Виолета Комитова: Дадохме пари от АМ „Хемус” за пенсионери и медици

АПИ е възлагало поръчки, без да може да ги обезпечи финансово, каза служебният министър на регионалното развитие

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно някой има интерес, ние Българите да бъдем като орел, рак и щука. Най-лесно се оплюскват готови пари: Уж сме щяли да дадем на пенсионерите, на лекарите, пък то хоп в нашия джоб...

ПО-добре на лекарите и пенсионерите отколкото в чекмеджето на банкянския галфон.

Ако се интересувате от темата, може да ви е интересно да се включите в нашето изследване съвместно с Колумбийския университет в Ню Йорк. За участие: https://bit.ly/financeChoices

Капон потвърди думите на Николай Хаджигенов, който в инфарктния за ИТН петък разкри, че на среща на среща с ръководството на ИБГНИ с на ИТН, сценаристите на Слави Трифонов са попитали дали от ИБГНИ биха подкрепили Петър Илиев за премиер. "Ние казахаме, че няма да го подкрепим, както няма и да подкрепим този начин на формиране на правителство", каза тогава Хаджигенов. "Аз нямам никакво съмнение кой и кога е поставил името на Петър Илиев. Всички, които познават г-н Хаджигенов, са абсолютно наясно, че той ненавижда лъжата. Истината ще ни спаси. И това е истината. Ние обсъждахме това име след срещата", поясни Капон. Припомняме, че с пост във ФБ от петък, след като гръмна новината, че Петър Илиев е оттеглен като кандидат-премиер, заради проблемна биография, Слави Трифонов обвини журналистите в спекулации по темата и пусна димката, че в ИТН от две са си били харесали Пламен Николов за премиер. Същата мантра повтори вчера и Филип Станев, припомня Епицентър.бг. "Името на Петър Илиев - първоначално номиниран за правосъден министър в оттегления проектокабинет на ИТН, не е обсъждано за министър-председател сега", каза вчера Станев. Днес Мария Капон обори това твърдение, подчертавайки максимата: "Истината ще ни спаси"! "До петък трябва да знаем състава на Министерския съвет. Ние няма да допуснем хора, които са били част от ДС. Не знаем какво има в чувала. Не може да гласуваме за анонимно правителство", каза още Мария Капон. И допълни: Не говорим за личните качества на проф. Николай Радулов. Говорим за принадлежността му към Държавна сигурност. Може да ни сервират друг. Ние не знаем какво има в чувала. Няма как с анонимност и надменност да правим коалиция".

Нали Василев каза, че парите се вземат от от приходи? Кой лъже?

защо откраднаха парите за магистралата?!

Кои точно пари имаш предвид? Тези 70%, които са ги раздали за лотове, които са някъде в далечното бъдеще, или тези 30% които стоят и чакат още по-далечното бъдеще, а в момента има нужда от налични пари, а не от пари на трупчета??? Айде поспрете се вече с ГЕРБ-ерастката си простащина..! Свърши се вече, край, няма Боко, няма ГЕРБ-еристан..! Айде свиквайте вече де..!!!

