Коментари - Унгария и Сърбия ни заплашиха със "съответен отговор" заради таксата за транзит на руския газ | Бизнес.dir.bg
назад

Унгария и Сърбия ни заплашиха със "съответен отговор" заради таксата за транзит на руския газ

В съвместно изявление на двете държави тълкуват решението на нашето правителство като "противоречива стъпка ", която застрашава снабдяването им с енергия

Обратно в новината

Коментари - Унгария и Сърбия ни заплашиха със "съответен отговор" заради таксата за транзит на руския газ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

малко преди Русия да нападне Украйна същата русия наду цените на газта до 1500$,тогава сърбите и унгарците не пискаха,ще плащат сега ако ли не да си опъват техни тръби и да не се правят на ни чул ни разбрал!!

Гази сърбина!

С Румъния сме обградни сме от неприятелските Сърбия и Унгария. Орбан се прегръща с Путин, забравил за агресията на Варшавския договор и ше строи нов свят с дръпнатите от Китай. В тази криза ни вкара точно Бойко Борисов защото изобщо построи тази тъпа тръба през нас. Унгария се превръща в голям проблем специално след последните прегръдки с азиатските сатрапи. ЕС спи ли, блее ли незнам, но наистина присъстваме на момент на затриване на цивилизацията. КОмунистически Китай и Русия са отворили усти да завладеят целия свят с цената на милиони жертви. И малките им кученца Сърбия и Унгария поджавкват .

Абе хора, в тази ситуация ние си гледаме икономическия интерес, чак да не повярва човек! Представете си, че обсъждаме една компания, която е решила да си вдигне цената на това, което продава в силно конкурентна среда, така че да е повече на печалба. Естествено, че купувачите ще искат възможно най-ниската цена, защото така им е изгодно. Чисто икономически погледнато, за нас това е от полза.

На путлерчо могат да си го самон@чукат.

И тези ще ни обявят за вражеска държава. С това правителство.

Ама ние досега без такси ли сме транзитирали газ бе?? И който е разрешил това веднага в затвора. Ние идиоти ли сме?? Кой транзитира газ бе такси бе? Сърбия и Унгария да не би да транзитират без такси?

вдигат таксата.

на 13 ноем.още толкова на13 дек. сьщо на 25 дек коледни сьрмички и фоерверки в Софето.

Го порна отзад на 26 декември ко ще кажеш?

ако на тази дата си още диханен.

Инфлация, токът на помпите е поскъпнал ;)

си плащаш путарицата която ти искат сърбите !

Тръбата през България е българска собственост. Никой не ги задължава да я ползват, като не им харесва таксата. Да си намерят алтернатива.

Таксата да я поеме доставчика/Русия/. Ние нямаме договарка с Унгария и Сърбия за доставка на газ.

"Новата такса е напълно в съответствие с целите на ЕС за намаляване на зависимостта от руските изкопаеми горива." По-глупави доводи, оправдаващи таксата не можем да скалъпим.

кат украинската схема преди войната....... тая такса ще излезе солено в дългосрочен план...разбира се на Р България... чисто икономически

Допълнителна такса 10евро на всеки булгаристански тир. На километър.

И двете страни имат добри отношения с Русия и Китай. Това е наказателно действие от САЩ ,но посредника България пак ще яде лайното.

Ние сме членове на ЕС и НАТО и нашето правителство правилно води евроатлантичека политика. Ако това е проблем за русоробите, те нека газ да пикаят. Редно е.

Това няма как да е решено от ококорения педераст и плъхът Ушко.

Ако Сърбия и Унгария си мислят, че това е решение на нашето марионетно правителство са много наивни. Нашето правителство и до тоалетната не ходят преди да се консултират с посолство. Ако не са доволни, да се 8плакват на САЩ.

Плащаме ли магистрала през Сърбия - плащаме. Сърбите вдигат ли си цените без да ни питат - вдигат си. Тогава какъв е проблема, защо и ние да не го правим или нас ни смятат за балъци.

Значи освен досегашната такса сърбите да въведат и една допълнителна, колкото да компенсира нашата допълнителна за газа? Коко ли ще трябва да е тая такса та да компенсира нашата от 2+ милиарда годишно?

"Белград и Будапеща ще координират позициите си и че няма да оставят "неприятелското българско решение без съответния отговор". Логично и очаквано действие. Управляващите (Доган, Пеевдси, Кирчо, Кокорчо, Ицка, Атанасчо, Бойко) в натягането си пред Посолството направиха България неприятелска страна не само за Русия, но и за Сърбия и Унгария. В голяма степен и за Турция. Допълнителният бонус за САЩ и Великобритания е, че така България даде огромен принос за засилването на противоречията в ЕС и засилване на процесите на разпадането му. Честито на Москва и Пекин. България действа на пиянския принцип "Не ме бутай, аз сам ще си падна!". Този път дори и Балканска война няма да е необходима. Ние се самоубиваме.

