Париж за първи път детронира Лондон в сърцето на чуждестранните инвеститори на недвижими имоти и се превърна в най-привлекателния град в Европа. Френската столица изпреварва за първи път британската в класацията на най-привлекателните градове, сочи проучване на американската компания за недвижими имоти и инвестиции Си Би Ар И (CBRE), цитирано от в."Ле-з-еко".

Париж заема първо място на европейския и дори на световния подиум, тъй като инвеститорите го оценяват като по-привлекателен от Ню Йорк, Шанхай и Сингапур.

Сборът на чуждестранните капитали, налети във френската столица, е нараснал с 44 процента през третото тримесечие на 2019 година спрямо 2018 година. Френската столица е отчела увеличение на чуждестранните инвестиции от 16 процента от началото на годината. Сингапурци, южнокорейци (. . .). Азиатците са водещите чуждестранни инвеститори в Париж и околностите.

В същото време Лондон е на обратния полюс, тъй като е засегнат от несигурната ситуация около Брекзит. Чуждестранните инвестиции в британската столица са се понижили с 29 процента през третото тримесечие на годишна основа и с 33 процента от началото на годината.

Си Би Ар И отчита също така възобновяване на интереса към Ирландия, Италия, както и към Швеция. Според американската компания чуждестранните инвеститори харесват инвестициите в офисни сгради, но също така и в жилищни недвижими имоти, търговски и логистични площи.