"Булгаргаз" ЕАД осигури всички необходими количества от синьото гориво за клиентите си. Това става в резултат на проведената прозрачна и конкурентна тръжна процедура за доставка на втечнен природен газ за месец ноември, съобщиха на сайта на дружеството.

На първия етап от търга се извърши предварителен подбор на заявилите интерес 13 фирми, като 10 отговаряха на условията и бяха поканени да предоставят обвързващи оферти. Това съобщиха от дружеството.

До крайния срок, указан в процедурата, бяха получени оферти от 8 фирми от Европа, Азия и САЩ. Класирането се извърши в съответствие с приетата методика за оценяване на офертите. При спазване на условията на тръжната процедура бяха избрани два доставчика на втечнен природен газ с осигурени слотове за регазификация и съхранение на терминала в Ревитуса - Mytilineos S.A. и DEPA Commercial S.A. В рамките на проведената процедура бяха постигнати изключително конкурентни цени, които ще намерят отражение в предложената от "Булгаргаз" цена на природния газ за месец ноември.