17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредната услуга към фАщ и и арабския свят, да цакат еВроГейския съюз. Сега ще се купува същия руски петрол, само че, през арабите, или през фАщ, които естествено стоят за поредната "мярка" в тяхна полза естествено!

Време е самарта да изсветли западните икономики.

Индия и Саудитска Арабия купуват като бесни руски нефт на 75 долара и го препродават в Европа на 90 долара. Да живее евротолерасткия беззъб педероатлантически гейташки съюз, в който член за члена е просто немит к.р! европейския Тайланд (нидерландия) има претенции към България. Страната, в която има най-много насилие над жени разправяла, че ние не сме дорасли да сме в шенген... на ви ес!

Сега последно натискът върху Росия ли е или върху нас. Защото тук се усеща като да е върху нас. И от заглавието така излиза....

Свободния пазар спира да работи, определиш ли таван на една конкурнтна стока. ЕВропа няма да купува нефт и нефтопродукти от Русия, нали това бяха заложили в 6 или 7 пакет санкции - виж само как се извъртяха. Сега ви казва ФонУши - Не става да не купуваме, че транспорта ще спре, ма ако може на цена дето Нас ни устройва - Е нема такава история. Руснаците и досега продаваха с 5-10% по-евтино от Брент, по който се определя световната цена, сега това вече е заложено официално в санкциите. Имаме си Българите една хубава поговорка - Залудо работи, залудо не стой. Та и тази история така - ние ви налагаме санкции, които с нищо не променят играта. Сега - Внимание, Внимание - много е важно как ще реагират останалите големи играчш от арабския свят и Северна Африка, защото както налагат санкции днес на Русия , утре те са на пангара. СА си има Хашоги, Иран си има Аятолах, Венецуела си има Комуниста Мадуро, Индонезия и тя нещо оправя връзки с Русия, Бразилия - на нея също и назначиха комунист за президент. Остава за европа да се надява на САЩ, Канада,Австалия и Нова Зеландия - във всички от тях има нафта, без проблеми да задоволят търсенето в Европа, ма цената ще е друга. В общи линии искам да кажа, че от това ембарго ще пострада най-много Европа като цяло, следвана от Русия. За САЩ е все едно - те са най големия производител и потребител на суров нефт, следователно и най-големия продавач на пазара >> USA ще обере парсата от това упражнение с неизвестен резултат.

Неадекватните решения на Г7 и евроатлантиците вреди на Европа и ЕС и се отразява по джоба европейските граждани. Тези социалистически напани на Г7 с петрола ще утежни и без това тежкия живот на европейците.От цялата евроантлантически простотия със измислените санкции срещу Русия печелят САЩ и необвързаните политически страни с НАТО и ЕС на изток .Когато Русия насочи потоците газ и нефт към Китай ,Индия ,Пакистан и др. държави ЕС ще духа супата ,защото обратното пренасочване ше бъде трудно и днешните обеми непостижими.

Днес ходих да заредя, бензин и дизел има ноооо изненада от петък няма газ и това от преди тавана, какво ще е от днес не се знае.

Саткции, забрани, конфискации, тавани та цените ... пазарна икономика, свободно движение на хора , стоки и капитали,

Евро-педали и евро-атлантици, нали целта на санкциите беше да купувате и продавате по-евтино на хората. А то излиза, че хич не ви дреме за тях! Нали знаете волът като ровел, че си го хвърлял на гърба!

„Русия е закупила повече от сто танкера, за да транспортира петрола си“, пише Financial Times. Като дрънкат за тавана на цените (в сила от 5 декември), сериозно ли са си мислили, че руската мечка ще спи до пролетта? Че Кремъл не знае и за паралелно подготвяната забрана за превоз на руски петрол по море и тежки глоби за корабособствениците и застрахователите, които я нарушават!? И сега – я, каква изненада: „повече от сто кораба са закупени за Русия тази година пряко или чрез посредници. Тази година свързаните с Русия оператори са купили 29 супертанкера (известни като VLCC), всеки от които може да превозва повече от 2 милиона барела нефт. Купили са и 31 танкера Suezmax (с капацитет да превозват около 1 милион барела) и 49 танкера Aframax (около 700 000 барела), общо 109 кораба.

-Тате, защо вече не вечеряме и стоим на студено? -За да име гадно на руснаците, синко! -Тате, ние руснаци ли сме?

Вие сте тъпаци, не руснаци

Как ще работи таванът на цените? ... Ами как, никак!

Индия и Саудитска Арабия купуват като бесни руски нефт на 75 долара и го препродават в Европа на 90 долара. Да живее евротолерасткия беззъб педероатлантически гейташки съюз, в който член за члена е просто немит к.р! европейския Тайланд (нидерландия) има претенции към България. Страната, в която има най-много насилие над жени разправяла, че ние не сме дорасли да сме в шенген... на ви ес!

Интересно е написан закона. Не може да се плаща на Русия повече от 60$, но може да се продава руски нефт на по висока цена. Както правихме с газ по времето на Кирчо и Кокорчо, ще купуваме през Гърция. Тя ще плаща 60$ на руснаците в рубли, а ние ще го купуваме от Гърция за 70$.после гръцката компания ще върне 5$ обратно в Русия под някаква форма и накрая всички са доволни. Руснаците пак си вземат 65$ пазарна цена, гърците доволни че са изкарали бързи пари от балабурници като българите, българското правителство доволно че спазва санкциите и работи основно с гръцки нефт, защото всички знаем че Гърция има свои кладенци на нефт и газ. Най големите от тях са разположени на средния ръкав на Халкиидки. Само българите няма да са доволни, ама тях кой ли ги пита. Както казваха едно време "кой не скача е червен". САЩ вече пазарува от Венецуела и вече Мадуро не е диктатор. Президента Байдън обяви имунитет на саудитския принц Саламан и вече никой не може да го разследва и съди. Както се знае, американския съд е над всички съдилища по света

Най-неочакваният отговор на Русия ще бъде - "добре, ще продаваме на желаната от вас цена". Така, гарантирано евтиният руски петрол ще изтика от ЕС пазара всички останали.

Интересно. Значи руски петрол може да внасяме (стига да не е много скъп), но руски газ не може? Трябва да студуваме и гладуваме от солидарност с Украйна, ама съвсем да си съсипем икономиката не може, защото много интереси за засегнати, а?

Не знам с какво САЩ държат ЕС за да следват санкции след санкции. Да се лишаваш от евтини енергийни ресурси за да угодиш на САЩ. Само и само Русия да изчезне от европейския пазар.

До сега със всеки "натиск" се стреля съюзо у собственият си крак. Не мисля че са за 120път че е по различно. Господин като не ти е дарил мозък нема как лайнен и тем подобни да се оправят....

поредният "натиск" върху Русия който се изразява в още повече приходи за тях които запада така или инаме плаща и то по ексалиращи цени съпроводен с фалити на западни компании вече от всички секпори на икономиката.

И ще плаща пак Европа