Коментари - Ударите на инфлацията: В Австрия посягат към спестяванията, пестят от храна и облекло | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

,това тук преведен руски сайт ли е? Случайно попаднах...

Живял съм доста време навън, в Европа. Когато е млад човек гледа по един начин, като натрупа години по друг. Истината в момента е следната: храната на Запад е боклук, дрехите масовите също, за къщите да не говорим. Има една категория богати, които си отглеждат идиоти и внасят също гастербайтери. Обикновените хора ядат Макдоналдс с отрови вътре, взели са една къщичка и изплащат цял живот, дрехите са парцали шити от деца в Бангладеш. По улиците в най-богатите градове в Европа няма да видиш добре облечен човек. 95% са отрепки: на работа, вкъщи, плаща сметките и дотам. Системата е така направена, че да си прост и консуматор. Богатите или не живеят в държавите в Европа, за да не дават данъци или са се скрили някъде и никой не предполага, че са богаташи. Не говоря за селтаци футболисти дето като циганите всичко на гърба им… Днес се разходих в тоя град, в една от най-развитите страни в Европа. Всички като от калъп, накупили от аутлети маркови дрехи, ядат в Макдоналдс и полека, полека се прибираха по 70 м2 апартаментчета за по 500.000 евро. Утре пак на работа и така до 70. … В България е зле, така е. Въведохме новия начин на живот и ние. Няма семейства, няма нищо. Робия на прищефките. Но все още като сляза от самолета се чувстван някак си по- свободен. Така, че животът е не само пари.

Е щом си печелиш парите навън, за тебе е така

в България ядеш същата храна и се обличаш със същите дрехи. А даже храната е и с по-ниско качество както разбрахме от преди няколко години.

А, да. В София апартамента не е 500 000 евро, но отнесен към средната работна заплата е на същата цена като там където е 500 000 евро

Няма да се плашите, санкциите работят ;)

Това не е свършвало.От как сме в европумията не са се спрели да ни вдигат цените и да ни глобяват за щяло и нещяло.А Лайнер ни говореше ние сме независими от Русия,и точно след тези думи всичко поскъпна не,че кога вкараха филма с ковид пак ни ги вдигнаха,уж загрижени за нашето здраве!ЗАКРИВАЙ ТАЗИ СОРОСОИДНА КОЧИНА ЕС!

ха така. кажете им също и за парното как им забранили да се топлят на повече от 18 градуса и полицията ходи да арестува нарушителите по доноси. а също кажете и как западняците си перат тоалетната хартия за повторно ползване защото нямат тоалетна хартия. да не говорим че в парламентите им ходят с кожуси и ръкавици защото такъв студ е че всичко е замръзнало и нямат газ нито за отопление нито за готвене. стоят гладни и на студ докато в масква газта е без пари хората ходят по фанелки и отварят прозорците защото е топло а и да се чува как всички пеят оди във възхвала на путин. тъй им кажете.

Много закъсах, не е истина просто. Парното скочи почти двойно - от 35 на 50 евро на месец. Тока и той, от 85 на 100 месечно. За бензина да не говоря - отказа ме от колата и поръчах Тесла Y, белким спестим малко. А заплатата всяка година с инфлацията се индексира и с тая криза бонуса ми тая година е само 10к евро, а миналата беше 12к. Децата как ще ги пращаме другия месец на ски лагер в Китцбюел не знам - то и сняг може да няма. Бе тука в Австрия скоро почват гладните бунтове и после ще бягаме към рассия на хубавото.

Ей, бачкер, наясно ли си какво значи "заплатата да се индексира с инфлацията"? Това е наливане на масло в огъня, който вече обхваща къщата. А с тая тесла как ще се наиграеш - ха, ха. Кога я поръча? Преди Илън да свали цените или сега като ще свали и качеството? Какви изненади са подготвили на всички балъци, клъвнали та тая гола кука... Бе, как все арбайтерчета пишат тук "от другата страна", дето само екскрузии, коли, пластмаса и тенекии са им в главите. Яко потребление кипи и никакво трупане на капитал. Егати пролетарския манталитет - да вземем заплатата с бонуса и веднага да ги опукаме. Хамстери, качили се в колелото и не стига, че търчат залудо, ами и акъл дават...

Кефиш ме, щи звънна. Наясно съм да, това е практика в Австрия от около 70 години, не се напъвай. На модел Y цената не са сваляли, само на базовия 3. А това за качеството добре ме разсмя. Нищо, карай си 20-годишния премиум и ме остави да се мъча по екскурзии и курорти.

