Вирусният удар по движението на хора и стоки порази петролния пазар

За 2020 г. Международната агенция по енергията прогнозира първи спад в търсенето на петрол от 2009 година насам

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тука вече паднаха цените с 1-2 стотинки тук-там, ко искате повече?! Зареждайте яко, че ако скоро петролът вземе да стигне 45 долара, пак ще се вдигнат (нищо че сме на цени като за 90$). Ама никой не виждам да протестира нещо, даже всички са загрижени - кой за руснаци, кой за американци, кой за араби...

Драги Савушкинци, Шистов туй, шистов онуй, Не знам защо отвличате вниманието от поредния титаничен успех на гениалния Сечин ('сделката' с кюрдския нефт вече бледнее). Капитанът на руската нефтена индустрия от висотата на преводаческото си образование реши да покаже на СА 'кузинкая мать' и резултатът е такъв че кремълския му бос може само да мига на парцали. А какви надежди имаше 'стратега' за замазване на очите на поданиците си преди априлския 'референдум'..

Миналата година са фалирали 200 компании в САЩ които се занимават с добив на шистов нефт и газ. Тази година при тези цени на петрола ще фалират всички останали.

Така и трябва! Трябва да си ТОТАЛЕН ДЕБИЛ, за да добиваш ШИСТОВ ГАЗ!

Путин и Сечин секат клона, на които седи Русия... Сривът на рублата продължава: еврото вече струва повече от 85 рубли, доларът се търгува над 74 рубли. Това са най-лошите показатели от началото на 2016 г. Неуспешната сделка с OПЕК изпрати петролни котировки в пропастта, а след тях и рублата, съобщи Om TV.

Вие за Русия не мислете, те от 90 години са в обсада и криза, те Сталинград , Ленинградската обсада и десетилиетия комунизъм преживяха, тия детски игри ли няма, свикнали са, по скоро се притеснявам от Саудитска пролет - ако оня искамистка кочина там се разпадне, няма да е со кротце со благо

за Ленинградската обсада, дажбата хляб и издръжливостта на руснаците философстваше също узбекския гангстер (и запутинец от първа линия) Усманов .. от борда на строената си в Германия яхта за $500 млн. Хич никой не ги мисли щом им толкоз акъла..

Ех тия руснаци. Сега трябва да преживеят и срив на фондовите борси. Само се чудя как това се отразява на СА. Те нали не са зависими от петрола......или това е реакция на поредния опит за преврат в близкия изток?

Прочетено в руската преса: 1. Европа в паника от падане цените на нефта. 2. Инициаторът Саудитска Арабия с рейирдни загуби. 3. Центробанка на Русия започна борбата с падането на рублата: забрани за 30 дена закупуването на валута на вътрешния пазар. Оптимизъм струи откъм Масква

Гееца, ама що се притесняваш за "Масква"? Притеснявай се за шистовата индустрия!

Ама много ги жалите тези руснаци бе. Много. То не спирате да виете за тях. Ако не са те за кого ще пишете. Ще умрете от глад.

Вирусът ,,глад" убива 8500 деца всеки ден, а ваксина съществува! Нарича се ,,храна".. Но това не го дават в медиите!

Нема се плашите ! Нашите "освободители" тук ще вдигат цените на петролните продукти , че трябва още хотели за 400 милиона да се строят !

Да ама няма закон който да ни задължава да купуваме от Русия. Има обаче такъв който ни кара да плащаме СКЪП АМЕРИКАНСКИ ТОК.

Путин ако е мъж ще понижи с 10% руския петрол и ще удари шамар на СА! А, в България законите на физиката не работят! Бензина не пада, вирус няма... Остров на стабилност сме!

Няма нищо страшно за руската икономика Колкото по зле, толкова по добре

Сега разбирам, защо борш е любима храна, зеле, ряпа, малко боб, 1 картоф... И ооо мн вкусно! :)

В името на управлението на Путин Русия в страдала и ще страда Руският народ е свикнал да гладува заради гениалните си лидери И сега ще отгладува поредния провал на външната политика на Русия и всичко ще е наред

Хората си стоят по къщите - на есен ще се народят сумати нови хора... и населението ще надхвърли 8-9 милиарда... Знаех си, че тия епидемии водят до големи проблеми....

Търсенето намаляло и веднага сътресения и оправдания с коронавируса! Търсенето намалява,защото вече всичко ще минава на електрически коли,ще минава на газ,защото е по евтина и не замърсява,затова намалява търсенето... Аман с тоя коронавирус,който са подели медиите! Чрез него ще съсипят света!

Цената на петрола е около 30 долара за барел,но цената на горивата в България по бензиностанциите е ,като за 100 долара за барел! Утре,ако от 30 долара за барел скочи на 35 долара,вече цената веднага ще скочи и ще стане,като за 120 долара за барел,демек тук си е еб.ло капаците,нямаме нищо общо със световния пазар,всичко е тотална спекула и всеки си прави,каквото си иска! Ако паднат цените на горивата от там трябва да паднат всички цени на всички стоки,дааа,но тук това не може да стане,защото е царството на спекулата!

9 марта цена североморской нефти Brent обрушилась более чем на 27%, опустившись ниже $32 за баррель, цена на WTI упала ниже $30 за баррель. В ходе торгов цена на Brent опускалась максимально на 31%, до $31,27 за баррель. Российские бумаги резко обвалились на открытии торгов в Лондоне. Бумаги «Газпрома» упали на 24,82% до $4,12 по состоянию на 11:22 мск, «Роснефти» — на 23,54% до $4,41, «Новатэка» — на 33,6% до $92,5, «Газпром нефти» — на 11,62% до $24,35. Расписки «Норникеля» потеряли в цене 10,57% и составили $28,96, НЛМК — понизились на 13,6% до $15,09, «Северстали» — на 18,9% до $9,63, — на 5,89% до $33,08. На фоне обрушения цен на нефть на международном валютном рынке взлетели курсы американской и европейской валют. В моменте курс доллара на Forex достигал 75 руб., евро — 85 Трудни моменти за червените тролове....

