Вдигат средно с 12,5% всички пенсии от 1 октомври

Целта е да осигурим по-добро качество на живот за бъдещите пенсионери, обясни служебният социален министър

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С парите на Герб увеличават пенсиите мръсните руски комунисти и ги увеличиха така, че в края на краищата пенсионерите ще взимат по малко от това, което им даваше Герб. Пффф, Ганьо го лъжат както си искат. Затова ще сте последни в елита на света - ЕС.

Ми тези с най-ниските и най-високите пенсии ще имат трето увеличение. Веднаж от 1.01.2021 г, веднаж от 01.07.2021 г. и от октомври т.г. Тези със средните пенсии- друг път, Минималните стигнаха размера на средните.Ама не трябва да имаме бедни пенсионери, щото ЕС..

Не е вярно! Няма на всички! Тези ,което работят,защото не им достигат парите,на тях НЯМА Отново само някои прослойки ЩЕ НАМАЖАТ! НЕ сте гледали сутрешното интервю! ЕФ,АМАН!

След като ББ се биеше в гърдите, че неуморно работи за подобряване на стандарта на живот в страната и, в частност - на пенсионерите, защо не направи тази актуализация на пенсиите, а това можа да направи служебното правителство? Нещо не се връзват думите с делата му и затова народът го отсвири....Въпрос е дали тези, които вероятно ще дойдат на власт, наистина ще са достатъчно читави....

А ти откъде мислиш са тези пари. Нали не вярваш, че служебното правителство ги е заработило. Лесно се харчат спестените пари.

1. 385 9 МЛРД. ЛВ. ДЕФИЦИТ са "спестените" пари от Бойчето. ЗАЕМИТЕ, взети през 2021 г., НЕ ВКЛЮЧВАМ в сметката.

неспестени, заработени, незаработени...Важното е, че ББ не ги дава, а тези ги дават...Защо ББ не ги е дал, след акто е възможгно все пак?

Финансовият министър на ГЕРБ - Симеон Дянков и Бойко Борисов суспендираха през 2010 година Член 100 от КСО. До 2013 година пенсиите бяха "замразени", а пък Пламен Горанов ИЗГОРЯ пред кметството във Варна, на 20 март 2013 г.. Политиката за мизерия на пенсионерите, тепърва вероятно ще се промени.

Браво на служ. кабинет! ... За ГЕРБОтролефермата: Джипко Бибитков ЗАВЕЩА приблизително 1.4 МЛРД. лв. бюджетен ДЕФИЦИТ: Бюджетно салдо: Към края на 01.2021 г.: ПЛЮС 21.6 МЛН. лв.; Към края на 02.2021 г.: МИНУС 970.6 МЛН. лв.; Към края на 03.2021 г.: МИНУС 1 803.1 МЛН. лв.; Към края на 04.2021 г.: МИНУС 1 194.9 МЛН. лв.; Към края на 05.2021 г.: МИНУС 1 385.9 МЛН. лв. ... А Бойчето размахва ДЕФИЦИТИТЕ като ИЗЛИШЪЦИ...

Горе долу средно по 50 лв., които даде правит. на Борисов, ама сега инфлацията и цените на парно и вода ще ги глътнат. По добре да не си работил и да вземеш Мин пенсия и социални.

Интересно, работещите пенсионери защо не заслужават увеличение на пенсиите, да не би да са допеинесли по-малко за държавата от онези мошенници на минимална пенсия, които цял живот са си клатили краката и са крдили доходи?! Явно, тази мярка е поредната недообмислена глупост за замазване на положението, но професионални некадърници, като правителството на президенстващото нищо, едва ли могат да свършат някаква смислена работа.

Работещите пенсионери да изберат между заплата и пенсия!!! Не може и кино и сладолед.

Може, може - работещ пенсионер - но телевизия с пуканки!

нямаше да си плаща данъците на индианците от щата Делауер, а в България. Цялата ситуация сега е че хиените са наобиколили държавната плячка и е въпрос на време да се спуснат и да я опоскат. Това с 12.5% увеличение на пенсиите е мижи да те лажем в предизборната кампания на Мунчо за спечелване на Президентския мандат. После друг ще опъва каиша и ще яде дървото. Дежаву от 2009-та година.

