WorkTalent.com е новата платформа на Dir.bg за търсене и предлагане на работа и стаж.

Нейният съосновател и идеен архитект Бисер Кунчев гостува навръх студентския празник в студиото на радио "София" в предаването "Радио кафе" с водещ Даниел Ненчев, за да сподели водещите предимства на платформата и да си поговорят за проблемите и предизвикателствата на пазара на труда.

"Добрата новина е, че се търсят всякакви хора, на всякакви позиции, от всякакви индустрии, така че всеки един може да намери приложение спрямо своите професионални умения и това, което е учил. Да, може би е по-добре компаниите да направят обявите на по-достъпен език, да не прекаляват с изискванията към кандидатите, а пък от своя страна те трябва да са малко по-смели и ако покриват поне 50-60% от тези изисквания, да подават своите кандидатури. Компаниите имат нужда от хора и ако видят по някакъв начин, че кандидатът проявява желание да работи при тях и все пак покрива основна част от тези изисквания, биха му подали ръка и биха надградили заедно неговите познания, така че той с времето успешно да се впише в компанията и да стане важна част от тяхното развитие. Дори обаче, да не ви поканят на интервю, това не бива да ви спира и демотивира. Затова, бих призовал хората да кандидатстват на повече обяви, дори да се опитат да разширят кръга от дейности, в които смятат че могат да се впишат и да заявят открито желанието си пред компаниите, че те са достойни да заемат определена позиция и че с времето ще си заслужат уважението на мениджмънта на компанията. Кандидатстването по повече и по-различни обяви, неминуемо ще увеличи шанса ви да откриете подходящото за вас работно място. И не на последно място, независимо на каква възраст сте, използвайте инструментите на WorkTalent за подобряване на вашето представяне и възможността да спечелите конкурентно предимство. Нашето предварително интервю с 16 едни и същи за всеки кандидат въпроса, както и нашата видео визитка, ще направят вашата кандидатура по-привлекателна за компаниите. Регистрирайте се, използвайте ги и завършете профила си. Дори в момента да не виждате подходяща за вас обява, регистрацията и добре изграденият ваш профил, ви дават възможност да сте един от първите кандидатствали, когато такава обява се появи в платформата", обясни Бисер Кунчев и продължи:

"Ние сме в постоянна обратна връзка както с кандидатите потребители на платформата, така и с компаниите. За да може една платформа да върви напред това е задължително условие, за да прекрояваме във времето всички процеси да са по-лесни и удобни и по-бързо да се случват и за двете страни."

Кунчев не отмина и темата за студентските стажове и заяви:

"Първо искам да поздравя всички студенти с техния празник. В същото време ги призовавам да се отнасят по-сериозно и отговорно към всяка една възможност за стаж. Нека я приемат като трамплин и реална възможност за намиране на първата сериозна работа, с която да направят добър и желан старт на своята кариера.

Звуков запис и цялото 16-минутно интервю, можете да чуете ТУК.