Бивш съдружник на Асен Василев: Той е измамник, но е много умен. Бях наивен и му повярвах 31.07.2021г. 07:43ч. Съдят и фалиралата фирма на Василев "Евърбред" Инвеститори от Дания, бивши съдружници на Асен Василев, твърдят, че той ги е измамил, като продал без тяхно знание софтуерен код на китайска компания. Общата им фирма е обявена във фалит от властите във Великобритания. През 2007 година Асен Василев основава първата си фирма - "ЛЕСНО БЪЛГАРИЯ" ЕООД. Идеята на фирмата е да продава онлайн самолетни билети на най-добри цени. Старт-ъп компанията набира финансиране от 6,1 млн. долара с помощта на инвестиционния фонд NEVEQ и фондът я придобива. Асен Василев е управител на фирмата до 2009 година. Наследник на "Лесно" след 2009 г. e компанията "Vayant", разказа за bTV един от основателите на фонда – Павел Езекиев. "От 9 инвестиции най-успешната беше тази във "Vayant, наследник на "Lessno.com" и "EZ Search". Продуктът на "Vayant" e алгоритъм, който смята актуални цени, време, за да може с няколко клика клиентът да си избере конкретен полет и да резервира билет", разказа Павел Езекиев. Асен Василев няма отношение към "Vayant", но същата година основава компанията "ЕВЪРБРЕД ЛИМИТЕД ВЕЛИКОБРИТАНИЯ" със същия предмет на дейност. Сред инвеститорите е Мортен Лунд. "Той е измамник, но е много, много умен. Изключително умен. Инвестирахме 15-20 милиона евро, за да разработим софтуера, имахме между 30 и 50 програмисти в България. Не измами само мен, а и свои приятели. Аз бях глупав и наивен, и му повярвах. Той заедно с няколко програмисти взеха кода и заминаха за Китай и го продаде на китайското правителство, след като аз намерих тези клиенти. Софтуерът беше собственост на компанията, а той просто го взе и го продаде сам", заяви Мортен Лунд пред bTV. Тезата на Асен Василев: "Бяхме съдружници в "Евърбред". Компанията беше затворена. Имахме неразбирателство с г-н Лунд и другите съдружници как трябва да се движи компанията напред. Вие мислите ли, че една от най-големите фирми в света ще купи код, който е без чиста интелектуална собственост. Основните различия бяха къде и какъв да бъде съставът на екипа", каза Асен Василев. Асен Василев беше категоричен, че не я е продал без знанието на другите инвеститори. След спорове в съда бившите партньори постигат извънсъдебно споразумение, фирмата е обявена в несъстоятелност. Синдиците от Великобритания Робин Дейвис и Джон Дикинсън откриват, че фирмата има задължения към 54 кредитори. Само 14 обаче са заявили претенции за 8,7 млн. паунда, а активите в банкови сметки на Острова и в София са символични. В доклада на синдиците пише още, че цената, която е платена за имената на домейн адресите, е само 500 паунда. Историята продължава. Наследникът на "Lessno.com" – "Vayant" се съди и с бивши служители на "Lessno", потвърдиха за bTV от инвестиционния фонд. Съди се и с фалиралата фирма на Василев "Евърбред". В крайна сметка и тези спорове също са решени извън съда

От къде ги копае Радев теа?

Черепухин му ги дава,като антики!

хем прости , хем алчни и тъпи сте!

Разликата между ген. Радев и ген. Бойко: Ген. Радев ВЗЕЛ от НЕОБЕЗПЕЧЕНИТЕ договори за 2.9 МЛРД. лв. ЗА АСФАЛТ и ги ДАЛ на ПЕНСИОНЕРИ и МЕДИЦИ; Ген. Бойко ВЗЕ 2 МЛРД. лв ОТ ПАРИТЕ ЗА ЗДРАВЕ на материала/ ОТ ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ / целия Резерв на НЗОК и ги ДАДЕ за АСФАЛТ. ... АСФАЛТ ПАША си пада по ВИДИМИТЕ НЕЩА, а вие, СЛЕПЦИ, по какво си падате?!? По дрането или ДА?!

Я се разкарай бе промит мозък! Чакаме твоя,, генерал" първо да ни фалира държавата после да ни води на война. Бонлук долен си ти.

джендьо, върви да скачаш! :)

tonk11

Фатмака чрез художничката взе пари готови пари за магистрали дето стояха в сметките на апи и ги опука. А тези за които говориш са 100% обезпечени / термина ти е абсолютно неприложим в случая/ със застраховка и са аванс за бъдещи работи и не може да ги барне. Разбираш ли какво ти казвам?

Разликата е че единият е генерал от пожарната (ако въобще може да има такова нещо) а другият е генерал от ВВС.

Очакваме сега, от новите управляващи, да се самосезират и да спрат само да говорят, а и да свършат нещо конструктивно. Очакваме старите участъци от магистрала Хемус да се ремонтират в срок! Докажете, че нещо става ит вас!!!