Пари няма в Пенсиония фонд от години, парите идват от Бюджета,в Белите Държави работещите се осигуряват и парите влизат в този фонд,и от Застраховки.Тук се осигуряват на мин. заплата, или въобще не се осигуряват.

Тези "тези 50 лева на Бойко" са ден до пладне. И сега ще бъдат официално добавени. А пенсиите в БГ са ниски защото е сбъркана формулата за изчисляване. Във всичките нормални държави пенсията се изчислява при срок за получаване от 18-22 години. Но в БГ този срок е 28-32 години!!! Простата сметка, ако доживееш до пенсия след 65г. то за да излезеш на плюс, трябва да живееш до 97годишна възраст. Така политиците ограбват пенсионния фонд и пенсионерите.

Мож ли някой да сметне примерно увеличение по предложението с корекция 1,2 към 1,35 за трудов стаж при пенсионери: 1. С пенсия към днешна дата 1000лв и 40год. трудов стаж 2. С пенсия към днешна дата 1000лв и 27год. трудов стаж

PEYTSCH

Песметнах две пенсии и...двете ще са точно толкова колкото са сега с тези 50 лева на Бойко от август 2020. Та с какво ще се похвалите отново ?

PEYTSCH

Едната пенсия е социална, а другата на учителка с над 41 години трудов стаж.

Тия 50 лева не са на бойко, а са на работещите в момента. Ако Ви се целува ръка- на тях го правете, освен ако не докажете, че бойко лич1но от неговия джоб ги е дал...

Ура народе, идва големото червено плюскане! Бели вили на зелени морави за червените другари, от лъв нагоре а дръжката за народа - това ще символизира от тук нататък Българския Национален флаг!

В началото когато се заговори за това увеличение беше казано, че увеличението ще бъде 12.5% за ВСИЧКИ пенсионери. Сега излиза, че тези, които са работили най-малко по години или са се осигурявали на минимална заплата, ще получат най-много, а тези, които 40 години са работили и са плащали осигуровки върху реалните си заплати, ще духат супата! Много харвардско, няма що! Да си взимат shibanite дипломи и да изчезват! И да не си мислят, че сме изпаднали в див захлас от Харвард - има толкова много млади хора, които са завършили не по-малко престижни университети по света, но не не парадират с това.

Ама това с пенсиите е най- важния проблем в държавата, ние за това работещите хора гласувахме за вас, пенсионерите да са добре нас вълците демек вие ни яли!!!!!

Да се вдигнат без максималните, които са две минимални заплати, че и повече!

Народе, идват президетски избори! А и тези,дето сега идват- са гладни.. та и те ще стигнат до пенсия..за това си отваряйте очите и ушите1 Не е за народа.. а от народа..Бог да пази България!

написа едно мисловно повръщане без смисъл!

Мунчовизъмъ е нов строй , наподобяващ правобитния!! В който пенсиите уж се увеличават , но с 10 лв по малки от преди 2 месеца

С 10 лв по малко от досега увеличение !?!?!?! Е това е да те управляват харвардци

Тия 50 лв. бяха НАДБАВКИ,бе,НАЛЪМ!Подхвърляни от Лойко за да се хареса на пенсиите!И почна да ги дава веднага след като започнаха протестите миналото лято!!!

Автомагистрала Хемус вече е изядена от пенсионерите и майките убиващи системата. Следва да бъде изяден и плана за възстановяване и развитие и накрая с идващия дефицит ще бъдат изядени и кредитите. След това да идва Баце да се оправя!

чакай вожда. фащай палеца и стискай да тъ оправя някой.

тури джилезу вътри в асфалт а видиш кон боб яде ли?

Дори най-заклетите гербери не могат да отрекат един абсолютен факт: Само Партията може да вдигне така пенсиите, че те на практика да намалея! ..а още не е посегнала дори на банките! Пея Интернационала и плача от щастие!

