За хиляди пенсионери прехвърлянето на втората пенсия в НОИ не е изгодно

Пенсионерите с минимална пенсия не са засегнати от намалението на техния индивидуален коефициент, твърдят от БАДДПО

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Далеч от тези мошеници, крадци и лъжци!

Верваме че не е изгодно. Още 2-3 години таква инфлация (съмнявам се ЕС да спре печатането на пари) и натрупаното за втора пенсия ще стига таман за няколко бутилки олио месечно. Да не говорим че "зелените" безумия продъжлават, та скоро натрупаното няма да стига да плати само тока за осветление и телевизор на пенсионера (за топло и не мечтаем). Сега ако са средно по 10к лева за евентуално 10години пенсия..... това са по-млако от 100лв месец. Олиото колко беше и колко стана всички знаем.

Как се изказваш за нои .

Големи лъжи, голямо чудо! Ще се пенсионирам догодина и в УПФ имах около 4500 лв., като при това не съм прекъсвала работа. Сумите, които казвате 10000 - 20000 лв. са химера, повечето хора имат около 4-5000 лв. Дълго се чудих и накрая ги прехвърлих в НОИ, т.к. фондовете не казват как ще ги изплащат, днес измислят едно, утре друго...А, и пенсията ще бъде 400 лв., т.е. болшинството българи ще сме с минимална пенсия....

Големи лъжи, голямо чудо! Ще се пенсионирам догодина и в УПФ имах около 4500 лв., като при това не съм прекъсвала работа. Сумите, които казвате 10000 - 20000 лв. са химера, повечето хора имат около 4-5000 лв. Дълго се чудих и накрая ги прехвърлих в НОИ, т.к. фондовете не казват как ще ги изплащат, днес измислят едно, утре друго...А, и пенсията ще бъде 400 лв., т.е. болшинството българи ще сме с минимална пенсия....

се актуализира да се вземат ПОВЕЧЕ пари от едни хора покрай пенсионерите! Василев е прав - пенсионна раформа-ДА! Повече пари за АДМИНИСТРАЦИЯТА -НЕ! И да си плащат осигуровките ДАНЪЧНИТЕ, защото сега само си ги начисляват, а не ги плащат - ТОП ТАЙНАТА НА БГ ДЪРЖАВАТА! Плащат простите-ние, вземат "умните" от администрацията, че и ни глобяват и после реват, че било малко...Чудно...А ИНФЛАЦИЯТА, СЕГА??? Какво ще остане?

След 3 години се пенсионирам, обаче вече прехвърлих втората си пенсия в НОИ! Не съм била на минимална заплата, но не и на много висока, работила съм непрекъсното вече 38 г.Не вярвам на частниците! Държавата не може да ти гарантира добра пенсия, та частника ли ще се грижи!

Личен мой избор - ще си прехвърля парите в НОИ . Имам две партиди ППФ и УПФ , до сега имам натрупани общо 70 000 лева в двата . Мнението ми за частните фондове - некомпетентно управление на парите , високи такси за всяка вноска и високи такси за управление . Направих си таблица и се оказа че ако бях внасял (до преди 2-3 години) същите пари на срочен влог в банка за тези 21 години , трябваше да имам около 400 000 лева в сметката си .

Не те бива в математиката. Но пък ето ти нещо над което да се замислиш. Веднага след десети всичките пари натрупани за пенсии мистериозно изчезнаха. В момента почти 80% от парите за пенсии излизат от бюджета. А не от осигуровките. Но явно си мислиш че някой ти гарантира, ще държавата ще продължава да дава пари на НОИ за да плаща пенсии. Но пък това си е лично решение.

Навсякъде и всяко правителство полага огромни усилия за социалните пенсии и минималните пенсии. А това са пенсиите на хора, които или не са се осигурявали или са се осигурявали на минималната работна заплата и то не винаги. Но за сметка на това пък, тези които са си изработили годините и са си плащали честно осигуровките върху пълните доходи винаги са ощетени. Защото видиш ли не можело да има голяма разлика между минималната и останалите пенсии.

Не е " намаление"!!!! Универсалните/ или каквито и да са!/ фондове са поредната пирамида! Като НЗОК или всякакви задължителни застраховки... След прехвърляне на партидата ми в НОИ пенсията ми бе увеличена със 165 лв. и сега съм " на тавана". Помислете: Кой идиот ще Ви даде 5% лихва, ако те са нулеви по влоговете?