Абсурдно е да се отклоняват средства от магистрала, от която има огромна нужда цяла северна България, към медици и пенсионери. А не е само магистралата. Има и други спрени обекти. Доста строители се оплакват. Тази госпожа дано скоро да не е министър, че кой знае какви още поразии ще направи!

Добре, че си ти, да кажеш как се прави.

tonk11

И друго се питам - нали спеца събра 1.5 милярда над бюджета? Що не дадохте от тях? Що взехте парите за магистралата и ги опукахте?

Изненада... Новия ни министър председател го няма в австрийския регистър за научни степени в университета дето уж бил защитил докторантура. И у нас го нямало, но е спешно дописан тези дни със задна дата от преди 15 години..... В каква държава живеем? И тези дето стояхме тук ще емигрираме. Насочиха ме към терминал само за три месеца управление.

tonk11

Миналия път тая художничка обясняваше как били дадени пари авансово и сме щели да ги загубим ако фирмите фалирали. Удобно от незнание, неразбиране или умишлено пропусна да каже, че са застраховани и нищо няма да се изгуби. Отделно пропусна да каже, че така наистина са гарантирани по-ниски цени. Сега пак пропусна да обясни как пари от аванси по бъдещи дейности ще се използват за текущи разплащания, още повече, че има фирми които не участват в сегашното строителство. Как точно ще стане това пренасочване, какво ще стане с договорените цени и най -важното - какво става при това положение с бъдещите дейности? Що ли пропусна?

И сега да се вдигнем цяла северна България и да им поскаме сметка до кога ще бъдем най бедния регион в Европа без магистрали и без индустрия КРАДЛИВИ КОМУНИСТИЧЕСКИ КОПЕЛЕТА

tonk11

Ми дигайте се бе! Кой ви спира?

Скоро

За два месеца радев и идиотите му затриха пари, събирани с години! Да ви е честито новото нормално, много скоро, младите,, умни и красиви" ще разбетат как са живяли родителите им!

И хайде сега, Бойко за благодарност да уим направи играта с кворума в НС, за да мине УчЕндолското правителство. Пълен абсурд!

Крадлата Комитова еба мамата на магистрала Хемус!!! Гласувайте за РРадев тъпаци!

НИЕ МАГИСТРАЛА В СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ КОГА ЩЕ ИМАМЕ

Само Бони може да измисли такава далавера с наблюдението на дупките от космоса...... за символичните 8 милиона .... боклуци крадливи!

Значи според някои трябва да върнем кантонерите да обхождат пеша пътищата и да записват дупките в тетрадка. Света се развива, а бай Ганя не ще. Той иска да се връща в комунизма. Е получава се.

Попузъм, евтин популизъм сестро

Е от Хасковските села и Бойко им направи магистралка! Дреме му на тоя помак за Северна България!

Защо тази министърка се облича като някаква стара шаврантия. Някой да и каже да се облича подобаващо за поста.

Ква си ти ма гнидо,та да лишаваш от магисърала цяла северна България????И с колко от гласовете на Българите си пльокаш разпльоскания гъз , творяща безумици! Некадърна,неподготвена,грозна и нахална селянка!

Т.е. ОТКРАДНАХМЕ ПАРИТЕ ЗА МА ГИСТРАЛИТЕ! А иначе за плебса се казва:,, дадохме парите за бедните,болните,майките с децата,старите хора” По добре звучи някак,благородно!

По време на тройната имаше една министърка с цикламено костюмче, но тази я надсвирва във всяко едно отношение

Schilo

Вие хубаво сте ги дали, ама ще бъдат ли възстановени при актуализацията на бюджета?

tonk11

Чакай сега. Тия ги опукаха сега. Бюджета ще го прави друг по- късно. Тия ще обясняват, че вече друг отговаря, другите ще обясняват, че тия са ги опукали и нямат общо. И замина.

а ние щаяхме да си чакаме магистрала Хемус да се построи а те си раздават парите на пенсионерите за да си осигуряват гласове при следващи избори.