Пак несправедливостта между стари и нови пенсии остава. Пак прозира гетберскста политика. Липса на справедливост. Пак де хвърлят пари без лигика. Трудно ще се забрави герберската политика за уравниловки и замазвания.

Социално слабите и бедните пенсионери намаляват за сметка на обедняващите работещи.

идвам в тая страна да джасам и да пия. Евтинко е и става! Дано остане така!

се оказа най обикновена гарга...

Има за крадене мноооого още. Кой иска да бачка. Внасяй социал и не реви. Ше нарежа цялата държава на скрап.

......До всички хи, хита и ха, хата социалното министърче ( ти да видиш бивш политически офицер в комунистическата армия), го каза „, че 50 лв. на Бокича ще бъдат ИНКОРПОРИРАНИ само какво дума, в СРЕДНОТО увеличение от 12% , което означава че при пенсия от 500 лв. АКО я увеличат с 12%, увеличението е 60 лв. или 50 лв на Бокича и 10 лв. от ушатият фатмак мунчо.....това е положението, да живеят харвърдчетата и плешивата мутрочалга......

Странно, нали нямаше пари?! Или се с популизъм се подготвяме за президентски избори...

Австрия, фриилансър, 15 г. се самоосигурявам - 150 евро на месец здравно, социално и пенсионно, право на ранно пенсиониране с 1100 евро пенсия след петнайсетата година..Айде, нема нужда!

Работя в нормална държава. Пенсията не знам колко ще е точно, знам процента от последния доход - 70%. Пенсионерите тук имат по-хубав интерфейс от половината работещи у бугарско

Впрочем извънредния ми труд след данъци е 52 евро на час. Найс,а! С желание внасям в социала!

Браво, това е първото правителство от 30 години насам, което реално вдига пенсиите. Швейцарското правило си е швейцарско правило.

1. Увеличение на минималната пенсия - 13% 2. Увеличение на социалната пенсия - 8% 3. Увеличение на максималната пенсия - 4% И спрете да използвате понятието максимална пенсия, става дума за ТАВАН НА ПЕНСИЯТА !!!! Този таван трябва да отпадне за да се увеличи събираемостта !!!

Слагам ти плюс , защото си прав, но тънкия момент е защо на тези -най горе в стълбицата им се вдига също като точно сега не са най-належащи . Не, че не съм съгласен с желанието да няма таван на пенсията- НАПРОТИВ- това би отпушило повече пари от вноски да има след като хората видят,че наистина плащат за своето бъдеще, а не за на някой друг! Но нали така твърдяха " антистатуквистите"- да възмездят бедните пенсионери? Аз просто използвам техните " лозунги"! Нали нямаше пари? Защо " служебните " се захващат с това точно преди да се избере редовен кабинет? ОТГОВОРА Е ПРОСТ- Радю иска да събере точки за изборите- ТОЙ ДАВА, АМА ПРАВИТЕСЛТВОТО НЕ! МНОГО ПЛОСКО И ПЛИТКО ИЗМИСЛЕНО!

Пак тези които са получавали пари под масата ,а са се осигирявали на Мин.РЗ им се повишават пенсиите от 300 на 340 .Нещо гнило има в това след бившето повишение до 300лв.

Без бюджет, без гласуване в НС без редовно правителство ... на ви едни 12.5% увеличение на разходите за пенсии които са 1/3 от бюджета. ОПРАВЯЙТЕ СЕ! Добре ли е?

Еми има си ред как се прави такова увеличение. Ако се правиш на държавник този ред е задължителен. Иначе си обикновен клоун, който се е хванал за някакъв пост и иска още 4 години да се развява и да говори празни приказки. Това увеличение може да буде направено само с бюджет. Сумата е огромна.

Абе, аз само ли не разбрах откъде Рашков е събрал пари за ДЕВЕТНАДЕСЕТ ИМЕНИЯ - КЪЩИ И АПАРТАМЕНТИ. Много е работил човека.Вие си пишете тука, не му пречите.

Да, само ти.

Всички политически овцери си бяха висша класа мърши а този гълъб от червен поп мимикрирал в американски доларов орел.

