"Благодарение на страстта ми към динамичните спортни активности и неспирното търсене и афинитет към здравословния начин на живот се "роди" и блогът ми, чрез който лесно и достъпно споделям информация и заразявам околните със своите интереси и страсти към здравето, тренировките и кулинарията", открито споделя Александра Джамалова пред Бисер Кунчев и продължава:

"Ако уважаваш своята личност, стремиш се към по-качествен живот, искаш да придобиеш нови здравословни навици, обичаш да експериментираш и да търсиш нови подходи за развитие и подобряване на физическо и духовно си състояние, обичаш да се наслаждаваш на богати вкусове, а защо не и да кулинарстваш, пробвайки импровизираните ми рецепти... ела в моя социален свят, за да се мотивираме взаимно!"

Коя е тя?

Казвам се Александра Джамалова, родена в гр. София. Средното си образование съм завършила в 56-то училище "Проф. Константин Иречек", висшето в Нов Български Университет; владея английски език. Като всеки амбициозен и стремящ се да се развива човек, съм преминала през различни сфери на дейност. Започвайки като барман и сервитьор в заведението на родителите ми, преминавайки през застрахователни фирми, продавач консултант в столични магазини, консултант на елитна козметика в аптечни вериги, гримьор на свободна практика, маркетинг и реклама в онлайн портал, както и работа към фирма производител на веган сурови барове и продукти...като последната ми длъжност (преди да превърна хобито си в работа ) беше търговски представител на спортни хранителни добавки във водеща на пазара компания. От година и половина насам работя като инструктор по групови занимания - Високо интензивни интервални тренировки - ХИЙТ и ТАБАТА, към една от най-новите онлайн платформи за тренировки, създадени специално от жени за жени - Миа Фит и на място в зала в гр. Божурище. Няма нищо по-хубаво от това, да се отдадеш напълно на страстта и хобито си и да го превърнеш в работа. Вече повече от 15 години експериментирам с различни видове тренировки, като най-голяма страст си остават интервалните, чрез които освен, че развиваме аеробния и анаеробен капацитет, засилваме метаболизма и извайваме фигура, се разтоварваме психически и зареждаме с позитивен заряд и удовлетвореност! Така преди няколко години впоследствие реших да изкарам курсове и допълнителни знания, за да мога да споделям моите си лични тренировки, които с вдъхновение структурирам и предавам!

Разкажи ни, как ти хрумна да станеш инфлуенсър и какво те мотивира да бъдеш такава и да продължиш да се развиваш в тази посока?

Не мога да кажа, че се определям точно като инфлуенсър. По-засилено и осъзнато започнах да бъда активна в социалните си мрежи, покрай личният си блог- www.alexdjamalova.com и он-лайн приложението за тренировки www.miafit.bg

Благодарение на страстта ми към динамичните спортни активности и неспирното търсене и афинитет към здравословния начин на живот се "роди" и блогът ми, чрез който лесно и достъпно споделям информация и заразявам околните със своите интереси и страсти към здравето, тренировките и кулинарията...Да, освен с тренировките си обичам да експериментирам и в кухнята. В устрема си да предам и на дъщеря си тази страст, навици и култура на хранене, с времето започнах да изпробвам и измислям различни рецепти, които са по-добрата алтернатива на основни блюда и сладкиши.

Какви качества трябва да притежава един истински инфлуенсър и това може ли да бъде професия?

На първо място, трябва да е искрен и открит! Да споделя от личен опит своите отзиви, мнения, насоки, препоръки и задължително да се обвързва със съдържание, което е в неговата сфера, знания, страст и копнеж. Моето мнение е, че за да се стигне до професия инфлуенсър, чрез която да се изкарват приходи, трябва страшно много отдаденост, постоянство и неспирна ангажираност. Нещо, което е непосилно за всеки човек, особено практикуващ и друга работа/дейност. С две думи - трябва психически и физически да си 24/7 на линия в социалните мрежи.

Снимка: Miafit.bg

Кои български и световни инфлуенсъри ти правят най-добро впечатление и с какво?