А ако ще говорим за инвестиции - теслата ми е платена изцяло с печалба от акции на тесла, продадох точно преди сплита. Не се грижи за моя капитал.

Тикво, що не четеш преди да публикуваш какви глупости си написал, бре? Продал бил акции на тесла и си купил... тесла. Пътят към богатството е да обръщаш дохода в актив, а пътят към разорението е да превръщаш актива в доход. Продал си актив, за да си купиш тенекия и пластмаса, които селд десетина години няма да струват нищо вече. Като си cash out-нал от на Маск схемата, да беше вкарал парите в друг актив, а то... Аз не се грижа за капитала ти - то ни не се грижиш, та аз ли... Тенекии, екскурзии, глупости....

И това богатство в гроба ли ще го нося? Ковчега колко джоба има? Бай ти стив колко отнесе на оня свят. Аз поне предпочитам като пукна, да съм живял. А ти си трупай капитал.

На г-н Кор яко му завиждат :) Вие трупайте капитали и живейте като скотове за да максимирате капитала си

А ти все едно не си арбайтър

И като се събуди сутринта с чаршафите в седалището ти . То ако слушаш българския гастарбсйтеp, тесла работи само за тях.

На колко ще се пенсионираш в Австрия? Не се заяждам. Тая индексация трябва някой да я плаща. И какви са данъците? Щото всички говорят бруто. Не може да се сравнява Австрия с България много ясно, но обикновените хора навсякъде ядат тоягата, крадат ги с данъци, с инфлация, с това, че ще работиш повече.

Нямам представа на колко ще се пенсионирам. Имам поне още 25 години пред мен, дотогава законите могат да се променят много. Парите за индексации идват от увеличена произодителност. Парите растат когато расте икономиката. Данъци има - да, и то не малки. Въпросът е какво получаваш срещу данъците - аз нямам усещането, че ме крадът, въпреки че ми прибират 50% от дохода под различни форми. Една част се връща директно при мен, друга се връща под формата на средата за живот - чистота, поддържани пътища, детски градини, училища, здравно обслужване, законност, спокойствие. За мен си струва.

Не става ясно на какво се пенявиш тук, г.н Коч, като всичко ти е така добре

Изцяло за лично удоволствие. Многи ме кефи, когато дир.ру пуска парцали за гнилия капитализъм и смъртта на запада, аз да сипвам отдолу истината. Изцяло за собствено удоволствие - затова и вися в тоя руски парцал.

живи да ги ожалиш! Вече няколко австриеца виждам просят по българските улици ... :D

Уффф капна ми сълзица.....горките.... Абе вижте ния на какво дередже сме онеябс техните пенсий нема умрат от глад.

Така така санкциите работят :) а оше няюа истинсказима! Нека европедалите в Брюксел да дават наклон на европейците

В Бълария пбаче нямаме подобни проблеми. Рука е пълно със стартъпи, заводи за автомобили и батерии. Слава кокаине!

Поредните анти западни и про руски опорки от дир. Бг Живея в Австрия, букнал съм почивка в Лапландия за 6000. Когато пишете че местните им е трудно да си плащат кредити пишете ли къде и в какво живеят? Не! Във Австрия всеки взима 13 и 14 заплати. Знаете ли колко пари се дават днес лично на всеки отделно заради високи сметки? Всеки е получил по няколко стотин евро безвъзмездно. Как можете де пишете че в Австрия сме зле вие нормални ли сте?

Анално изнасилен трол-педал.

Ха, ха, егати глупака си... Хем там гастарбайтваш, хем очевидно не си чувал за Австрийската школа. Безвъзмездно давали пари, че и по две заплати отгоре в края на годината - ха, ха. Мизес и компания се въртят в гроба, като виждат как баш Австрия прави точно обратното на тяхната здрава икономическа теория. Някъв по-долу се пенеше, че заплатите ги били индексирали с инфлацията - ха, ха, ха. Явно си мислите, че ефективната мярка срещу инфлацията е more of the same... Бачкерчетата като вас дават ли си сметка какво значи всичко това и докъде ще доведе ЕС съвсем скоро? Печатайте и раздавайте пари, за да ходи наш Пепи за последно или предпоследно в Лапландия, пък после ще го мислим. Ще го мислите, обаче от някои неща няма връщане назад.