Бас държа че Слави и представа си няма че Радев му наби едно 10% увеличение за което няма от къде да намери пари следващите 4 години. И разбира се и да намери Румбата ще се бие в гърдите че е увеличил пенисиите. Малко и Славчо да му пробва тарикатските номерца.

Като поотупат шкафчетата на Боко ще намерят те. Вярно герберастите крадоха 12 години и много не остана, но щом те намериха за крадене ще се намери и за пенсии. А тези пенсии се връщат в икономиката, докато окраденото от герберастите е в Барселона и Дубай..

Точно.

Гнуcните герберчета цъкат минуси. Ама край на хранилката. Отиде ви щастието

Ей тз .. точно си ги е сметнал чорапа предизборно. После кой и от къде ще ги търси да ги събира тия пари няма да е негов проблем ... той ще си ходи на опера във Виена още 4 години. Възстановявал държавността .. келеш.

Служебното правителство само конституцията не смени.

И Боко не я смени, въпреки усилията с углавния му коалиционен партньор.

Ама поне зеления чорап млъкна и спря да говори за необходимостта от промени в конституцията ... това му беше основния лаф 4 годнини.

Руци е 100% блъф .. клише. Борисов действо. Искате промени в конституцията ОК свикваме ВНС ... ам не ни просто хъката мъката ... За мен това е държавността ... като казваш нещо не само да го повтаряш като папагал и нищо да не правиш а да го предложиш в НС за гласуване. Същата работа с борбата с престъпността ... мутри вън .. чакай кои мутри даи имена Черепа ли Митьо очите ли Трактора ли, Бобокови, Миню Стайков, Гриша Ганчев .. и ако има имена има и обвинения ... пък съда преценява дали са доказани или не.

Герберасти, напразно се хабите с общите приказки кой "поне" какво бил направил според партийните ви събрания. Боце ви си би паса и ви заряза, след като ви подлъга да гласувате за него.

А кокво става с максималния и минималния осигурителен доход?

Праг на бедност 370лв, минимална пенсия 300лв. А преди 50 години пращахме хора в космоса....

И държавата фалира 2пъти.

Кога ве?! Че и ДВА пъти??

Документите на БКП и ДС намиращи се в народната библиотека. Тва че ти си с промит мозък хлапенце ,на значи че не се е случило. Защо мислиш свали Луканов бай Тошо след разпада на СССР?? Щото идеше трети фалит и трябваше да крадат.

Не разбрах държавата кога е обявявала фалит? Че и ДВА пъти??

махат 50-те лв!!!

Те бяха от Боко като подкуп до изборите, но не му се получи много. Той така или иначе не ги направи официални.

ЗНАЧИ " СЛУЖЕБНИТЕ " СЪЩО ПОДКУПВАХА, ЩОТО ТЕЗИ 50 ЛВ. ГИ ОСТАВИХА ДО ТОЗИ МОММЕНТ! ЛОГИКА ! РАЗБИРАМ ТЕ. ПРИ МНОГО OТ ВАС- "ПРОТЕСТЪРИТЕ", " НОВИТЕ", " АНТИСТАТУКВИСТИТЕ"- НЯМА ЛОГИКА!НО ИЗБИРАТЕЛИТЕ ВИ ЩЕ ГО РАЗБЕРАТ ПО ТРУДНИЯ НАЧИН!

Всички работим за втори мандат на Радев :(

Само не се подвеждайте по акъла на Манолова и не вдигайте и социалните. В тази държава няма да се намери кой да работи вече!

Вече няма бедни пенсионери.$) лв евалааааааааааааааааа.Майка ви дейба комунистическа.

Другарят Гълъб Донев,политически офицер,знаещ на изуст всички трудове на другаря Живков,достигнал висините на държавата е нашата утеха.

Колкото и минусчета да си слагате,драги ми тролове,тоз нагаждач,ни беше щатен партиен секретар в поделението,завършил политически профил,верен на партията и до последният зелен чорап.

от това ? Той и Борисов беше член та БКП от гимназията, ама сега вече е виден демократ и критикува комунистите, които уж убили дядо му . Хората се променят. Защо за едни да е нормално, а за други да е неприемливо ?

