Километрична опашка от български автомобили се изви на граничния пункт "Капитан Андреево" - "Капъкуле" днес. Имаше коли с регистрационни номера от различни региони в страната - Хасково, Пловдив, София, предаде БНТ.

Една от причините за огромния наплив от пътуващи е евтината лира и ниската цена на бензина и дизела. 

Югоизточната ни съседка и най-вече близкия до границата град Одрин се утвърди като желана дестинация за пазар за много нашенци през последните години. Всеки уикенд се организират автобусни екскурзии с цел пазар. Слухове за дефицит и поскъпване на горивата обаче увеличи опашката от чакащи коли да влязат в Турция.

Вчера много българи се стекоха към бензиностанциите не само в София, а из цялата страна, за да заредят гориво на цени все още под 3 лева литъра. От Българската петролна и газова асоциация се опитаха да успокоят, че паниката не е базирана на никакви обективни факти, горива има, а цените са устойчиво под 3 лева за литър. От рафинерията в Бургас днес също заявиха, че работят на пълния си капацитет и няма проблеми с доставките.

Междувременно премиерът Кирил Петков заяви, че се всява паника без никаква причина и обяви, че днес ще поиска КЗК да извърши проверка кой и как спекулира с цените.

"Има няколко типа хора, които в момента искат да има паника. Има хора, които искат да печелят от паниката на хората, които се редят на бензиностанциите и те им вдигат цените. Има хора, които го използват за политически цели в момента и се опитват да разклатят правителството, защото знаят между другото, че тяхното време свършва", каза Кирил Петков.