През живота си вероятно ще трябва да се подготвите за много интервюта за работа. Всяко интервю е различно, защото всяка работа и интервюиращ са различни. Като се има предвид това, има няколко неща, които рядко се променят, когато става въпрос за интервюта за работа. Ето пет неща, които винаги трябва да казвате (и да имате предвид) в интервю:

1. Познавате компанията много добре

Покажете на интервюиращия, че сте направили проучването си, като разкажете за познанията си за компанията. Преди интервюто вижте техния уебсайт, социалните медии, последните статии и всичко друго, което можете да намерите. Познайте обхвата на компанията и актуалните събития, свързани с нея. Вплетете това знание в отговорите си и интервюиращият ще види, че компанията ви интересува истински.

2. Имате опита за съответната позиция

Всеки интервюиращ ще попита за вашия опит. Използвайте този въпрос като възможност да докажете, че имате способността да вършите работата, за която кандидатствате. Говорете за важните неща, които сте направили, и за резултатите от работата си. Обяснете, че опитът, който имате, ще ви позволи успешно да направите това, което изисква тази компания от вас. Докажете своята стойност.

3. Работите добре в екип

Способността за работа в екип е едно от качествата, които работодателите искат най-много. Интервюиращият иска да чуе как сте работили в миналото и как вашият екип е успял. Обяснете каква е била вашата роля там и как сте допринесли за неговия успех. Компаниите обикновено искат да създават екипи, които могат да се управляват сами и резултатите им да бъдат впечатляващи.

4. Стремите се непрекъснато да получавате нови знания

Работодателите искат да знаят, че сте отворени за изучаване на нови методи. Говорете за желанието си да продължите да научавате повече за вашата индустрия. Кажете им, че постоянно четете статии за тенденциите в нея (и всъщност правете тези неща, не го казвайте просто така). Бъдете конкретни, когато посочвате публикации, които четете, или блогове, които следвате.

5. Мотивирани сте

Когато използвате думата "мотивиран", за да опишете себе си, вие показвате няколко неща на интервюиращия. Първо, имате желание да помогнете на компанията да работи по-добре. Второ, вие сте продуктивен работник. И двете неща показват на работодателите, че могат да разчитат на вас да си свършите работата. Обяснете как вашата мотивация ви е помагала в миналото и как ще ви помогне с конкретни неща, свързани с тази нова роля.

Знаем, че всяко начало е трудно. Намирането на правилното място за вас не е лесна задача. Сега вече има платформа, която ще ви помогне да намерите точното място за вас - "Идеалният кандидат".

Тук ще намериш над 150 обяви за стажове. Повечето от тях са платени. Можеш да намериш всички обяви тук: www.idealcandidate.bg/stajove.

Запознайте се с възможностите за стаж тук>>

Може да последвате Фейсбук страницата на "Идеалният кандидат", за да научите първи за най-новите обяви.

Вижте всички актуални обяви за стаж:
https://www.idealcandidate.bg/stajove