Е как какво бе кат падна Т.Живков от власт трябваше да си напрай кепуку .

Големо гукане за нищо тоа народ си пати от крадливи политически гутяци.

Малко са му били на мунчо 50 лв затова си я вдигна с 60 ,а другите да го ду....

Браво страхотни сте! Само където пенсиите са обидно ниски и не стигат само за режийните. А и инфлацията от миналата година е 30% само!

1500 ниска пенсия ли е? Някои работят за по-малко. Но се иска образование, практика, опит и плащане на осигуровки върху реална заплата, а не криене на доходи.

И колко би трябвало да взимат повече заради парите, които са внасяли? И колко взимат до 400???

Познавам само един пилот с подобна пенсия, останлите са членове на партията. Може да отидеш и това твое твърдение да го кажеш на някой от милионите пенсионери, който е работил цял живот и сега е опрял до просешка тояга.

Къде е тая инфлация 30%? 21-вата година на 21-ви век сме, не 1991. Верно, че пак комуняги управляват, ама още не са я стигнали тая инфлация.

""""""Минималната пенсия се вдига от 300 лв. на 340 лв.; максималната от 1440 лв. на 1500 лв.; социалната пенсия от 158 лв. на 170 лева", изброи тогава Асен Василев. Нека да използваме -ПРОСТА МАТЕМАТИКА! 340-300=40 ЛВ. вдигане на минималната пенсия 1500-1440=60 лв вдигане на максималната пенсия 170-158=12 лв. вдигане на социалната пенсия. Въпрос с ЕЛЕМЕНТАРНА ТРУДНОСТ- на кой му се вдига най-много пенсията? ДОБРЕ ДОШЛИ УВАЖАЕМИ ЧАЛГАРИ , УНМО-КРАСИВИ, ПРОТЕСТЪРИ, "НОВИ","ДЕМОКРАТИ", "БОРЦИ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ".......... Успех на гласувалите за тези при приготвянето на зимнина- ЗИМАТА ЩЕ Е ТЕЖКА- БЕЗРАБОТИЦАТА ВЕЧЕ РАСТЕ- В СРЕДАТА НАЛЯТОТО!

Иска ти се да вдигнат социалните пенсии ли? Да подпомогнат едни, които се издържат от социални разни неща? Аре нема нужда, предпочитам умно-красивите.

Разликата между служебното правителство и гербавите е ,че хората виждат социална политика в служебното правителство и само крадене и олигархия в ГЕРБ.

Е явно само ти и група съветски учени го виждате.

Вижда се, че не си доучил.

В този ред на мисли: 396лв - граница на бедност : 30дни =13,2лв на ден, или около 6-7Е на ден, ... та кой в Европа живее с такива средства??? това не е граница на бедност у нас, а е ГРАНИЦА НА МИЗЕРИЯТА!!!

Ако голяма част от пенсионерите с минимална пенсия бяха учили, бяха се осигурявали, бяха работили, а не клатеха храстите, и пенсията им щеше да е по-добра.

Става въпрос за процент, който е еднакъв за всички, което е справедливо. Който си е внасял по-високи осигуровки, ще получи повече от този, който си е крил истинските доходи с пари под масата. Боко като не можеше да смята даде по 50лв. на всички, с което показа на младите, че колкото по-малко се осигуряваш, толкова по-голямо увеличение получаваш. А който не може да сметне тази елементарна аритметика, пише глупостите, които Севда е изпратила.

И кой те излъга че е еднакъв за всички?? ДО 12%. А не 12%за всички.

НАХРАНИ БАБАТА И ДЯДОТО ОТ СЕЛО С ТОЯ " ПРОЦЕНТ"! ТЕ ИСКАТ НОМИНАЛ , ЗАЩОТО В МАГАЗИНА СЕ ПЛАЩА С НОМИНАЛ ,А НЕ С ПРОЦЕНТ! ЩОТО СТЕ МНОГО " ВЪЗВИШЕНИ " ЗАТОВА ВСЕ НЕ ВИЖДАТЕ НАРОДНАРА" ЛЮБОВ"!

