Преди около 7 месеца, Дир.бг стартира своята модерна и иновативна платформа за търсене и предлагане на студенстки стажове "Идеалният кандидат". С всеки изминал ден се убеждаваме, че и бизнесът и младите български таланти имат нужда именно от нея.

Компаниите се обръщат все по-сериозно към философията, че е добра идея да мотивират, приобщат и развият въпросните таланти от ранна студенстска възраст, възпитавайки ги в ценностите си и своите разбирания за успешен бизнес и кариера. За целта отделят необходимата база, ментори и пълноценна организация на времето на стажантите, с които те да придобият безценен опит, с който заедно да вървят по пътя на развитието и на компанията и на личната им кариера. Компаниите внимателно преценяват и своите послания, с които достигат до желаните потенциални кандидати. Част от компаниите са силно фокусирани и върху предоставената от платформата възможност да покажат в поредица от статии, снимки и видеа, както работните си процеси отвътре, така и голяма част от ръководните си кадри и ментори, позволявайки на бъдещите си такива да надникнат в кухнята и. Всичко това дава много важна допълнителна информация, на чиято база един студент да потърси старт на кариерата си, именно в такава компания.

Студентите от своя страна откриха в "Идеалният кандидат" възможност да разкажат много неща за себе си в 22-та въпроса на лексикона ни, а някои от тях да запишат и видео обръщение към компаниите, в които желаят да направят своите първи професионални стъпки. Свидетели сме на техния сериозен и последователен подход в отговорите им, на желанието им да спечелят задължително вниманието на компаниите, в които кандидатстват. Веднага си проличава, че всеки един студент грабва възможността и се оправдава приказката, че няма втори шанс за първо впечатление. Особено, когато в тези години, обичайно автобиографията е празна. Точно тази липса запълва "Идеалният кандидат", давайки им възможност да се запознаят предварително с въпросите от т.нар. HR Лексикон и да се подготвят максимално добре.

"Идеалният кандидат" се обърна и към водещите университети в България, които с огромно желание подкрепиха инициативата, ставайки активни партньори в процеса на откриването на най-добрите ни млади таланти, които да се превърнат в очаквания от компаниите идеален кандидат.

Снимка: УНСС/ Колаж: Dir.bg

Доказателство за всичко това е предоставената ни възможност за провеждане на този етап на онлайн обучения, в които да споделим важни детайли за пълноценното участие на студентите им в "Идеалният кандидат".

Тази седмица в сряда (01.12.2021) от 16 до 18 часа гостуваме на Университета за национално и световно стопанство, а онлайн събитието ще се проведе в платформата за видео връзка Microsoft Teams.

Лектор ще бъде авторът на проекта Бисер Кунчев.

Източник: УНСС