Съветът на жените в бизнеса в България и австрийската асоциация на жените "Frau in der Wirtschaft" подписаха меморандум за сътрудничество. Това се случи в Международен център на "УниКредит Булбанк" в присъствието на членове на двете организации и представители на партньорски организации.

Меморандумът ще насърчи развитието на търговските отношения между България и Австрия и възможностите за бизнес между членовете на двете дамски организации.

Австрийската делегация от 45 бизнесдами включва жени, управляващи бизнеси в сферата на медии и реклама, хранително-вкусова промишленост, туризъм, управленски и консултантски услуги и други. Те са в София по покана на Tърговския отдел на австрийското посолство.

Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на УС на "УниКредит Булбанк" и председател на УС на Съвета на жените в бизнеса в България, сподели с дамите подробности за инициативите, които организацията развива, включително програми за насърчаването на професионалното развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърски позиции, подкрепа на младите специалисти, за реализиране на потенциала им в България и развитие на проекти с цел утвърждаване на бизнеса и развитие на таланти в различни бизнес сфери.

"Вълнуваме се да сме в България и ще работим за установяване на бизнес контакти и обмяна на опит", каза Марта Шулц, ръководител на австрийската делегация и вицепрезидент на Австрийската бизнес асоциация. Австрийската асоциация тази година празнува 40-годишен юбилей от създаването.

Цветанка Минчева и Марта Шулц

Снимка: СЖББ

Поздравителни думи към участниците в събитието казаха още Михаел Новотни - директор Международен център, "УниКредит Булбанк", и Филип Купфер - търговски съветник към посолството на Австрия и ръководител на Advantage Austria в България.

"От изключителна важност е жените да имат повече възможности за изграждане на мрежа от контакти, както формална, така и неформална. Това е ключов фактор за успеха", завърши Купфер.