1 Български лев равно на 15,12 Турска лира

Американското мото е разделяй и владей това се получава във момента двете държави ще се карат със БГ и така по лесно ще ни манипулират като сочат със пръст че Русия е виновна нищо че ние не си плащаме във рубли за газ

През 1997 г. Bosch пуска на пазара първата common rail система. Системата носи името на общия резервоар под високо налягане (common rail), който снабдява ... https://www.entsog.eu/maps#

kolkoto po- golemi tolkova po-dobre da si ebat maikata i ednite i drugite .

По прост човек от сърбин няма!

Искам да го кажа на всички останали българи които гласуваха на последните избори: Дееба вашата мама циганска дееба!

Когато Русия не спря газа на два пъти, след спора с Украйна, Унгария и Сърбия се спотайваха и нито дума, да ни помогнат. Те самите имаха достатъчно руски газ. Егоизмът им е пословичен. Тръбата е българска собственост, носи ни рискове и сме в правото си, да вдигнем таксите. Хърватия също вдигна таксите за Сърбия.

А на които не гласуваха?

А дано ми сцепят! Да ви еба майката и народа скапан!

И какъв ще бъде този отговор? Унгарските и сръбските митничари, и полиция, отдавна се държат грубо с българите на границата. Тировете заобикалят Сърбия, минавайки през Румъния, защото таксите са високи и неуточнени. Всеки митница си решава сам, коква такса превоз да вземе, обикновено е висока?! Сърбия не е членка на ЕС и за нея не важат твърдо установените европейски такси превоз. Сърбия, не ходете том.

И сега като ни запушат границата за нашите камиони и глей кво става

Kalin

Поредната тъпотия и натегачестно на нашите изроди.После ще ни осъдят и ще плащат хората а тия дето са надробили кашата вече няма да ги има.То бива подлизурщина ама тая сглобка се наака ама яко.И съобщените че Булгар газ ще дига цената с 50% не закъсня!

Ние сме членове на ЕС и НАТО и нашето правителство правилно води евроатлантичека политика. Ако това е проблем за русоробите, те нека газ да пикаят. Редно е.

ще гледаме Щенген през крив макарон. Орбан изобщо няма да се замисли.

Ако съм на мястото на наште ще им организирам напълно форсмажорно и законно едно леко ремонтче за 2 седмици да им спра газчицата да видят, че има и по-лошо и да си избият от главата тия ответни мерки. Като искат са накарат норвежците и немците да им построят газпровод за своя сметка и да им взимат смешни такси

Тая дето щеше да свали 2 процента инфлация у нас ако не бяхме долни травестити и натегачи пред новия, строг чичко посланик ли?

до са не са плащали щото уж тме получавали неква отстъпка от газпром ... реално не сме получавали нищо ... та сега малко по спокойно .. ще плащате както плащате на ердоган

ше си разплетат чорапите ли?

Това е все едно ние да направим ответни мерки към Русия, че ни спряха газа...

Съвсем шогично е да го направят, след като някой безмозъчен тъпанар е решил да ги рекетира.

Аз съм този дето почнах с шантажа.

Не си.

Никой никого не рекетира, а си искаме парите ...2.4 милиарда, за нещо което е на наша територия. Могат да отнесат въпроса в арбитражния съд и толкова. Понял, да?

Че няма да плащаш като попслед осъдителна присъда за България точно от този съд??

Евала за решението. Трябват топки за него. Като Газпром ни резнаха нас безпричинно защо същите си мълчаха и лапаха доволно евтиния газ, който минаваше през България. Дано не клекнат нашите и удържат на натиска!

А за американските бази да плащат ли господарите ви? Или за тях може... Долни мижитурки

Байно орбан да прати подкрепа да бранят сръбската граница и като ви се напълни кочината с арабели джагали, вий сами ще се приключите. Кото остане, манго ше го нареже са скрап. Мангалско племе с мангалски манталитет.

А да си чувал: "Ела си взим шопо..." Шопо ще види сметката на всеки що е дошъл по нашите земи!!!

Усещате ли новото вето за Шенген? Госпада ли бералисти джендърски. Вечния кенеф на ЕС.

Чакаме сеа ответните мерки. Кат ги дочакаме ке направиме гъза 40кинтс/мвч!