Някои от българските инфлуенсъри, които следвам с интерес и ми правят добро впечатление със своите постове и активности са Boyana Genova и Sami Hossny. Харесва ми факта, че са много искрени, изглеждат неподправени и неспирно споделят примери, ситуации и ежедневни случки от личния си живот. Отдадени са на своите последователи, отговарят на въпроси по Helthy LifeStyle теми; дават съвети, насоки, идеи и постовете им са интересни и полезни! От световните инфлуенсъри бих посочила тези имена: Senada Greca, Lisa Lanceford, Pamela Reif. Отново ме впечатляват със здравословният си начина на живот, който показват и най-вече с разнообразието от комбинации на различни упражнения и тренировки, които споделят в социалните си мрежи.

Трупането на последователи безспорно е голяма страст и показва одобрение на това, което правиш. Развивайки своя личен бранд, какви са следващите ти цели и какви резултати очакваш?

Обмислям занапред по-засилена активност с акцент ангажираност на моите последователи - показване на повече упражнения; предизвикателства, които да правим заедно; нови проекти с партньори от сферата; повече постове, провокиращи обратна връзка по теми, свързани с тренировки и здравословни трикове и съвети, навици и идеи. Също така обмислям дейности и активности, чрез които да излезем малко от социалните мрежи и да се впуснем в реалността! Да създаваме емоции, позитивни изживявания, тръпки и спомени от събития като лагери и предизвикателства в насока "healthy Lifestyl" , които да правим на красиви места сред природата!

Очаквам по-голяма ангажираност и заинтересованост по тези теми от настоящите последователи, както и нови такива със сходни интереси и амбиции.

Снимка: Личен архив

Когато потребител купува от продукт, който ти рекламираш, това според се случва заради неговите качества или заради теб самата?

Според мен в повечето случаи е комбинация от двете! Рядко рекламирам продукт/бранд, но когато го правя, определено е нещо, което наистина ползвам и харесвам! В основата на доверието е винаги да бъдеш искрен ;)

Трябва ли един инфлуенсър да има и друга основна професия? Могат ли двете занимания да вървят паралелно или е нужен ясен фокус?

Често идеята за съдържание в социалните мрежи идва от основната професия или хоби на инфлуенсъра! Но за да има успех един инфлуенсър опредено трябва ясен фокус, работа и време.

Каква е твоята рецепта за поддържане на популярност и имидж в дългосрочен план?

Следване на фокус, постоянство и ангажираност с интересни теми и дейности в дадената сфера!

Какъв е най-интересният продукт, който би желала да рекламираш?

Не мога да дам отговор на този въпрос, на този етап за нищо конкретно не се сещам.

Снимка: Личен архив

Има ли продукти, които не би рекламирала и защо?

Със сигурност има и то не малко продукти, които не бих рекламирала! Такива, които са в противоречие на моята личност и принципи!

Къде се виждаш след 10 години професионално?

Този отговор ще запазя за себе си! Все пак съм зодия водолей - реалист човек с чудати мисли и богато въображение! Не обичам да споделям предварително личните си цели и постижения! Казвам нещата такива каквито са в реалността, след свършен факт!

Снимка: Личен архив

Ако трябва да направиш реклама на България като туристическа дестинация, какво би казала на потенциални туристи от чужбина, за да ги мотивираш да дойдат тук?

България е малка, но изключително богата на природни дадености, красота, история и култура държава. Тук всеки може да открие каквото обича - море, планински върхове, минерални извори и спа релакс, селски туризъм с автентинчи къщи за гости, ястия, обичаи... както и добро качество на интернет, което позволява свързаност и работа от всяко място. В България има всичко!

Финално - ако трябва да спечелиш нови последователи с едно изречение, кое би било то?

Ако уважаваш своята личност, стремиш се към по-качествен живот, искаш да придобиеш нови здравословни навици, обичаш да експериментираш и да търсиш нови подходи за развитие и подобряване на физическо и духовно си състояние, обичаш да се наслаждаваш на богати вкусове, а защо не и да кулинарстваш, пробвайки импровизираните ми рецепти... ела в моя социален свят, за да се мотивираме взаимно!

Всички интервюта от професия "Инфлуенсър" ВИЖТЕ ТУК >>