Жегата донесе 6-годишен рекорд на товара в електроенергийната система

Прогнозата за следващите дни, когато температурите ще останат високи, е товарът в пиковите следобедни часове да се движи около 4700 MW през почивните дни и около 5000 MW през работните дни

Обратно в новината

Коментари - Жегата донесе 6-годишен рекорд на товара в електроенергийната система | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами да, вземете вдигнете тока още веднъж. Виждам как ви сърбят ръчичките. Даже предлагам всеки петък да се увеличава цената докато не стигне 10лв кW. Бензина всеки понеделник до 10лв.л. И така докато не умре и последния българин. После си внесете пакистанци, индийци, африканци и източвайте тях. Но да не се събудите от рани несъвместими с живота защото те не са българи които траят всичко.

Като спрем АЕЦ-а и ТЕЦ-овете, както искат зелените талибани и ще се върнем в каменната ера.

"Рекордното електропотребление се осигурява основно от генерацията на двата блока на АЕЦ "Козлодуй" и кондензационните ТЕЦ." Как вее, от перките и от соларките идва тока...или не

Просто пускате щорите от слънчевата страна и затваряте прозорците. Отваряте оттатък, от сенчестата страна с комарниците и готово. След обяд обратното. Ако си сложите два легена с вода на балкона да се топлят естествено пък еша си няма да има. Веднага ще усетите полезния ефект и по джоба си. Ходете у дома по-разхвърляни, по-малко емоции и изблици на нервни кризи по незначителни поводи. Не забравяйте, скоро доказаха, че Земята се е наклонила на юг с около 5 градуса затова България става по-топла вече както е до момента в Гърция, примерно, а там какво ще бъде занапред, един бог знае. Адаптация му е майката и мерки овреме, да не се опечем дружно на барбекюто. И малко реклама - тъпчете се до насита само с български дини, то вече незрял плод няма, всичко е сладко като мед. Айде чао, че отивам рано-рано да се топна в сглобяемото басейнче да го пробвам...

А като забранят двигателите с вътрешно горене какво правим? Като накачим (примерно) 1 милион електрички да се зареждат към тая същата мрежа?

_stankow

1 милион електрички не ни заплашват по никой начин. Но затворим ли си въглищните мини, за което работи и тази антибългарска статия - жална ни майка !

Уважаеми г-н "Професор", ще има покачване в инвестициите във възобновяеми източници, но този път то ще бъде на пазарен принцип, а не чрез държавна намеса. Слънчевата енергия е алтернатива защото по-лесно управляема и предвидима от тока. Вятърните турбини също са опция. Въпреки временното неудобство от скока в цените, този процес означава, че пазарът се освобождава от монопола, а познатите до сега производствени мощности също няма да толкова важни. Идва нова генерация от бизнесмени, които да инвестират в алтернативни източници на енергия. Нещо което не разбра?

Това по какъв случай ме информирате? Нали нямаше нужда от нови реактори? Нали потреблението намаляваше? Нали щяхме да купуваме електроенергия на по-ниски цени от други държави?

Естествено че няма нужда. Имаме още 4000 МВт резервни мощности. Единственото което ни трябва е да правим фотоволтаици за замяна на ТЕЦ. Германия прави по 35 000 МВт от фотоволтаиците. При нас същите фотоволтаици ще правят 40 000 МВт. Фотоволтаиците се изплащат за 1,3 години. Всеки кВтч произведен от ФЕЦ струва под 1 евроцент. Няма друг по ефективен и евтин метод за добив на електроенергия. Единствено сравнително скъпо е началното вложение, но и то се изплаща както казах за 1,3 години.

_stankow

Не съм чул досега фотоволтаик да се е изплатил, камо ли за 1.3 години. Ама без субсидии, така, с работа да се изплати. На куково лято. А субсидиите откъде се взимат - от вашия джоб. При кого отиват - при банките, дето финансират престъплението на века, наречено ВЕИ. Къде отиват парите - при производителите на турбини - Дания, Германия. За този грабеж някой ден някои ще си платят ! Ама не с евра !

Фотоволтаиците дават ли ток през нощта? А при купеста облачност как е? Или всичко е колкото даде Дядо Боже?

Без АЕЦ не става.Колкото и да се напъват някой.Германия плаща като луда като им трябва ток.Но отчита ,че непроизвежда като Франция

Германия е нетен износител на електроенергия с приходи от 9 милиарда евро от износ. И най вече обмена с франция е положителен за Германия.

25% от електроенергията в Германия е от въглища, но на думи са много зелени. Догодина ще си затваря АЕЦ-овете, които произвеждат 0 въглеродни емисии, но цапащите въглищни централи ще ги затворят най-рано 2038г. Зелено ми е.

къде са сега специалистите които казваха че нямаме нужда от централи.

Лъжат - сега е най-ниския Разход на Енергия . Новия Прокурор трябва да се самосезира за КЕВР и БЕХ . Всички Хора разчитат на ВЕИ - Слъцето Грее ЯКО и Енергията е без пари . Има МАФИЯ в Енергетиката . Дано Радев да успее .

Престъплението е друго - слънцето пече на макс, а пък тецовете горят кюмюр на макс. Това е престъплението.

В такива дни трябва ФЕЦ да правят по 2000-3000 МВт а не 350 Очевадно е, че изоставаме и се получават такива натовармания. В същия момент ФЕЦ в Германия дават 31000 МВт около 100 пъти повече.

А като е тъмно и студено кво ги правим тия ФЕЦ, бе мозък?! Айде германците са богати - ще си купят на каквато и да е цена... А ние?!

Ми гледай ЕСО, бе липса на мозък. Натоварването е когато слънцето грее. През ноща консумацията пада на 3000 МВт

_stankow

Пада на 3000 през лятото. А през зимата ? И добре, нека са 4000 MW, откъде ще ги вземете ? Ни перки, ни панели работят. Ноември, ранен кучи студ. Промишлеността работи за края на годината. Откъде ще ги вземете тези 4000 MW ? И единията ви реактор излиза за презареждане. А ако се падне сушава година и ВЕЦ се пазят за върховите часове ? Недай си боже - авария в някоя ТЕЦ. И на свещи ? Не, благодаря. Енергетиката не пипайте ! Ходете там, мечките обгрижвайте !

ФЕЦ, енергият от вятър и подобни не е лоша идея, нека има, но да няма субсидии, щото било зелено, а то дефакто си е чиста кражба. Трябва да има базови мощности независещи от това свети ли слънцето, има ли вода и други природни фактори. В този смисъл АЕЦ и новите ядрени технологии - синтез, централи дето си рециклиират и използват ядреното гориво като БРЕСТ-ОД-300 и много други иновации в ядрения сектор са бъдещето на истинската енергетика и нямат алтернатива, поне засега.