Пълна каша както винаги при такива статии. 1. Когато правиха закона и насила ни взимаха по две вноски казаха, че ще имаме две пенсии. Днес 1+2 се оказва, че е по малко от 2. 2. Вместо да пишете каши накарайте хората да си влязат в НОИ и да видят прогнозните си пенсии. Ако натрупаните средства в партидите им е по-голяма от тавана на пенсиите всяко прехвърляне в НОИ му се вика кражба. 3. Непрекъснато тръбите, че като влезем в еврозоната цените на стоките щели да останат същите или ако се вдигнат щяли да се саморегулират и до Х сена щели да севърнат на стри нива. А обяснете как пенсиите в ще станат на половина.

държавата облагодетелстват служителя, докато работи, т.е взима по-голяма заплата. Тези осигуровки обаче не влизат в изчисляване на ИК, което означава, че той се намалява и от там пенсията, което е масовия случай. За да е ясно ще припомня, че в НОИ осигуровката е на брутна заплата, която при изчисленията за държавните служители внесените от държавата осигуровки не фигурират в брутната им заплата! Т.е взимаш повече, ама при пенсионирането получаваш по-ниска пенсия гарантирано.

Ти си на тавана ама има хора които с натрупаните средства в двата фонда са много над тавана и парите са им техни и слизане до тавана ич не им отърва.

да те осведомя, че преди 10-и, вероятно имаш предвид ноември, при соца не нямаше специален фонд пенсии, а изплащането ставаше директно от бюджета. Намери една книга по Научен комунизъм и прегледай колко безброй фондове имаше, но пенсионен няма. Тоя изпит го четох, 4 пръста книга, 4-5 часа и едва се измъкнах, а ми беше последен за следването.

Добре, но колко са такива хора? 1-2%....Тези частни фондове са абсолютна пирамида. 20Години удържаха 20% от вноските, но понеже нищо не могат да дадат сега искат по-малка редукция, т.е. държавата пак да поеме техните плащания. Аз съм плащал през цялото време върху средна заплата. Държавата е разполагала с тези пари и когато се пенсионирам очаквам да ми даде средна пенсия.Затова държавата дофинансира от бюджета, за да компенсира инфлацията. Частните са теглели тези пари , ползвали са ги, но нямат ангажимент да компенсират инфлацията. Затова тази система е неработеща, но трябваше да се напълни гушата на "частните" бизнесмени. Хубаво, но нека не използват държавата да им гарантира бизнеса чрез принудително събиране от хората. Пирамида! За съжаление хората са потърпевши.

Ти остави 10-ти ноември. Държавата все пак плаща някакви пенсии. Ти виж застрахователното дружество "Олимпик". Дори едно извинявай не казаха а пратиха хората да си правят нови застраховки. Това е бъдещето и на частните ПФ. В най добрия случай ще ти кажат "Заповядай тия 50лв и целувай ръка", нищо че с тях можеш да си купиш 2 хляба.

Тук не е "Навсякъде по света". Живееш в България при тукашните условия. Представи си че не всеки има възможност да трупа в офшорни сметки или да купува имоти а килограм.

1. Ако чиновник сега е с 1500 бруто, взема 1350 нето. Осигуровките аз му ги плащам чрез данъците си. 2. Аз съм с 1500 бруто, но като самоосигуряващ нето-то ми е 920лв. Това горното е крещяща несправедливост, чиновника има 50% повече разполагаем доход. —- Решението: Всеки сам си плаща осигуровките, дори това 65/35 трябва да отпадне. Така става кристално ясно кой каква заплата има и на каква се осигурява. После се пипат коефициенти за болнични, пенсия, 20 заплати компенсации които пък да станат 6 заплати за МВР и т.н. за да се уравновеси системата.

За половината пенсионери втория пенсионен стълб НЕ РАБОТИ! - А за работещите означава да плащат по-вече данъци и НОИ да компенсира неефективната работата на втория пенсионен стълб!

Най-важното е не гледай в канчето на другия,каквото си си надробил,това ще сърбаш.

Баце,не казвай хоп,преди да си скочил.

