"Свободно говоря няколко езика - български, арабски, френски, английски, както и езика, който използва синът ми Раян (смесица между всичките)", открито споделя Енджи Касабие пред Бисер Кунчев и продължава:

"Може би ще изненадам всички, но да бъдеш инфлуенсър далеч не е толкова лесно, колкото всички си мислят. Да, инфлуенсъри има много, но се различават по това, каква информация предават на хората и последователите си. За мен не е важно на всяка цена да печеля последователи. Не е важна и бройката. Важно е до колко хора ще достигна и ще им помогна да се чувстват по-добре във всяко едно отношение - лично или професионално"

Коя е тя?

Казвам се Енджи Касабие и съм родена в Бейрут. Родителите ми са ливанци. Свободно говоря няколко езика - български, арабски, френски, английски, както и езика, който използва синът ми Раян (смесица между всичките). Обожавам музиката и винаги съм искала да се занимавам с нещо в сферата на изкуството, но животът ме завъртя така, че да се занимавам с изкуството на медицината.

Разкажи ни, как ти хрумна да станеш инфлуенсър и какво те мотивира бъдеш такава и да продължиш да се развиваш в тази посока?

Може би ще изненадам всички, но да бъдеш инфлуенсър далеч не е толкова лесно, колкото всички си мислят. Да, инфлуенсъри има много, но се различават по това, каква информация предават на хората и последователите си, било то в сферата на модата, музиката, детски принадлежности и други. Моята мисия е да променям хората и да ги накарам да заобичат себе си. Също така, аз ги запознавам със здравословното хранене и се старая да бъда максимално искрена и смятам че това се забелязва и оценява.

Какви качества трябва да притежава един истински инфлуенсър и това може ли да бъде професия?

О, този въпрос ми хареса. Ще ти отговоря така - това е много трудна и отговорна професия. Изисква се да бъдеш максимално искрен, а повечето залагат на фалшивата реалност, която демонстрират в социалните мрежи. Да, тези публикации достигат до повече хора, харесват се много, но забележете че при мен дори няма обработка на снимките. Колкото и нескромно да прозвучи, хората ми казват че дори на живо изглеждам по-добре. Дали инфлуенсърството е професия? Да, професия е, която изисква сериозна отговорност спрямо аудиторията си. Има инфлуенсъри които имат качествено и полезно съдържание, има такива които залагат на хумора, но за съжаление има и такива, които са лош пример за подражание и влияят зле на психиката на последователите си и ги кара да бъдат в неморална светлина. Ето такива инфлуенсъри не искам да гледа моето дете!

Вижте всички актуални обяви за стаж:
https://www.idealcandidate.bg/stajove

Кои български и световни инфлуенсъри ти правят най-добро впечатление и с какво?

Не мога да кажа.. Отговорих по-горе какво за мен е инфлуенсър и влиянието им върху младите. От България за съжаление не мога да кажа, защото съдържанието им е предимно в сферата на модата, а от световните имам един или двама които следя, защото те са мотиватори и карат всеки да изгради самочувствие за себе си.

Трупането на последователи безспорно е голяма страст и показва одобрение на това, което правиш. Развивайки своя личен бранд, какви са следващите ти цели и какви резултати очакваш?

Последните 3 години развивам бранда си в България и стараейки се да направя това което искам, съм се оттеглила от социалните си мрежи. Наложи ми се да се оттегля, защото искам да се развия и влагам цялата си енергия в бизнеса. Но ми е много приятно, когато кача нещо, да видя, че хората са го очаквали и са нямали търпение за нещо ново от мен. За последователите - интересен въпрос. Много е важно да имаш качествена обратна връзка и хората да оценяват какво правиш. Защото ако имаш изкуствено добавени последователи - ти можеш да заблудиш конкретен бранд или партньор, но какво печелиш от това? Не са неактивни и са само една цифра. Това е твоята таргет група, която не спира да се развива.

Енджи Касабие

Снимка: Атанас Лазаров

Когато потребител купува от продукт, който ти рекламираш, това според се случва заради неговите качества или заради теб самата?

Мога да кажа как е при мен - аз винаги съм обективна и казвам истината и много често очаквам и другите да го направят. Аз никога не бих рекламирала продукт, в който не съм сигурна за качеството му или не знам какво действие има.

Трябва ли един инфлуенсър да има и друга основна професия? Могат ли двете занимания да вървят паралелно или е нужен ясен фокус?

Дали трябва да има и друга основна професия? Зависи от това колко качествен инфлуенсър е. Според мен, обаче, много важно е да има един инфлуенсър посока и да съчетава нещата. Както съм аз. Да съчетава полезното с приятното и да успява да го предаде на останалите. Да, има хора които следят каква е косата ми, с какви дрехи съм, но таргета ми е друг.

Каква е твоята рецепта за поддържане на популярност и имидж в дългосрочен план?

Фактът, че казвам истината и съм честна. Това е нещото, което е моята рецепта и моята малка тайна. Относно имиджа.. Доволните ми клиенти са моята визитна картичка.

Какъв е най-интересният продукт, който би желала да рекламираш?

Ако нещо ме впечатли, бих го рекламирала с голямо удоволствие.

Има ли продукти, които не би рекламирала и защо?

Има, да. Всеки продукт, в който не съм се уверила лично в качеството и ползите от него. Никога не бих рекламирала нещо, което да навреди на някого.

Къде се виждаш след 10 години професионално?

Мечтите ми не свършват. Не знам.. Обичам работата си, искам да предам моя начин на мислене и да достигна до още повече хора, за да се обичат и да приемат себе си. Бих искала брандът и професията ми да се развиват и хората да казват за мен "Тя промени живота ми!". Искам да бъда човекът, който им дава сила да продължат.. Всеки пациент ми става близък и го чувствам като част от голямото семейство.

Ако трябва да направиш реклама на България като туристическа дестинация, какво би казала на потенциални туристи от чужбина, за да ги мотивираш да дойдат тук?

Как да ги мотивирам ли? Вече съм го направила! Аз съм родена в Ливан и корените ми са ливански, но се чувствам българка и имаме много качества. Фактът, че съм избрала да живея тук, говори много. Снимала съм с много ливански телевизии и от други държави, за красотата на България. Това не го правех сама, а заедно с моя PR Наско Лазаров @pr.Lazarov. Показвали сме красотата на природата, качеството на храната, както и много други неща, за да привлечем туристи. И това е най-малкото което мога да направя.

Финално - ако трябва да спечелиш нови последователи с едно изречение, кое би било то?

За мен не е важно на всяка цена да печеля последователи. Не е важна и бройката. Важно е до колко хора ще достигна и ще им помогна да се чувстват по-добре във всяко едно отношение - лично или професионално.