Коментари - Защо японската йена е толкова слаба? | Бизнес.dir.bg
назад

Защо японската йена е толкова слаба?

Японската йена се намира на най-ниското си ниво от три десетилетия и е подложена на достатъчен натиск, за да предизвика силни официални предупреждения за намеса в подкрепа на йената

Обратно в новината
| Автор: Иван Цанев, ForexWithTsanev.com

Коментари - Защо японската йена е толкова слаба? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защото рублата е мнооого силна дир ру

защото е вързана за зелената тоалетна хартия от 75+ години насам... Но не се учудвайте - японците са първи братовчеди на чукчите.

баща ти пиян е клесал оная пача в мазето 9 месеца преди да се родиш - дали не е от това?

жални да ги ожалиш японците! на площ колкото три Българии имат население почти колкото рассийската федерация, пък бвп им е 4 232 000 000 000 доларес, два пъти по висок от на алкашите! колко по висок е от на България сами си сметнете!

Да въвеждат еврото, че не се търпи!

ти преди да квичиш така патосно погледни колко са им дълговете добитък гурбетчииски... ББААХАХА

Колко са? Това са вътрешни кредити, не външни.

колкото и да са, са по малко от нашите, а ако вземеш предвид какво и колко произвеждат, направо си нямат дългове, спрямо нас де!

Японийката сгъва полека, БВП-то им номинал за 2023 е по-ниско от това на Германия, губят конкуренцията с Китай и Южна Корея, трябва да девалвират йената, че стоките им много скъпи :))

в класацията на страните по външен дълг Япония е на трето място след САЩ и Великобритания. Външният дълг на САЩ през 2023 г. е $32,9 трилиона, на Великобритания – $8,7 трилиона, на Япония – $4,34 трилиона Следват (трилиона долара): Холандия – 3,79; Франция – 3,28; Ирландия – 3,26; Италия – 3.10. Доминацията на Япония е още по-забележима по отношение на относителните показатели на различните видове дълг (като процент от БВП). Страната на изгряващото слънце отдавна заема първо място в класацията по отношение на относителния размер на държавния дълг. Според оценките на МВФ през 2022 г. общият държавен дълг на Япония (централен държавен дълг плюс местен държавен дълг) възлиза на 261,29% от БВП. В същото време дългът на централното правителство е 214.27%; дълга на органите на местната власт – 47.02%.

Съвсем друго е мисленето на хората. Финикийските знаци не са най-висшата форма на живот. Идете ги въжте как живеят и редът, който цари, без милиционери и диктатори.

е по-силна-за 1$-100 рубли и 150 йени,нали така сравнявате;)Или пак не е така,защото едното е руско,а другото японско?;)

Вероятно японската централна банка обмисля да мине на юани, рубли или донги... :о)

аре ве де се изпокни там из кучешките колиби ве паоячо? що не квичиш кои са алкаши и кои не? японците между впрочем са най големите алкаши , ама тъп ганьо мое само да квичи, четенето и мисленето не му е силната страна.... ББААХАХА

Япония е експортно зависима, ако валутата ѝ не е слаба, няма износ!