Нека заедно се върнем една година назад и си припомним приложението на хоум офиса. Обичайно, това беше един ден от седмицата, в който само в някои индустрии, определени хора имаха възможността да изберат ден от седмицата, в който да работят от вкъщи. И тогава, хората, на които това не им се беше случвало, коментираха помежду си, дали е възможно някой да събере мислите си и наистина да работи пълноценно от дома си. Е, сега това е ежедневие на много от нас и вече се превърна в нещо съвсем нормално.

Кога обаче започва и приключва работното време в хоум офис условия? Достатъчно продуктивни ли сме? Имаме ли самодисциплина и самоконтрол?

Все интересни въпроси, а отговорите трябва да търсим в самите нас. Ако трябва да отговорим с едно изречение, то категорично бихме споделили, че ако човек е отговорен на работното си място в офиса, той ще е такъв, където и да се намира. Но, ще разгледаме темата и в по-голяма дълбочина. Преди всичко, всеки от нас трябва да си постави дневни, седмични и по-дългосрочни цели и да организира времето си така, че да му стигне и да е доволен от свършената работа. Когато човек е удовлетворен от резултатите си, тогава нараства и нивото на мотивация за всичко останало. Много е важно да се научим да не отлагаме днешните задачи за утре или по-нататък, тъй като крайният резултат няма никак да се хареса на никой. Със сигурност, не си мислете, че някой ви гони или преследва, но и не оставяйте и капка съмнение и повод за това. В крайна сметка, не можем да скрием доколко успешно сме се справили с възложените ни задачи. Всеки от нас е нает с определена цел и заради дадени свои качества. В този ред на мисли е важно и да успяваме да предвидим от какво точно има нужда една компания от нас и да дадем всичко от себе си за нейното успешно развитие. Колкото по-добре върви напред един бизнес, толкова повече надграждаме личностно и професионално и самите ние.

Ще завършим с това, че работното време в хоум офис условия, започва и завършва тогава, когато на края на деня се чувстваме удовлетворени от свършената работа и лично сме допринесли за качествено, навремено и отговорно изпълнение на поставените задачи.