Строителството на автомагистрала "Хемус" продължава чрез отречените от новите управляващи "инхаус процедури", обявиха от ГЕРБ в изявление в кулоарите на парламента.

Над 40 млн. са платени през последните месеци за изграждането на АМ "Хемус по т.нар. ин хаус процедури, обявиха от партията

"Министър Комитова е изплатила 14 млн. лв. по договорите за ин хаус процедурите, които уж бяха порочни. През месец януари министър Караджов изплаща 26 млн. лв. по същите "порочни" договори", съобщи Младен Шишков.

Той е доволен, че управляващите са разбрали, че това е начинът да се изгради магистралата, въпреки че по време на служебното правителство именно този начин на сключване на договори беше най-сериозно атакуван.

От ГЕРБ настояха вътрешният министър Бойко Рашков да си признае, че е говорил за строителството на магистралата като "престъплението на века" с цел да урони престижа на партията им.

"Нека да каже какво смята по отношение на това, че и Комитова е плащала по тези договори, както нас, а сега и министър Караджов плаща по тези ин хаус процедури. Това означава ли, че и те са съучастници към това престъпление на века? Дали Бойко Рашков няма да си признае вече, че няма нищо гнило в строителството на магистрала "Хемус" или само е говорил за да урони престижа на партия ГЕРБ", заяви депутатът Александър Иванов.

От ГЕРБ са категорични, че българската икономика има нужда от изграждането на магистралата.