Kато човек, занимаващ се с развитие на специалисти в сферата на животозастраховането през последните 15 години, може би съм пристрастна, но смятам, че избирането на кариера в този бизнес е страхотна възможност.

Твърдя че няма по-човешки бизнес - създаден от хора за хора.

Ако имате предприемачески дух и страст към изграждането на свой собствен бизнес, направете разлика в живота на хората и в своя собствен!

Професии, като лекари и учители, са уважавани, защото могат да повлияят положително живота на хората. Работата на застрахователните агенти също носи такава добавена стойност, тъй като с нея помагат на клиентите си да изградят активи - да се грижат за образованието на децата си, да прехвърлят собствеността от едно поколение на друго, да планират достойно пенсиониране, да имат план Б за непредвидени житейски ситуации, да постигат мечтите си. Застраховката живот е икономическият инструмент, който спасява семействата от това да попаднат в порочния кръг на бедността при непредвидено събитие .

Кариерата на застрахователен агент дава възможност да промените и вашия собствен живот към по-добро, стига да сте попаднали в подходяща среда и компания. Тогава ще имате много възможности за развиване на вашите лични и професионални умения. Чрез програми за обучение, ръководени от експерти, ще получавате подкрепа за обучението и развитието си, ще имате достъп до международен опит и знания, трупани десетилетия, и възможност да се учите от най-добрите в бранша. Който има желание да успява, да се учи, да се развива, да създава и обслужва доволни и щастливи клиенти и да преследва нови възможности, е обречен да успее в този бизнес!

Ако сте готови да работите усилено, работата като застрахователен агент може ви подсигури стабилна кариера, високи доходи и дългосрочна перспектива. Поради огромния потенциал на бизнеса, колегите в екипа ми се чувстват уверени, че индустрията и техните собствени агенции ще привлекат все повече таланти през идните години.

Скоро един млад агент сподели, че "няма по-добро място, където да бъдеш възнаграден финансово за постигнатите резултати, от нашия бизнес".

Истина е, че работещите в бранша професионални консултанти са добре възнаградени на нива далеч над средното за страната. В допълнение към достойното финансово възнаграждение съществува разнообразие от допълнителни социални придобивки, възможности за национално и международно признание, участие в европейски и световни бизнес форуми, пътувания и срещи със световния застрахователен елит.

Пред младите и амбициозни хора има много възможности за развитие и макар животозастрахователният бизнес да носи страхотен потенциал, все пак е само един от много избори, които могат да бъдат направени.

Не са много професиите, обаче, които дават възможност на хората, търсещи кариерна промяна, в средата на живота си. Ако сте уморени от еднообразието и рутината на професия от 9 до 17 или сте на кръстопът за избор на кариера след майчинство - кариерата на застрахователен агент може да ви предложи желаната гъвкавост. Агентите имат контрол върху собствените си работни графици и могат да си позволят разкрасителна процедура, дори във вторник следобед или пък да използват сутрешните си часове, за да отидат на фитнес.

Няма да скрия интересен факт от практиката си до момента в България - мнозинството работещи в сектора са дами. Над 95% от консултантите в управляваните от мен структури са представители на нежния пол и умело съчетават бизнес, дом и семейство. Гъвкавостта на работното време помага при отглеждането на децата и поддържането на така важния баланс между работа и личен живот. В професията на застрахователен агент това е възможно!

Миглена Анева

Директор Агенции на MetLife България

Съдържанието е на партньор на Dir.bg