Задава се ковид актуализация на бюджета: Ето какво лансира Асен Василев

Министерството на финансите предлага да се увеличат разходите с около 1 млрд. и 807 млн. лева. Не всички обаче ще бъдат направени, ако коронавирусната криза не е тежка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе нали бюджета беше много зле, сега 2 милиарда отгоре разходи? Заеми ли ще теглят (щото бяха против Борисова да тегли) или лъжат, че бюджета е зле?

Напълно естествено е приходите да са повече-парите който отиваха към чекмеджетата и правилните хора би следвало да спрат.

Защо всички говорятза бюджета.Че плюеха без доказателства,плюеха,но аз имам въпрос.Как изведнъж от над 50% пенсионери живеещи под социалния минимум изведнъж ги докараха до 0% само с 40 лева увеличение на минималните пенсии.Абе тези хора вярно са факири и мислят хората за балъци.Кой ще им повярва.Кой изчисли,че 359 лева са социален минимум и всичко над тази цифра прави живота розов.Тези луси ли са или мислят другите за луди.И защо например максималните се увеличават с 60 лева,а минималните с40 лева.Знам,че е процентно на база на пенсията,но нещо не ми се връзва да е почтено.Хората с минимални пенсии трябвяа да пполучат по голямо увеличение от тези с максимума.Те и безтова вече взимат по 1500 лева.И въпроса тука е кой ги взима-естествено,че хората на Радев-военните.Има и други естествено,но те са на предна линия.

Щом НЯМА араби, негри и китайци НАБЛИЗО, НЯМА и кой да те ЗАРАЗИ с вируси... Нека да МАХНАТ маските за българи в България, да НАКАРАТ всички чужденци да ходят АБСОЛЮТНО навсякъде по улиците, с маски или с торба на главата, за да НЕ ни заразяват... И да видиш как в цяла Европа СЪЩО ще МАХНАТ маските !! Служебното Правителство, за какво дойдоха- да МАХНАТ боклуците на Болук Борисов или да СЕДНАТ на неговото място, за да КРАДАТ ??? Ако на някой олигофрен му е СТУДЕНО и при 40 градуса температура на въздуха, може да облече ВЪЛНЕН КОЖУХ, вълнена шапка, шал и маска през лятото. Но НЕ и да принуждава останалите в България да носят Кожух посред лято и да ХАРЧАТ пари за маски, вместо с тия пари да си купят ХРАНА, ДРЕХИ и ОБУВКИ !! Всички с АРАБСКИ маски ( бурки, фереджета) да се махат от Парламента и от Магазините ( Аптеките имат разделителен прозорец), а също и арабите, които Боклук Борисов сложи да гледат дали българите носят АРАБСКИ маски, в държавните фирми... Да бягат към Саудитска Арабия... Само такива се заразяват с вируси, или разни педдерази, еббали се с араби и китайци... Вече РАЗБРАХМЕ че Боклук Б.Б. Банкя-лията е Педдераз и затова носи АРАБСКА маска, както Евнух, Педдераз, Роб в Харема на араби- Мюсюлмани.. И точно затова, Фандъкова пуска групи от педдерази да се събират, да обикалят из София и да РАЗВРАЩАВАТ малките деца...

Как е Спецов? Прави ли те щастлив, щото гледам очите още повече са изпъкнали. Няма лошо

СПОРЕД МЕН ТРЯБВА ДА ОСТАНЕ НА ПОСТА СИ ... ПЛЮЕХ ГО В НАЧАЛОТО, НО ИЗЛЕЧЕ ЧИТАВО МОМЧЕ...

И как се получи така, че бюджета ще се окаже с доста положителен баланс, въпреки вашите мантри за грабежа на предното правителство?!? Ще се окаже, че министрите на Боко са си вършили съвестно работата въпреки вашите лъжи!! Ще откраднете всичко за 2 години, както направихте по времето на Орешарски, ще източите ББР и после пак някой друг ще е виновен, само не преЦедента и мръсните комундели.

