Министър-председателят Кирил Петков е провел вчера онлайн среща с ръководствата на петте национално представителни работодателски организации - АИКБ, БСК, БТПП, КРИБ и ССИ, както и с представители на ръководството на Българската асоциация на металургичната индустрия. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Акцент в разговора са били цените на енергоносителите и вариантите държавата да помогне на бизнеса за преодоляване на ценовия скок. Обсъдени са възможностите тези помощи най-адекватно да стигнат до бизнеса. Бил е дискутиран и новият подход на правителството за реакция на здравната криза, който е базиран на максимална практичност и равнопоставеност. Целта е да се запазят работещите бизнеси, без да се пренебрегва обаче потенциална опасност за живота и здравето на хората от прекомерното натоварване на здравната система, уточняват от пресслужбата на правителството.

Премиерът Кирил Петков е изказал становище, че правителството ще помага и е споделил, че задачата на кабинета е да преразпределя най-ефективно създадената от бизнеса стойност. Министър-председателят е акцентирал, че кабинетът ще служи на бизнеса, а не обратното. За премиера целта нулева корупция е постижима единствено с обединените усилия на бизнеса и Министерския съвет. Петков е призовал още да не остане нито един сигнал за корупция, достигнал и до работодателските организации, и до кабинета, който да не е разследван.

"Прогресът и промяната на нашата икономика зависят само от общите ни действия и непрекъснатия и добър диалог", е посочил още министър-председателят Кирил Петков в рамките на срещата.