Истински бум преживява пазарът на парцели в Панчарево. Селото, което е към Столична община е на стратегическо място-на пътя към Самоков и Боровец, веднага след Околовръстното шосе на столицата.

Общото поскъпване на имотите се отрази и на парцелите тук-цените станаха толкова атрактивни, че много от собствениците решиха да продават, коментират брокери.

Най-много са офертите "Продава" за парцели в Косанин дол, показва проверка на специализирани сайтове за недвижими имоти. Цените в района са на квадратен метър, тръгват от 35 евро и достигат до 150 евро.

Скъпите варианти са свързани основно с локацията-близост до затворени комплекси, до търговски обекти, както и панорама от имота. Много са и предложенията за района след СБА, където няма денивелация.

Дори парцели без вода и ток вървят около 60-70 евро на квадрат. Около 5% от офертите са на обща сума около и над 1 милион евро. Най-скъпият парцел е непосредствено зад Американския колеж, на площ 17 декара и обявена цена от 2.5 милиона евро.

Според брокери, търсене на парцели за къщи и еднофамилни сгради има, но високите цени плашат купувачите. Засега интерес на големи инвеститори към строителство на затворени комплекси или по-големи жилищни сгради е по-слаб.