""...очаква се обаче да има с около 2 млрд. лева повече..." и затова се "предлага да се увеличат разходите с около 1 млрд. и 807 млн. лева, добави министър Василев. "!!!! ДА НАБЛЕГНЕМ НА ДУМИТЕ - ОЧАКВА СЕ И ПРЕДЛАГА СЕ !!! АМИ ,АКО ОЧАКВАНОТО НЕ СТАНЕ???? А ВИЕ НЕ БЯХТЕ ЛИ " СЛУЖЕБНИ"? И ОЩЕ ЕДИН ВЪПРОС- НАЛИ БОЙКО РАЗСИПА ДЪРЖАВАТА? КАК ТАКА СЕ ОКАЗА ,ЧЕ ОЧАКВАНИЯТА СА ПО ДОБРИ ОТ ПРИКАЗКИТЕ МАЙ МЕСЕЦ? К О М У Н И С Т А В И Н А Г И Л Ъ Ж Е !!!! ДА ВИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА ТРОЙНА... ПАРДОН ЧЕТВОРНА КОАЛИЦИЯ - ИМА ПРОГРЕСИЯ! И ТОВА Е КОАЛИЦИЯ СЪБРАЛА ПО МАЛКО ОТ 20 ПРОЦЕНТА ОТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ , НО ИСКАТ И КОНСТИТУЦИЯТА ДАЖЕ ДА ПРОМЕНЯТА!!! НАРОДЕ????

"ДА НАБЛЕГНЕМ НА ДУМИТЕ - ОЧАКВА СЕ И ПРЕДЛАГА СЕ !!!" Морски, по въпросите се познавате. :( Според тебе КАК се правят БЮДЖЕТИ?!? А когато ПРИХОДИТЕ са ПО- МАЛКО от ПЛАНИРАНИТЕ/ ЗАЛОЖЕНИТЕ в БЮДЖЕТА, ГЕРБ- авите ЗНАЯТ НАЙ- ДОБРЕ. АКТУАЛИЗАЦИЯ след АКТУАЛИЗАЦИЯ; НОВ ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ след НОВ ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ. По НЯКОЛКО ПЪТИ през бюджетната година. Резултатът от УПРАВЛЕНИЕТО / БЮДЖЕТИРАТЕТО на Шайката е ясен - НИТО 1 БЮДЖЕТ на ПЛЮС и УТРОЯВАНЕ на ДЪРЖАВНИЯ ДЪЛГ. П.П. Морски, предходните години КОГА се събираха данъците?!

АЛООО, ИНФОРМИСТА , ДАНЪЦИ ЗАПОЧВАТ ДА СЕ СЪБИРАТ ОТ АПРИЛ !!! РАЗБИРАМ ТЕ ,ЩОТО МАЙ ТИ НИКОГА НЕ СИ ПЛАЩАЛ ДАНЪЦИ МАЙ !

пак е натворил измишльотии,нямащи нио общо с реалноста!

Нали Василев уж беше десен министър. Десен десен, а веднага реши да харчи повече от планираното в бюджета ....

Гостенке, ЩЕ СЪБЕРЕ повече ОТ ПЛАНИРАНОТО / заложеното в бюджета.

Ще, ще, ама на базата на какво го е решил? И аз мога да изляза и да кажа - ще ги събера тия пари, дайте ми да харча сега!

Служ. правителство ИЗПЪЛНЯВА Закона и СПРЯ КРАЖБИТЕ. За сравнение: "Общият размер на РАЗХОДИТЕ по държавния бюджет (вкл. трансферите за др. бюджети и вноската в бюджетана ЕС) към ноември 2020г. е 24 123,2 млн. лв..." "Общият размер на РАЗХОДИТЕ по държавния бюджет (вкл. трансферите за др. бюджети и вноската в бюджетана ЕС) за 2020г. е 29 988,4млн. лв..." За 1 МЕСЕЦ ДЖИПКАТА РАЗДАЛА 5. 8652 МЛРД. ЛВ.!!! УСВОИТЕЛИТЕ са всеизвестни...

