Къде се намира България по своя път към изграждането на устойчива икономика и какви са приоритетите и предизвикателствата пред българския бизнес? Накъде се насочват зелените инвестиции? Готови ли са компаниите за отчитане на емисиите от обхват 3?

Тези и много други теми ще коментират експерти по време на третото събитие на Darik Business Review, което медията организира в рамките на поредицата Darik Business Radar.

ESG - Investing in our future ще се проведе за втора поредна година, събирайки на дискусионната маса представители на бизнеса, властта и одитиращите организации.

Програмата

Форумът ще открие изпълнителният директор на Дарик радио Христо Христов. Разговорите ще води финансовият журналист на Darik Business Review Иван Нончев.

Заместник-министърът на иновациите и растежа Мартин Гиков ще представи основните политики и стратегии, насърчаващи ESG сектора у нас.

Налага ли се преформулиране на смисъла и значението на ESG в контекста на новите глобални политически и икономически реалности? На този и други въпроси ще отговори Боян Рашев, управляващ партньор на denkstatt България.

Бизнес политиките, които превръщат устойчивото развитие в приоритет, ще бъдат в центъра на дискусия, в която ще се включат мениджърът "Устойчиво развитие и качество" в Девин ЕАД Петя Манастирска, мениджърът връзки с обществеността във Филип Морис България Анелия Иванова и Милен Христов, директор Финанси и инвестиции в Mr. Bricolage.

Новите регулаторни изисквания към бизнеса по отношение на ESG стандартите ще представи Георги Стоянов, старши одит мениджър и член на ИДЕС.

Директорът ESG на Летище София Антоанета Стоянова ще разкаже повече за напредъка на столичния аеропорт в сферата на устойчивостта в разговор с Денислав Борисов, маркетинг директор в denkstatt България.

Какви са ESG предизвикателствата във фармацевтичната индустрия? На този въпрос очакваме отговор от главния финансов директор за Клъстер Балкани на AstraZeneca Иван Рангелов. Той ще представи пред публиката и зелените политики на компанията, която представлява.

От изпълнителния директор и член на Управителния съвет на "Инвестбанк" АД Стоян Цветков ще научим как новите изисквания и регулации влияят на банковия сектор.

Христина Пендичева, член на Съвета на директорите на БФБ, ще разкаже повече по темата ESG регулации за борсовите компании и кого засягат те.

Кога и къде?

ESG - Investing in our future ще се състои на 17 април в Planet Schwarz Tech Theater. Входът е свободен и не се изисква регистрация. Конференцията се осъществява с подкрепата на Филип Морис България, Летище София, Девин, Булстрад, AstraZeneca, Mr. Bricolage и denkstatt.

Медийни партньори на събитието са darik.bg и dir.bg.

Повече можете да откриете тук, както и в LinkedIn и Facebook каналите на Darik Business Review.