За всяка позиция, за която кандидатствате, има набор от специфични качества и умения, на които "Идеалният кандидат" трябва да отговаря, за да получи работата.

Има стандартен набор от качества, които работодателите очакват от идеалния кандидат. По време на интервю не пропускайте възможността да подчертаете тези качества, илюстрирайки чрез конкретни ситуации, които доказват вашите умения и способности.

Идеалният кандидат трябва да притежава следните качества и умения:

Комуникация: Умеете да общувате ясно и кратко, както устно, така и писмено и признавате, че за добра комуникация трябва да знаете как да слушате активно и да извличате необходимата информация.

Лидерство: Поемате отговорността за постигане на поставените цели, както и инициатива, без да е нужно да ви се казва какво да правите.

Ориентация към решаване на проблеми: Вие сте в състояние да идентифицирате и анализирате съществуващ/потенциален проблем и да намерите подходящи решения за всяка ситуация.

Надеждност: Знаете силните си страни, на какво сте способни и какво можете да направите. Работодателите знаят, че най-добрите служители са тези, на които винаги може да се разчита, независимо от обстоятелствата. Ако вие сте човек, който може да се справя с всичко, то шансът ви да започнете работа в избраната от вас компания е много по-голям.

Гъвкавост: Вие се адаптирате лесно към всякаква ситуацията и сте отворени за нови идеи и хора.

Енергия: Обичате да работите и сте готови да инвестирате време и усилия, за да постигнете целите си. 

Работа в екип: за всяка една компания е много важно служителите им да могат да работят както в екип, така и и индивидуално.

И не на последно място лоялност: когато работодателите виждат, че кандидатът е прекарал дълго време в една компания, те разбират, че той ще бъде по-склонен да се развива и да расте заедно с тях, а не просто да се откаже от нея, когато нещата станат по-сложни.

Качествата, които работодателите искат от идеалния кандидат, варират според индустрията/областта, за която кандидатствате, ето защо вашето CV трябва да бъде персонализирано според позицията и сферата на интереси.

Ако обаче все още не сте намерили правилната за вас индустрия, то вече имате избор от нас 150 обяви за стажове.  Повечето от тях са платени. Можеш да намериш всички обяви тук: www.idealcandidate.bg/stajove.

Запознайте се с възможностите за стаж тук >>

Може да последвате Фейсбук страницата на "Идеалният кандидат", за да научите първи за най-новите обяви.

Вижте всички актуални обяви за стаж:
https://www.idealcandidate.bg/stajove