ТИЯ ЗА МЕСЕЦ ОПРАВИХА ДЪРЖАВАТА !! Е....И МУНЧАКА СЕ ВКЛЮЧИ ДЕ....

Само за 3 месеца от "продънен бюджет" (цитат на Радев), малкият хАсенчо намери веднъж 1,5 милиарда скрити до оградата на една къща в Банкя, а сега още 2 милиарда под покрива на вила Калина. Как да не го заобича човек. Ако остане до края на годината, ще намери поне още 7 милиарда горница. Ако се вземат с Нинова 0 ех, цена няма да имат. Нинова може само от преструктуриране да вади по 10 милиарда на година горница

Защо ще се дават пари за ваксини, които никой няма да ползва и ще се изхвърлят? Защо лекарите ще получават по хиляда лева месечно? Лекарите са ненаяли се свине и трябва да работят за минималната заплата за да видят как живеят обикновените хора.

Светът по простаци не се равнява.

Пълен простак си..

Ааааааааа да си дойдем на думата за ковид. Целия цирк не става дума за пари Не. За здравето на хората било. Да ви еба май ката. Много пари им остават в излишък и ковид е едно от нещата което позволява за се изписват пари. А балъците да се ваксинират. Това е нещо като тютюнопушенето хем си кашляш хем си плащаш.

А, откъде дойдоха тия 2 милиарда над предвиденето. Дори и министърът няма очи да каже, че е негова заслуга: "подобрен икономически климат и добра работа на НАП" - с готиния Спецков... Значи не е била чак толкова зле държавата при Бойко и други са му били кусурите.

Нема Герб, нема други партии, крадене му е майкатъ!

Та сега с този излишък трябва да чакаме Радев да каже дали е добре или е зле бюджета, че предни път се изказа неподготвен, кога каза, че бюджета е добре

След така представените данни и факти, нека Хаджилегенов, Мая Общата, Ицо Лодката - да излязат и публично да обяснят що е то фалирала държава с 50 млрд бюджет. Честито да ни е, че Доган чрез Трифонов, наглата Мая, заедно с генерал Гном и Лодкаря ще бърникат в каса с 50 млрд пара за харчене...

Бойко Борисов остави една съсипана държава, в която хората едва връзваха двата края! Но ние, Партийните експерти, само за месец я вдигнахме на крака и вече имаме 2 милиарда излишък! Само за месец! Божков - "Служебното правителство - там трябва да се съветва.." И добри съвети ни даде, човекът! Даже се чудим дали да не го направим шеф на ДАНС...

50 милиарда бюджет. За да може Нинова и Манолова да крещят: - Държавата е ОПОСКАНА - САМО НИЕ МОЖЕМ ДА УПРАВЛЯВАМЕ С ТЕЗИ МИЗЕРНИ 50 МИЛИАРДА НА ГОДИНА Преди 10 години бюджета бе 24 милиарда и държавата не бе опоскана, а течаха реки от мед и масло

Онзи ден прибраха 500млн от Хемус, готова пара, под предлог, че им трябвали за Ковид. А то дори няма болни от месец и половина. Сега ще актуализират бюджета заради Ковид...

Мда, министрите на служ. правителство ЗАПУШИХА ДУПКИТЕ; НАП събира ВСЯКА СЕДМИЦА по 10 млн. лв., НЕСЪБИРАЕМИ при Шайката. И резултатът е налице: Към 09.04.2021 ФР в БНБ е 5.9 МЛРД. лв. / 5 899 840 хил. лв. /. По последни данни: Към 16.07.2021 ФР в БНБ е приблизително 9 МЛРД. лв. / 8 939 293 хил. лв. /; За 3 месеца ПЛЮС 3 МЛРД. лв.. П.П. По Закон ФР в БНБ НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ПАДА ПОД 6.2 МЛРД. лв. Дянков / ГЕРБ 1 промени Закона и ЗАЛОЖИ ПРАГ от 4.5 МЛРД. лв. При това, забележете, праг, ИЗИСКУЕМ в КРАЯ на ГОДИНАТА, защото И Дянков, и Ананиев БЪРКАТ в неприкосновените фондове във ФР...Та, министрите да не носят отговорност. УЗАКОНЯВАНЕ на беззаконието.