изненадани?

Как ще докаже че по тази тръба тече руски газ

Вероятно по заплащането в съответната Банкси сметка

Газпром на 80% за дълги години напред. Газпром няма да прекарва газ от Катар я? Само руска ще е!!

Това е финт на Тюлена-старши ,да пуснат 3 гола и българския футбол да запише победа от 7 години насам

В градския транспорт билет не си ли купувате? 20лв са 3 дюнера

Защо сърбите и унгарците не се застъпиха за България, когато Русия ни обяви за "неприятелска" държава и ни спря доставките на газ? Въобще не им пукаше. ЕС иска да се освободи от руските енергийни ресурси и е абсолютно логично за България, като част от ЕС, да подкрепя тази политика с всички средства. Крайно време е Брюксел да прекрати мълчанието си по темата и да подкрепи България в това начинание, за да е достатъчно ясно на маджарите и сърбите, че това е обща европейска политика. В точно такива моменти трябва да възползваме от привилегията да сме част от ЕС и НАТО. Тук ще използвам възможността да се обърна и към най-гръмогласните почитатели на Възраждане и Костадин Костадинов, който ни обещава светло бъдеще без ЕС и НАТО и моментално присъединяване към БРИКС. Сърбите нали не са част от ЕС и НАТО? Резултатът какъв е? По-добре ли живеят от нас? По-богати ли са? По-сигурни ли са?

сами се нагъзихме на краварите

Поне е нещо различно. Гъзенето на руснаците, знаем до къде води.

Със сигургост не до национална катастрофа, за разлика от гъзенето на USA.

Пий си хапчетата.

Хич не си оригинален.

Унгария ако ни набие вето за еврото и шенген ще съм благодарен на Денкоф

Щото таксуваме транзит през българия ли гнидо ?

Да. Точно така

Ще вдигнем още газа

таксата е само за руското гориво въшка

За еврото не може, но Ася Спецова се провали и сама си е виновна за него. Друг е въпросът, че това ще помогне за разпадането на неокомунистическия ЕС.

Много е просто ... да намали цената на газта още за да компенсира Унгария и Сърбия . Ние сме си в правото да таксуваме транзита . Аз даже съм изумен че до сега не сме ги таксували

Ние и досега го таксувахме

Кво почна от днес да виеш като наебан

Изумен си ами. Като не знаеш за какво става въпрос. Транзитни такси винаги е имало. Не сме ги били таксували...

сега Унгария и Сърбия ще ви сложат 500$ такса на ТИР - 500 на влизане 500 на излизане животински тъпи сте подлоги американски жалки !!!

Вий на умряло че ми вдигаш уя

става дума за НАШИТЕ ТИР-ве !!!!!!!!!! ЖИВОТНО ТЪПО !!!

Педал

Копейките са пред инфаркт ! Мрете майка ви продажна да еба

Дано ти разлепят снимката и лично теб да те таксуват с хилядарка, това е за дето им внасяш тъпотия в огромни количества в държавите

Изроди малоумни, скарахте ни с Русия, а сега и с Унгария и Сърбия. Вашата мамица долна, боклуци, няма ли кой да ви изчисти, измет родоотстъпна?!

То пък бяхме едни приятели, обираха ни по приятелски както се казва, с едната ръка те потупва по рамото ,другата ти бърка в джоба(Лукойл примерно), да си го заврат някъде отзад приятелството

За тва решихме да сменим руската ръка с американска ли? Къде са самолетите? Стари и скъпи страйкъри ще купуваме ли? Ненужни ваксини искаш ли? Има и още. Гениално.

между другото си ритат здравната книжка с тези ответни мерки, и то точно преди зимата. Таксата може да стане и двойна, а ако много им знае гагата като нищо може случайно някой компресор да изгърми и ремонта да отиде до пролетта ако изобщо има ремонт - те газ нямат откъде да взимат в момента, така че да плащат и да благодарят, че минават толкова тънко.

Чакай първо да видим ответните мерки. Може да е вето за еврото и шенген

Там са ги преварили и и братята им австрийци, и нискоземните люде. Няма нужда да се пъне бай ти Орбан за вето. Както вече казах, може да ни сложи такса на гулаша. :-)))

за шенген така или иначе имаме вето, така че не е проблем. За еврогей зоната за съжаление унгарците не могат да ни наложат вето, защото и те не са там, а щеше да е чудесно

Руските фъшкии по форумите като започнат да вият на умряло

Краварите като ви шибат и вие виете от кеф и питате за още. Голям смях

Не ви е много смешно