Високите цени на тока качиха печалбата на БЕХ до 1,356 млрд. лева

Но пък рязко се увеличават разходите на холдинга за покупка на емисии парникови газове

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Печалбата нарасна но се еба мамата на държавата!

Като ги плащаме на официално незнайно кого, по-малко ли замърсяват тецовете хахахаха .... и балъци за милиони

С претенции съм за средностатистически интелигентен гражданин. Като чета тази и подобни статии се чудя , защо ни е този Енергиен холдинг, и как спомага за енергопроизводството? Подозирам, че това е компания ( така го обявяват) от мушмороци, може би с необходимото образование - енергетици и икономисти. Но посредници, окопали се добре, въртящи далавери и комбинации в своя полза винаги, и прибиращи огромни пари от “нищоправене”. Естествено, отчитащи се някъде, затова са непоклатими. Докога по веригата от производство до продажби, ще се навързват редица междинни печалбари, накрая в държавната хазна влизат жълти стотинки! И ми налагат мизерно потребление на електроенергия чрез непрекъснато увеличение на цените. Все ми е в ума една реплика на известен бизнесмен, не между живите, в търговията със захар. На въпроса за високата цена каза, че “не е решаващо за бизнеса му, дали бабичките ще си купуват по-малко захар. Да се оправят, като обичат сладко”Ето това е червената линия на търгашите, макар по- малко, но ще се консумира. Печалбите им се компенсират от ценовия скок

Е как бе. На експремиер Янев децата няма гладни да седят я.

Да ги раздадат на хората тия милиарди. На всяко семейство по един милион!

Въпреки,че са заели позата на съчувстващи ни за тежката ситуация, те ни шляпат доста сериозно- не директо спрямо нас, а тарикатски- надуват цените на бизнеса и той естествено си ги избива от нас.Иначе ще фалира. А, ние не фалираме- опъваме жили, плащаме, пеем и гласуваме за още по светлото бъдеще.Няма ли някой да намери смелост и да ни отвори какви премии ще вземат кастата ръководство в тези дружества? Което не пречи след това част от " печалбата" им да компенсира други щети......Вчера един познат вързал навремето за Лондон ми обясняваше какво прави там англичанина след пенсионирането си, а аз му обяснявах какво правим у нас след пенсионирането си.Кошмар!!!

На кой точно плащаме тези квоти и за какво? Къде потъват тези пари? Кой им държи сметка за това? Толкова са вредни тези СО2, че всяка газирана напитка има. Ама нали сме овце и ни стрижат здраво.