Хихитко, АЗ ЛИЧНО НИЩО НЕ ИСКАМ ОТ СОЦИАЛНАТА СИСТЕМА НА БЪЛГАРИЯ- ДАЖЕ И ДАВАМ! Твоите "нови " твърдят за " социално ряавенство", " онеправданите бедни пенсионери"!!! Излиза,че ВИ лъжат- АЗ НИЩО НЕ ИСКАМ И НЕ ОЧАКВАМ ОТ ТАЗИ БЪЛГАРИЯ! Като толкова милеят за най-бедните пенсионери защи тези 60 лв. не ги разпределят на най-бедните пенсионери . Защото тези от върха на социалното осигоряване по пенсии така или иначе не им чак толкова трябват . А ПО ВЪПРОСА ЗА " СОЦИАЛА ОТ МАХАЛИТЕ" - ВИЖ КОИ ЗА КОГО ГЛАСУВА И ЩЕ РАЗБЕРЕШ ДАЛИ Е ТАКА,КАКТО ПИШЕШ! ДеБълистите в Шопландия спечелиха най-много от тези мААли, да не говорим за И Така Нататък!

Морски, това дето го предлагаш е в основите на Марксистко-Ленинската идеология на комунизма. Там икономическата цел е: "От всекиго - според възможностите, всекиму - според потребностите". Което циганите в България са достигнали през последните 30 години, благодарение на капиталистическата демокрация.

"Комунист"-Абсолютно си прав! Но това , го твърдяха " новите " преди изборите, така че да се оправят и да плащат сметката за обещанията , с които дойдоха да управляват България! Аз не съм им гласувал такова доверие, но им опонирам с техните( вашите) камъни!

1. Увеличение на минималната пенсия - 13 % 2. Увеличение на социалната пенсия - 8% 3. Увеличение на максималната пенсия - 4% Къде е най голямо увеличението ? И престанете да говорите за максимална пенсия - става дума за таван на пенсията. Ей тоя таван на пенсиите трябва да отпадне ако искате да имате висока събираемост !!!

Слагам ти плюс , защото си прав, но тънкия момент е защо на тези -най горе в стълбицата им се вдига също като точно сега не са най-належащи . Не, че не съм съгласен с желанието да няма таван на пенсията- НАПРОТИВ- това би отпушило повече пари от вноски да има след като хората видят,че наистина плащат за своето бъдеще, а не за на някой друг! Но нали така твърдяха " антистатуквистите"- да възмездят бедните пенсионери? Аз просто използвам техните " лозунги"! Нали нямаше пари? Защо " служебните " се захващат с това точно преди да се избере редовен кабинет? ОТГОВОРА Е ПРОСТ- Радю иска да събере точки за изборите- ТОЙ ДАВА, АМА ПРАВИТЕСЛТВОТО НЕ! МНОГО ПЛОСКО И ПЛИТКО ИЗМИСЛЕНО!

Това повишение , всъщност е с 10 лева по малко от досега !?!?!?! Тази ще да е някаква харвардска математика ! С дъх на зелен чорап или партенка

При 50/50 работещи и пенсионери и 30% от пенсионерите с допълнителни пари от ТЕЛК и над милион работещи в чужбина, който не плащат осигуровки в България... Как да скочат пенсиите? Дайде статистика, анализ,моля!

Примерно, като се намалят заплатите на банкерите, които вземат по десетки и стотици хиляди лева месечно!

Са в частни банки. Като им намалиш заплатата-по малко осигуровки и по малко пари за държавата. Ама на такива като вас толкова ви е акъла

То държавата сме най-вече ние работещите хора за държавата, а не банкерите, служещи на чужди банки, които постоянно увеличават комисионните си.

Да беше учил да станеш банкер а не мияч на чинии. Банката е частна и държавата няма право да се меси. Или сега ще има национализация може би??

С висше образование съм, продължавам да работя и не разчитам само на пенсията, ... та сегашните младежи да си спестяват парички, защото едва ли ще е нещо по-различно след време. А когато сме работили за трудов стаж - сме се осигурявали на тогавашните заплати и осигуровки.