САЩ усложниха до крайност проблемите на Европейския съюз. Излизайки от ядрената сделка с Иран, президентът Тръмп фактически унищожи трансатлантическия съюз, а това доведе до нов натиск срещу разколебаната Европа. ЕС е на ръба на изчезването и това не е метафора, а сурова реалност.

Това казва в интервю за "Вашингтон пост" инвеститорът-милиардер Джордж Сорос. Той отново повтори своята известна фраза: "Всичко, което можеше да се обърка, се обърка". Той препоръча на Брюксел да направи реформа и да "преосмисли съюза отново".

Сорос определя Тръмп като "завършен нарцис", който е готов да унищожи света, за да подхрани егото си. Милиардерът потвърди, че ако демократите победят на изборите наесен в САЩ, той ще подкрепи импийчмънт на Тръмп.

"Колкото опасността е по-голяма, толкова съм готов да увелича усилията си, за да я избегнем", каза Сорос.

Той изрази съжаление, че Хилари Клинтън не успя да спечели изборите през 2016 година, защото "тя би била добър президент". Милиардерът смята, че причина за загубата й е слабата кампания и поведението й, което е напомняло на учителка - говори много, не изслушва другите.