АЛООО, ИНФОРМИСТА , ДАНЪЦИ ЗАПОЧВАТ ДА СЕ СЪБИРАТ ОТ АПРИЛ !!! РАЗБИРАМ ТЕ ,ЩОТО МАЙ ТИ НИКОГА НЕ СИ ПЛАЩАЛ ДАНЪЦИ МАЙ !

Как така прецениха,че ноември ще е същия,като миналия,на базата ,на какво? Миналия нямаше много преминали през вируса и нито един ваксиниран! Сега имаме 500 000 официално сблъскали се с вируса и 1 милион близо ваксинирани,отделно този вирус не се влияе от сезоните,нито от климата,на фона,на какво преценяват,че ноември ще е зле? Все повече се убеждаваме,че всичко е планирано! Но този път правителството ще падне веднага щом обяви локдаун,защото ни писна от лъжите ви!

Пълни глупости! Стига, като Борисов да бягате от въпроса с преизчислението на пенсиите! Ало, Бесепето, Харвард пак искат да ни прекарат.

До сега, поне от 20 години, бюджетът винаги се прави така, че да има поне 2 милиарда лева излишък. Това не е защото бизнеса расте, а защото така е наредил министъра. Разковничето е, че тези 2 милиарда излишък (а понякога и до 4 милиарда), няма нужда да се одобряват в народното събрание за какво се харчат, а могат да се харчат с постановления на МС. Сяда Бойко, Сергей, Орешарси или Стефан Янев, пише едно постановление - дайте 200 милиона за учебници, за лекарства, за язовира, за стадиона, за тигрите, за свинките, за на бабата пилците и се дават. После се биеш в гърдите: "Дадох 100 милиона за стадион, дадох 200 за лекарства, дадох 50 на комшията за нов климатик"

За 3 месеца, тия хора направиха повече от шайката за 10 години. Значе можело!

И какво направиха.Едно голямо нищо.Харчат пари,които Борисов им остави.

Борисов им оставил пари?!? Що, трябваше всичките да са чекмеджето ли? Ей, това герберастите сте редки мазохисти... Оня ги шиба с 200, те му се кефят на простотията. Дебилна пасмина и това е...

По-умно нещо не съм чела . Оставил Бойко какво, ама какви пари? Те не са ли нашите пари? Не е извадил някое и друго кюлче .

Баси глупостите за това чекмедже. Ти си мазохист още да вярваш на тези глупости!

И какво по-различно направиха? Всяка година има 2 милиарда излишък, за да може ей така новия министЕр да се бие в гърдите как щедро дава и мисирките да врякате колко е добър . . . .

Ти си пълен малоумник -Да

Ти си пълен малоумник -да

Кога дойдохте,че и икономическата среда подобрихте.Лъжец.Оставиха ви достатъчно пари,за да се вихрите,ама не си приписвайте незаслужени активи.Голям смях сте.

на майкя ви подката с тоя ковид..

Много интересна таблица. В първата пише средна пенсия 550 лева с актуализацията, а във втората таблица пише 0 % бедност при актуализация. Е я ми кажете със средна пенсия от 550 лева дали ще има 0% бедни защото това са пари само за по един хляб на ден. 30 дни по 1.60 лева хляба. Обяснете моля, защото аз не съм завършила в Харвард.

И без да казваш,че не си завършил Харвард е ясно .Ти и първи клас не си завършил 30 хляба по 1.60=48лв. При 550лв.ти остават 502 лв.

Така е за хляба, но имах и други сметки, в бързината съм ги пропуснал.

Предполагам си гласувал или за ГЕРБ или за Слави Имаш праг на бедност от 369 лв. Като минеш прага - вече не си в графата беден. Като вдигнат мин пенсия на 340 лв + 30 лв добавка и си готов - 0 бедни пенсионери

2 милиарда повече ли ? Само да сте ми пипнали шкафчето !