Лошо,лошо,но има и по лошо.

Сега се видя силното влияние на Рассия върху световната икономика. Маладци.

създателка на "купуването без пари", НЯМА КАК да си признае провала и да ОПТИШЕ измислените "дългове" (че некой е длъжен до безкрай да и слугува и да си дава енергията за чуждо ползване) и е решила да ги "отпише", като "отпише" "длъжниците" от този свят, затова се пуска и короната. оцелелите ще бъдат набутани в блокчейна и криптовалутите...

Всичко това все повече прилича на добре подготвен план, който е в изпълнение, следва световна икономическа криза явно.

Все добри новини. Евтин газ, евтин ппетрол. Так держат таварищи и таварашутки.

И ти, наивнико, си мислиш, че тези поевтинявания на горивата ще достигнат до твоето жалко съществуване и ще се радваш на по-евтини стоки и по-сносен начин на живот??? Казаха ти - от юни (а може и по-рано) цената на тока скача с 30%, а цените на горивата у нас не помръдват надолу и оттам няма никакво намаление на стоките храните и услугите, анадъм???

Всичко си пролича. Ударът не е срещу Китай. Арабите се издадоха. Ударът е срещу Русия! Как не се спряха?

Удря се най-слабото място.

Тъкмо де,чакаме да поевтинее бензина,ама нещо тук не поевтинява...?!?

НИЕ СМЕ В ДРУГО ИЗМЕРЕНИЕ!

Това само спомага за промените които ще настъпят. Западът е готов на всичко за да запази статуса си, но както Рим - нищо не е вечно. Китай трябва да е най-заплашен от тази война. Кой ще му подари петрола първи??? Да попитам СА - какво става с тях след очакваният фалит на Кравландците? Юдейте си прибират авоарите и се готвят да вземат ЕС (+сМегчават кралицата, но на камък малко там), но арабите могат да си вземат само куфарите .... ако имат време.

мъка мъкаа как ще преживеем тая цена идея си нямам

Ако наистина този вирус е създаден и пуснат от САЩ, както вече някои писаха, то това е брилянтна операция, която ще остане за винаги в световната история. Без нито един изстрел и само с един ход, САЩ победиха основните врагове на Западната цивилизация - Рассия и Китай. Изключително!

Ако е така, вирусът да порази създателя си.

За сега удря където трябва.

Много брилянтна. Няма що. Ще умрат хиляди или милиони включително и американци за да може американския елит да преяжда. ДЕМОКРАЦИЯТА В ДЕЙСТВИЕ!

Ядрена война по добре ли е умчо?

Падането на цената на петрола НЯМА НИЩО ОБЩО с грипната епидемия! Цената пада, защото Рашия и ФАЩ/Арабия не се договориха да намалят производството и сега има огромни количества, заради които пада цената. А тука редакторчетат ни пускат по пързалката.

Цената си е едно потреблението друго Цената пада защото руснаците не искаха да я поддържат с намален добив. Ограничените пътувания и стокообмен въобще едва ли е фактор който можа да повлияе толкова на цените в предвид наличните запаси на всички производители

Редно е да го видим на 1,50 лв вече. Стига са ни драли Луковете! внесете от саудитците малко, че мирише.

Международната цена е ...такава и еднаква! Без значение от къде идва.

Тоя номер с наляване на цените на Петрола го играха ЯКО преди 35 г . артисчето Рейгън и СА !! Да, СА намали рязко цената и РФ изпадна в колапс от болестта ПАРАСИНЯМ, т. е . износа на Петрол на Русия падна по финансови приходи,което основно и днес ХРАНИ РФ ?! Тогава "Великият" СССР и Соца ОЙДОХА в СИФОНА ! Сега май пак РФ няма МЪНИ и РФ ке се разпадне оти Мужиците пойчу не могат да живеят като след ВСВ!!!

Има ли оптимистичен сценарий --- кого? то сега става оптимиктично за ВСИЧКИ ХОРА, освен за тези, които живеят на гърба на създаденото от природата...

Защо на бензиностанцията не поевтинява....

а и няма контролиращ орган! затова монополите са опасно нещо и водят до картел... няма нищо по хубаво от свбободният пазар и коткуренцията....

Не паба на бензиностанциите оти нашите властници и олигарси печелят ЯКО и са Лакеи на Руснаците и ЛУКОИЛ,който държи складовете по дефиниция !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! АНАДЪНМО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ще се спре замърсяването на околтата среда, а и по малко ще се харчи петрола за да има за по нататък

Ние пък ще си запазим цените на бензина, дори може леко да ги повдигнем за да увеличим бюджетния излишък в сравнение с миналата година. Нас ще ни плашат с международни борси.

а така - ограничението на движението на хора и стоки води до поражения по пазара... Брекзитърите да му мислят. Щото тяхната драма тепърва предстои. Иначе с птичия грип и пр. имаше подобни драми, но може би в по-малък мащаб.

трета статия от сутринта за пропадането на акциите и шистовия нефт на една държава,и то от един и същи редактор

....НЕ СИ КУПУВАЙТЕ ..КОВИД-19....ИЗЧАКАЙТЕ ...НОВИЯ ....КОВИД-20...подобрения вариант.....Късмет на печелившите..