Тези с минималните пенсии, пак работещия ще им плаща масрафа! Да не си прехвърлят пенсиите от УПФ в НОИ а и НОО да не им намалява минималната пенсия! - защо въобще да се осигурявам? Ще си карам на минималната пенсия тя и без това да увеличава най-бързо

През октомври ще започнат да се пенсионират първите жени от набор 1960 с втора пенсия! До края на годината ще разберем да ли тези частни пенсионни фондове са пирамиди! Моите пари се вече в НОИ!

Един работещ включително тези от така мечтаната от вас държавна администрация и издържа 1,2 пенсионера. Дали стигат вноските които плащат работещите?

Тоя дори не знае как по-точно се изплащат пенсии от частните фондове:))) Обаче бърза да се изкаже. Във фонда имаш собствена партида. И според това какво има в нея зависи и каква пенсия ще получиш от там. И не зависи както в държавата, дали Пешо и Гошо са плащали осигуровки.

Що да са пирамида след като средствата по партидите се олихвяват 2-4 %. Освен това са гарантирани с държавни ценни книжа. На всички държави в ЕС.

Частните пенсионни фондове са грабеж и в момента в който започнат да взимат по-малко отколкото раздават, филма приключва... колкото до активите, те са приготвени да бъдат преместени в други фирми...

ще останат с пръст в устата, защото вярвайте ми частните пенсионни фондове най скоро време ще обявят фалит, там заплати те им са космически, управлението е армия от некадърници !

Имам още 20-Тина години до пенсия. Погледнах колко имам натрупани - 27 хиляди лева . И това откакто изобщо бяха измислени тези фондове… И какво, дори да се удвоят смятате ли че 50-60 хиляди са достатъчно за пенсия. Първоначалната идея беше минаване към фонд а не обиране от държавата. А сега? Оказа се се просто парите на пенсионерите се обират от държавата за запълване на дупки. Сребърния фонд стои на нивото от преди Борисов. И?

Трай булка за хубост.

Като получат пенсии от 20- лева,много народ ще изтрезнее.

някой вярва,че някой ще му върне парите... :).Бахти и наивниците сте,тва са комунистически пирамди

При Комунизна пирамиди нямаше. Това са КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ пирамида!

А бе хора тоя Мишо Константинов прочут като пияндето,какво се лигави пред Г.Любенов та Кирил Петков е по-българин много много повече от него и от много още като него ....какво като има друго гражданство та това е плюс,значи признат и приет....а колкото до конституцията нито я нарушава напротив дава се знак че трябва да се актуализира .Защо?Защото точно в този момент се стремим да се присъединяване към Европа...т.е.по широко гражданство

Поредното изискване на НОИ, само да продължи държавната протекция на крадливото управление на частните пенсионни фондове.

НОИ няма фондове, значи всичко е влязло в общата каца. С тази актуализация на пенсиите парите ти вече с нагласени за други, ти чакай. Пари няма да има в НОИ за януари 2022.

пари за пенсии в НОИ от януари няма да има, тя се закъхърила за след 3 години.

Тук гледам някаква страшна тролиада срещу универсалните пенсионни фондове се заформила. Затова да кажа и аз как виждам нещата. НОИ се източва по всевъзможни начини. По-голямата част от населението или се осигурява на минимална заплата, или направо си работи на черно. После ревнат колко са им ниски пенсиите и политиците постоянно ги увеличават. На неосигурявалите се или изобщо неработили им се дават инвалидни пенсии или по старост. С чии пари става това? Няма с какви други, освен с тези, взети от хората, дето си плащат изрядно данъци и осигуровки. Т.е. сигурно 20 - 30% от хората плащат, а парите се разпределят на тарикатите, които работят в сивата или черната икономика. Т.е. ако сега си преведа натрупаните пари в НОИ, те ще потънат в тази каца без дъно и ако някой ден доживея до пенсиониране, парите ми отдавна ще са изхарчени за тарикатите и хората на властта. Ако са във фонд, има шанс тези пари да са за мен. Колкото съм внасял, толкова ще ползвам. А от НОИ биха ми дали някаква пенсия, с която да карам на хляб и вода. Извод - да си преведа парите в НОИ ме агитират тези, които искат да ги откраднат. Или наетите от тях тролове.