Така де, те преди решиха за 16 милиарда след Орешарски.

Стига бе, 7/8 нали година и половина лъжат хората, че няма ковид. Защо сега ще съобразяват бюджета с ковид? Нали настройваха хората, че всичко е измама и ще отменят пандемията ако вземат властта?

Да тази корона лудост докара 30-ина хиляди повече умрели. Ние и по принцип сме си номер 1 по смъртност - заслуга на ГЕРБ. Така че да спират лудостта и да се връщат към нормалността. Ето ви класации по коефициент на смъртност (умрели на 1000 за година): https://worldpopulationreview.com/country-rankings/death-rate-by-country https://data.worldbank.org/indicator/SP.DYN.CDRT.IN?mostrecentvalue_desc=true https://www.statista.com/statistics/562733/ranking-of-20-countries-with-highest-death-rates/ А за 2020г. коефициента ни на смъртност е 18! 124735 починали на 6916548 население водено. И умира 1 на 55.45 човека.

Последният линк се оказа боклук при второ зареждане. Вторият подредете по стойност на обратно, че не го помни, въпреки че го вкара в пътя.

Да ви кажа ли що в България няма нито критична маса за промени, нито отговорни управляващи? Защото последствията от политиките винаги се омекотяват от хора, като асен василев - харварда, които прокарват подобни политики. Затова. Тези мерки премахват причинно-следствените връзка между действията на политиците и нетния резултат за гражданите.. Като резултат имаме дебилизиран електорат без воля за промяна, без вола за протест.. висящ пред телевизорите и нагъващ дюнери и пуканки.

Говори за себе си Миналото лято бях на протестите и ако видя,че нещата не се променят ,пак ще изляза

Ше излезеш, ше врътнеш една свирка на площада и ще се прибереш. Аз говоря от името на мнозинството. Мнозинството българи все още са си милиони и ги нямаше на площада, независимо какво шава в умно-красивата ти главица.

Казахме ви, че резултата от протестите ще е, че сестра Галева ще влезе в управлението. Ми влезе, едни добре похарчени от Черепа пари.. Дано сте били платен а не малоумен протестър

"По план 2021 г. в държавния бюджет е трябвало да има приходи от 47 млрд. 596 млн. лв., очаква се обаче да има с около 2 млрд. лева повече - 49 млрд. 687 млн лева." Малии, какво крадене ще пада...

Асен Василев много да не говори за актуализация, ами да каже за Румен Спецов, кой му го натресе и защо още нито той , нито Спецов казват за ДДС измамите на последния. За два месеца толкова ли Асен василев не можа да провери за тия твърдения. Защото в НАП имат една програмка дето много лесно открива т.н червени доставчици. И все пак Асен Василев е СЛУЖЕБЕН Финансов Министър, въобще не му е работа да актуализира бюджета. Той нито е успешен , нито НИЩО !!! Още помним как намери едни 1,5 млрд. лв, уж нямало пари , а пък ги бил намерил. Май чичо му Кирчо Ананиев е по успешен от него, щото му остави пари в касичката.

Пътувяаме към вас, ще ви помогнем, останете на мястото си до пристигане на нашия екип

Баси кефа! ГРОБ не са власт от 3 месеца и парите започнаха да се появяват оттук-оттам.

Така е - инерцията е стабилна. Те се отърваха от линч, но на вашите няма да им се размине. Даже година е много до тогава...

Ще си говорим на пролет, смешник!

А бе нали за президента - за кацаров - за вас като министри нямаше корона вирос . Сега изведнъш - 2 - милиарда лева за президентската кампания.

Да се знае, че вследствие на пандемията хората не предпочитат да пипат пари и се разплащат с банкови карти и онлайн. Така не се укриват обороти.

Нали нямаше пари

Тая година плюс , а догодина как ли ще е...

Е минус.

Наври си ковид актуализацията на бюджета отзаД.