Schilo

Бат ти Бойко, кво прави година и половина? Че и където отидеше, все питаше :Има ли баби? Как е, всеки месец по 50 лева? Над пенсията! Па, кажете :Добре е!"

tonk11

Да де ама имаше и за магистралите, и за авансите и за бабите. Сега кво стана?

Комуняги, историята се повтаря

Пенсионерите и лекарите ви са виновни за всичко, некадърници смотани.

tonk11

Това са глупости. Прибраните пари бяха за плащане по текущите дейности. Авансите са за бъдещи дейности по други участъци на пътя. Как точно си мисли тая художничка, че ще стане това пренасочване? Няма никаква представа. И какво се оказа? Имаше заделени пари за довършване на започнатите участаци и авансови плащания за останалите. Сега вече няма пари за започнатите и затова уж ще накара фирмите да изхарчат авансите а за останалите лотове няма да има.

Няма такива идиоти. Хвърчилото трябва да се линчува.

Нека не се забравя ,че магистралите ,които се опитваше да строят едноличните ,персонални на Борисов се явяват част от военната инфраструктура на НАТО с насоченост срещу Русия. Всичките са с направление запад-/северозапад / -изток както и запад-/юго-изток/.А да и под крушата не е много добре

tonk11

Дори да е така, къде е проблема? По тези пътища щеше да се движиш и ти нали? А сега? Отделно ми е много интересно какво точно щеше да придвижва нато от Варна за Видин и за Румъния? И то при положение, че от Варна до Констанца са 200 км. Знаеш ли какво е Констанца?

Schilo

А бе движението е двупосочно... Ако ме разбираш!!!

Нали финансовия кретен от Харвард беше събрал 2 млрд. в хазната повече тази година? Какво става с парите на НАРОДА бе лъжци долни?

Много нагла, толкова лъжи избълва за 2 месеца, Къде ги намериха толкова безочливи мекерета .... Но ще ти се връща радев, с лихвите ще ти се върне

Тази е министър на социално-регионалното министерство

Како ми няли това е опита, да се намират заложени пари, то с готови , всеки може, това се отнася и за останалите умници от правителството

защо всички говорите за 12 г управление, а забравяте близо 2 г. инат управлението на ореха. математиката ли е виновна или просто къса памет. този период върна държавата назад и винаги е било така когато в управлението и влязат или има зависимост от бсп. винаги се сдпъваме в една и съща мотика, но пак не ни е увряла главата

Е, вече няма как Борисов , да обикаля с джипа и да се снимаше пред всеки ,багер,трактор,каруца,лопата и бригадирска количка.Да се ръкува с други еднокнижници като него. Да подарява сака ,панталони ,долно бельо ,носни кърпички ,с една дума ,народен човек.

PEYTSCH

Аде бе, сам ли се снимаше ? Сефи си правел, а ? Или други дебнеха за компромати ? Я се събуди и виж Преспенския договор как ще го коригирате...

Ние не сме страна по Преспанският договор ,той е между така наречената РСМ и Гърция

нациста той те подиграва. И това ли не схвана. Пак знаеш повече от бъдещия министър-председател от ИТН. А лелката от служебното съсипа страшно много неща.

Да попитам защитниците на Радев и на Харвард 1 - с приятел по прашки и на Харвард 2 - мошеник завлякъл съдружници! Абе Радевисти нали бюджета за два месеца беше на + 1 500 000 000 благодарение на вас? Защо тогава пипате заделени пари за магистрали? МОШЕНИЦИ СТЕ! Видно от всичко! Гладни крадци!

Ами защото нашето пипане започна сега

Не мога да разбера редовите гербери, тези завлечени средства са и от техния джоб. Напълно разбирам плюещите тук, на които им хвърлят тропхически от предпланините магистрали, за да ръсят простотии. Дай боже да е дошло времето всички отклонени пари да влезат отново в държавата.

За Луканов и приватизацията ли става въпрос

приватизацията я направи Костов!

За всички, ако не бъркаш в кацата с мед няма наши и ваши, има едни дето са ни взели парите. Не си мисли че Луканов е взел най-много. Това е за наивния народ.

tonk11

Кои са тия отмъкнати пари? Кой и кога ги отмъкна?

