Едва ли фирмите ще продължат ремонтите без пари. Малко вероятно е, ако поискаме тези фирми, на които дължим над милиард лева, да се съгласят да продължат да ремонтират пътната ни мрежа. Това каза регионалният министър Гроздан Караджов за казуса с АПИ и парите за пътища, който беше отложен в НС за следващата седмица, пред bTV.

"За да стане по-бързо като компромис, се съгласих да бъдат трансформирани средства от други части на бюджета с изрично обещание, че сега, през юни, ще бъдат добавени при актуализацията на бюджета. Тоест това решение в народното събрание не е мое хрумване и самоинициатива, то е анализ на. коалицията, след което той е бил представен на всяка една от групите от коалицията", добави той и обясни, че само е отишъл при премиера с 3 варианта за разрешаване на казуса с АПИ.

"Аз отидох заедно с моя заместник-министър, който отговаря по пътищата при министър председателя в МС, който беше с двама свои съветници. Там дойде и министърът на финансите със своя заместник-министър. С 3 варианта отидох. И единствено в третия вариант се предвиждаше Народното събрание да се произнесе и по този въпрос", добави Караджов.

Той обясни, че договорите са изцяло законни и никой не е оспорвал законността им.

"Всичко по договорите е изрядно. Само възлагането е неизрядно, което е 4 пъти по-голямо", обясни още Караджов.

Сред фирмите, на които трябва да бъде разплатено, вероятно има такива получили пари по инхаус процедури.

Караджов коментира и темата с БНБ като каза, че подкрепя Каримански и че и двамата кандидати са отговорили на всички нападки.

По-рано днес стана ясно, че Андрей Гюров оттегля своята кандидатура от битката за БНБ.