Владислав Горанов: Предизборен бюджет ще подготвим през 2020 година

Министърът на финансите обясни повечето разходи с успеха на икономиката

Обратно в новината

Коментари - Владислав Горанов: Предизборен бюджет ще подготвим през 2020 година | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уважаеми г-н Горанов, въведете някакъв ред с т.н. бонуси в държавния сектор, защото сега системата прилича на пълна кражба. Част от институциите си разпределят бонуси в размер на законните 80% върху заплатата редовно, което прави почти по две заплати на месец. Към тях идват и по 12,13 и 14 заплата. Други институции от години не са получили и по една стотинка. Обяснението "за постигнати резултати" е смехотворно. Когато нямаш осигурен бюджет за тези бонуси, и по 24 часа в денонощието да работиш и да имаш резултати - бонусът е 0.00 лв. Когато работиш в министерство, агенция и т.н., дори да си клатиш краката по цял ден, бонусът е огромен. И няма как да е друго, защото на едни бюджетни звена при необходимост от 5 млн. бюджет, се отпускат 2. На други при 5 млн. необходимост, се отпускат 15. Цялата бонусна система прилича на идеята който може и има какво - да граби, който не може - сори. Но не това е замисълт на бонусите - вие сами го знаете.Осигурете твърд, пропорционален на бюджета ресурс на всяка институция и администрация. Не че шефа на институцията няма да даде най-голям бонус за заслуги на любовницата, но нейсе - ще има и за другите. Защото сега за масовия държавен служител НЯМА - нито стотинка. И хората освирепяват като слушат за тези бонуси в централните министерства и агенции. А пък за тези, дето цяла година са се оклепвали до ушите....да не говорим.

Горанов е изключително неприятен човек , който налага с рекет и мръснишка упоритост своите мафиотски похвати в управлението на финансите!Вживял се е в ролята на гробаря на бедните българи!

Ама че дебил: "Бюджетът за 2019 г. не е предизборен. Работим върху предизборния бюджет, но ще го разглеждаме в края на 2020 г., защото изборите за следващ парламент, поне както ние виждаме развитието на държавното управление, ще бъдат през 2021 г. " Никой не си мисли ( от можещите да мислят - негласуващите за герб, бсп, оп, дпс), че е предизборно за парламентарните избори. Това е предизборно за местните избори, които са 2019г. и за да няма предсрочни парламентарни...Дебил...

Тоя малоумен ли е? Забравил е останалите увеличения-такси,данъци,осигуровки,застраховки,инфлация изяждаща бъдещо увеличение на пенсии

Дано доказаните престъпници от БСП/ДПС не заграбят пак по някакъв начин властта. Дано простолюдието не се подведе пак по популизма и демагогията на БСП, че тогава жална ни майка на всички!!!

Прав си жална Ви майка хайдуци и крадци на едро в България !Грабите и трепете както турчин не го е правил из тия земи!

гербери ? платени тролове ? моля уточнете кои "всички"...

Смешник !

вЕрвай си!!!

Всичко друго хубаво но тая проЗдотия с 5.7% вдигане на пенсиите си е вид подигравка с най-бедните пенсионери на които Виденов и румен гечев изядоха и последните спастрени парета . Реално обвързване на минималната пенсия с прага на бедността , примерно 90% от него , би било много по-ефективен начин ако не друго поне да се даде шанс на хората да има с какво да живеят , дори и в недоимък но не в крайна мизерия както се получава в случаят .

Страшен отворко е този Гербер !!!

Що ти на измисленият алтернативен бюджет ли хвана дикиш ?