"Както вече знаете, там има 70 процента предварително дадени пари, а е изпълнено строителство около 13 на сто. Тоест, там може да се строи и без тези пари, тъй като средствата вече са дадени авансово".

tonk11

Чакай да те акцентирам и аз. По думите на самата художничка /пардон -архитектка/ тези пари са авансови за бъдещи дейности и за останалите участъци на тая магистрала и за тях даже нямало проекти. За участъците които се правят сега няма аванси а текущо разплащане по извършени и актувани смр. Разбираш ли разликата? Или е ти не разбираш нищо от тая работа като нея?

Крайно време е да се разбере ,че наближава края на безкрайните и неконтролируеми кражби ,чрез строежи на магистрали..Многобройните правителства на Борисов ,вече 12 години , а преди това други правителства също 2-3 години строяха магистрала "Струма ", а тя още не е построена.

Браво на Комитова. По тия пътища ще ми се друсат протестъри и джипове, а стига толкова.

е както въздуха който дишаме, за комунизма най важното е уседналоста в рамките на държавния концлагер. Е какво се учудвате че като дойдат комунягите строежа на пътища спира. Справка - Станишев, експерта Орешарски и Мунчо коремното.

Тая доцентка Комитова ми е колежка от УАСГ- срам и позор! Отклонила 2 милиарда от фонда за аутобан ХЕМУС та да ги даде на пенсионери!? Ми нали Асенчо с големите очи с ПЕЦОВ СПЕЦОВ по укрити данъци...събрал в повече 2 милиарда от подобрена събираемост!? Защо тях не даваш за пенсии..Ами посягаш на магистралите!? Сега ХЕМУС с какво ще го строим- с голата ти крадлива шунда ли???

Какво рИвеш, имаш предплатени 57%? При такива суми може и техниката да си купиш н някоя друга сделка да върътнеш, Чисти пари, без лихва.

tonk11

Малоумнико, тези пари са аванс по други договори за бъдещи дейности. Не за текущи. Верно ли не можете да го разберете това? Има фирми с договори за бъдещи дейности които не участват в сегашното строителство. Как ще стане това пренасочване?

Вече са ви дадени пари, ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО СТЕ ПОСТРОИЛИ!!! Стройте и не ревете, да не се окажете набързо при бай Ставри!

Мръсен боклук си ти, долен! Нали бочко ви е предплатил 70% бе, каун, я заминавай да строиш, а не ръси бисери по форумите, твоята майка продажна! Защо убихте 20 човека при Своге, а? Защо не си в затвора!? Боклук!

tonk11

Тъп кретен си. Лот 5 ще се прави от консорциум който не участва в дейности сега. Как ще прави сега магистрала на лот 2?

"""""вече знаете, там има 70 процента предварително дадени пари, а е изпълнено строителство около 13 на сто."""""" По тази перверзна логика на Борисовци ,излиза ,че могат да бъдат платени и 100% , а работа да е свършена максимум за 20%-22%., а останали 78%-80% от дейностите ще бъдат извършени в необозримото и най-вече неясно бъдеще,когато парите няма да ги има ,а някое друго правителство да се чуди как да оправи нещата.Много креативно.

tonk11

А по сегашната логика как е? Има платени аванси на фирми за бъдещи дейности. Някой от тези фирми не строят сега. Отделно имаше подсигурени пари за сегашното строителство. Сега трябва да се вземат пари от бъдещите дейности да се финансират сегашните а за бъдещите - друг да мисли.

Idiotsko pravitelstvo na idiota Radev !

Тази сама си противоречи - уж нямало пари за магистрали, ама после взели от Хемус? Това само комунистите го могат - лъжат че предните са окрали всичко, после раздават от предишните бюджети по съвсем други направления. А цяла Северна България ще тъне в мизерия още 20 години, за да може някой да си прави ПР.

Кръф повръщат чорбаджиите от скъпарските си къщи в чужбина. Секнаха им кранчето и отбиха водата към пенсионери и дребния бизнес - ужасТ!