Когато се чудите как някои хора са по-успешни от други, бъдете сигурни, че всичко това има своята висока цена. Цената, която всеки от нас плаща, когато прави нещо за сметка на друго. И това правило важи за абсолютно всичко, което ни се случва в живота.

Когато наближи лятото, обичайно това е време, в което мислите ни са насочени към нашата лятна почивка и полъхът на морския бриз. С още по-голяма сила това се отнася за младите хора, които са настроени за ежедневно забавление.

А, сега си представете, че точно в такъв момент мечтаната от тях компания, в която биха работили дълги години им предложи стаж. Е, сигурно се досещате какво би било решението на повечето младежи? Почти сигурно е, че по-голямата част от тях биха избрали безспирния купон, а стажът може да почака. Звучи ви някак познато, нали?

Сега, нека се върнем към нашето първо изречение в текста. Примерът, който разгледахме е показателен и дава много отговори на въпроса за успеха. Добрата кариера изисква жертви, както и вземането на правилното решение в подобна ситуация.

Време за забавление ще има винаги, но дали ще имате този шанс, да проведете стаж в компания, в която винаги сте желали и сте си представяли кариерния си старт именно там? Възможно е, но не е сигурно. Едно е ясно, че все някой ще се възползва от това предложение. И този някой един ден ще бъде от добрите примери за успешна кариера. На негово място можете да бъдете и вие. Необходимо е за миг да спрете, да се замислите сериозно и да вземете практично и умно решение, а времето ще ви се отблагодари.