва да притежава един истински инфлуенсър и това може ли да бъде професия?

Лично за мен са много - обективност, богата обща култура, отлични познания в сферата, в която развива профила си, за да може да се аргументира. Технически умения за обработка на материала, който качва. Дисциплина, постоянство, добро възпитание, защото един такъв човек е пример.

Вижте всички актуални обяви за стаж:
https://www.idealcandidate.bg/stajove

Кои български и световни инфлуенсъри ти правят най-добро впечатление и с какво?

Винаги на преден план за мен е искреност. Второто е старание - личи си, когато едно споделено съдържание е претупано и кога наистина е работено усърдно върху него. Не знам аудиторията до каква степен оценява това, но аз гледам и от двете страни - като "колега" и като "потребител". Чуждото съдържание ме мотивира да вдигна летвата си и в края на деня да знам, че съм дала всичко възможно. Самата аз се чувствам по-добре.

Трупането на последователи безспорно е голяма страст и показва одобрение на това, което правиш. Развивайки своя личен бранд, какви са следващите ти цели и какви резултати очакваш?

Целта винаги е била една и съща - да съм полезна на всеки, който дойде в моето малко пространство. Да му е приятно, да намери вдъхновение. Често споделям нещата такива каквито са - не всичко е цветя и рози. И много жени се намират в моята позиция и някак им олеква, че не са сами. Бонус към това са ми запознанствата с прекрасни и талантливи хора.

Надя Сивкова

Снимка: Юлияна Барон

Иска ми се в някакъв момент да се ориентирам към по-различно професионално реализиране и смятам, че това, което правя в момента ще ми е от полза.

Когато потребител купува от продукт, който ти рекламираш, това според се случва заради неговите качества или заради теб самата?

Аз съм на абсолютното мнение, че няма лош продукт - има неподходящ. В моите препоръки винаги фигурира информацията на кого би се харесало нещо и на кого - не. Вярвам, че така хората градят доверие и предварително знаят, че шансът нещо да им допадне е по-голям, отколкото просто "купи си". Често получавам отзиви, че някой е много щастлив с моя препоръка - това ме прави щастлива. Всеки, който ми е писал лично съобщение с въпрос е получил отговор и аз се гордея с това.

Трябва ли един инфлуенсър да има и друга основна професия? Могат ли двете занимания да вървят паралелно или е нужен ясен фокус?

Има прекрасни примери и в двете крайности. Лично аз обичам да се занимава с много неща и само социалните мрежи не биха ми били достатъчни, за да се чувствам полезна в личен план.

Каква е твоята рецепта за поддържане на популярност и имидж в дългосрочен план?

Обичам да говоря с чувство за хумор, самоирония, всичко при мен е реализъм. И знам, че това се оценява. Отмина модата на "перфектните хора". Аз съм щастлива и се чувствам добре в кожата си, искам моите читатели да се чувстват също така. Да им вдъхвам увереност.

Какъв е най-интересният продукт, който би желала да рекламираш?

Въобще не ми харесва идеята да рекламирам нещо. Ако говоря за даден продукт, то е споделяне на мнение и опит. По-скоро бих се вълнувала да партнирам с някой бранд, на който се възхищавам.

Има ли продукти, които не би рекламирала и защо?

Всичко, което не харесвам и не бих използвала аз самата. Нищо не ми е на всяка цена. Не обичам и когато маркетинг отделът на дадена марка се държи грубо или пък налага прекалено големи рестрикции. Опитвам се да обясня, че аз имам свой изказ и стил и не искам да бъде променяно.

Освен това, смятам че имам отговорност към хората и не желая да бъда обвързвана с да кажем цигари и нездравословни продукти.

Къде се виждаш след 10 години професионално?

Ще дам update след 10 години :) Само да сме здрави. И щастливи!

Ако трябва да направиш реклама на България като туристическа дестинация, какво би казала на потенциални туристи от чужбина, за да ги мотивираш да дойдат тук?

Не си живял, ако не си се загубил нарочно в някое родопско село. Не си опитвал вкусна храна, ако не си закусил домашни мекички от ръцете на нашите баби.

Финално - ако трябва да спечелиш нови последователи с едно изречение, кое би било то?

Сигурна съм, че в моя профил всеки ще намери нещо, в което ще се припознае. Искам да съм нечий онлайн приятел и той да се чувства добре "в моята компания".