Британската кралица Елизабет Втора, нейният внук принц Уилям и съпругата му Кейт показаха подкрепата си за бизнеса, който в момента излиза от изолацията заради коронавируса, предаде Ройтерс.

"В момент когато много организации в страната се отварят, изпращам най-топлите си пожелания и подкрепа на бизнес общностите в Обединеното кралство, Общността и в целия свят", гласи послание на кралицата до Британската търговска камара, чийто патрон е тя.

Монархът похвали фирмите за техния отговор "във време на големи трудности".

Отделно Уилям и Кейт посетиха пекарна и градински център в Кингс Лин (Източна Англия), за да видят как са се справили със ситуацията.

В разгара на пандемията Елизабет вече предупреди британската нация, че очаква от нея действия, достойни за уважение от целия свят. 

"Надявам се, че през следващите години всички ще могат да се гордеят с начина, по който са отвърнали на това предизвикателство, а тези след нас ще могат да кажат, че британците от това поколение са били едно от най-силните поколения изобщо", обяви кралица Елизабет в началото на април.

Ще могат да кажат, че "качества като самодисциплина, спокойна жизнеутвърждаваща решимост и състрадателност към другите все още са присъщи за нашата страна", заяви кралицата в речта си, която е записана в замъка Уиндзор при строги мерки за недопускане на разпространение на вируса.