WorkTalent.com е платформата на Dir.bg за търсене и предлагане на работа и стаж, която от няколко дни увеличи с още един методите си за кандидатстване, между които кандидатите имат възможност да направят своя избор, в опита си да привлекат вниманието на компаниите и да спечелят конкурентно предимство. Нека заедно погледнем какви са те:

  1. Стандартно кандидатстване - само със CV и основна информация
  2. Подробно кандидатстване- ако искате да спечелите конкурентно предимство, можете да добавите към т.1 попълнено предварително онлайн интервю с 16 въпроса с опция за свободни отговори. Можете допълнително да добавите и кратка видео визитка, в която да говорите и да се представите с каквото и както намерите за добре. Предварителното интервю може да бъде редактирано по всяко време, когато искате да добавите нещо важно или просто да подходите по-различен и по-персонализиран начин към избрана от вас компания и позиция.
  3. Бързо кандидатстване- без регистрация в платформата, подавате само две имена и контакти за обратна връзка. Тук има и още една интересна опция, в която всеки един потребител може да разкаже за себе си в свободен текст до 1000 символа и да добави и в тях линкове с примери със свое конкретно умение или други такива, които да обогатят кандидатурата му.
  4. Кандидатствайте с Linkedin профила си- без регистрация в платформата. Достатъчно е да приложите линк към профила си в Linkedin и да посочите и контакти за обратна връзка.
  5. Можете да кандидатствате и директно в кариерната платформана компанията, ако тя е посочила такава опция.

Създателите на WorkTalent са уверени, че гореизброените ще позволят на потребителите на платформата да разгърнат себе си допълнително и да направят кандидатстването за работа по-интересен и не толкова скучен и досаден процес.

Нещо друго - ако желаете да получите кариерна консултация, с която да разберете повече за това как да ползвате най-целесъобразно платформата и това да бъде резултативно за вас, можете да пишете на [email protected] , посочвайки единствено две имена и мобилен номер за обратна връзка. От платформата ще се свържат лично с Вас.

Публикацията е предоставена от WorkTalent.com