Томислав Дончев ще започне консултациите със службите на Европейската комисия с оглед окончателното изпращане на Проекта на Плана за възстановяване и устойчивост в Брюксел. Това съобщи премиерът в оставка Бойко Борисов по време на среща с министрите от кабинета, излъчвана в личния му Фейсбук профил.

Видяхме, че няма други Планове, дори няма и някакви предложения, каза Борисов.

"Последният вариант е изпратен на 20 април на службите на Европейската комисия. От тук нататък сме в състояние да стартираме процедурата, която Европейската комисия е препоръчала т.нар. предварителна проверка. Тя ще удостовери дали Планът съответства на единадесетте критерия, които са заложени в регламента. Когато тази проверка приключи Планът ще бъде готов и ще предстои да бъде одобрен от Европейската комисия", разясни вицепремиерът Томислав Дончев.

Преди ден премиерът съобщи, че кабинетът в оставка ще приеме и изпрати Проекта на План за възстановяване и устойчивост в Европейската комисия. По време на обсъждането в Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание във вторник Томислав Дончев обясни, че От всички анонси от страна Комисията става ясно, че срокът до 30 април би следвало да е инструктивен. От последната информация от Брюксел се разбира, че крайният срок, в който държавите могат да представят планове е 2022 г.