тя заплатата е на годишна база . Дали ще ти я разделят на 12 или на 14 с две заплати ужким бонус е все тая . А 6000 евро си е добра сума . Можеш да си купиш нещо с тия пари . Ама по добре ги дай за почивка . Ще се издигнеш в очите ми . От тия 6000 евро , 20 процента са ддс . 21 процента данък . ТОест половината от тази сума отива за държавата . Браво . Догодина букни две .

Браво че поставяш нещата в контекст. Да не си мислят хората в България, че техния корумпиран начин на живот и мислене водят до същите резултати като по-развит и неегоистичен и по-честен начин на мислене и навици. От подобни статии за Западните държави някой може да се обърка, че е същата ситуацията, а тя изобщо не е.

Ти що си мислиш, че хората в България не са наясно какво представлява Западът и само вие гастарбайтерите сте го виждали, пък ние тук сме в Северна Корея? По-корумпиран начин на живот от западняшкия няма и се състои в това днес да изядем бъдещето на внуците, пък те да се оправят. Наясно ли си една държава какво залага, когато емитира дълг? Залага бъдещи данъчни приходи, т.е. залага доходите на децата и внуците, за да може сега още малко да поживеем на широко, а след нас и потоп. Същият този "некорумпиран" Запад миналия път принесе в жертва няколко поколения и се подложи на такава отрицателна селекция, най-вече Русия, че няма съвземане. Първия път делиха колонии, втория път преиграваха мача, че на същите тия "некорумпираните", дето ги хвалите, не им хареса резултатът и избутаха напред един артист, наркоман и нереализиран художник, да дозатрие каквото е останало. В резултат - демографска катастрофа, милиони джагали, турци и прочее черноработници, а за капак - американски протекторат, без собствена ни политика, ни идеология. От Урал до португалското крайбрежие, предстои драматичен срив, щото изядохме не само провизиите за зимата, ами за няколко зими напред и сега ще се отъждествим с лирическия герой в баснята за мравката и щуреца. Та, в центъра на "некорумпираната" Виена, само архитектурата все още контрастира с паплачта наоколо и загатва, че засега не сме в Магреба.

Описанието за света, което ти направи току що е не това, което света е, а това което е вътре в теб като емоции и убеждения. Виждам колко е негативен твоя свят и не мисля, че мога да ти помогна. Мога само да те уверя отново, че това което вярваш, че е света не е реално света нито като икономика, нито като политика. Аз живея в най-добрите години досега на всички времена. Нова ера в която започва да се цени човешкото достойнство все повече. Има битка - да. Битката е между такива, които искат да станат (много по-)неподчинени по копие на хората на Запад и робите на поробителите. Аз бих сключил примирие веднага и бих отписал част от Украйна с цел да спася каквото мога с по-малки жертви. По въпроса за икономиката. Дълг ако е в същата валута като държавата която го емитира е просто максимум инфлация. Има къде по-важни проблеми. Човешко достойнство, равенство между половете и етносите, здраве, образование и опазване на планетата са милион пъти по-важни.

Ха, ха, ха, егати woke глупостите, които си надиплил - равенство между половете и етносите?! Ти нормален ли си, бе?! Бъркаш equity с equality, отгоре на всичко. А, хипарските ти и неолиберални глупости, че всичко било субективно и няма обективна действителност, са типични за вас позитивистите. Позитивизмът е лека форма на психично отклонение и масова психоза - също като религиите. Аз толкова войни съм видял от Близкия Изток, та през Босна до Косово, че опитите ти да ми вмениш черногледство са досадно несъстоятелни. Тия "хора на Запад" не знам дали изобщо си успял да ги засечеш, щото отдавна ги няма. На тяхно място са останали етнически и идеологически мелези, пуснали варварите не в града, ами направо в двореца. Опазване на планетата - ха, ха, глупендер зелен. Тая планета през такива неща е минала, каквито не можеш да си представиш с позитивното си мозъче, щото иначе ще започнеш да дишаш в хартиен плик и да търсиш safe space. Егати наглата арогантност в стил хидроцефалната Грета - ще спасявате планетата, ха, ха, ха. Вземете и галактиката да спасявате, че една планета е нищо за вашия размах. Колко ли би бил досаден някой позитивист като теб през ранното Средновековие, когато милионният Рим е бил 30-тина хиляди и на Колизеума са си пасяли козите... А, допускането ти, че нямало било проблем ако дългът се бил емитирал в националната валута, важи само за САЩ. Еврото е голяма бутафория. Сигурно Аржентина емитира дълг в песос, а Турция - в лири...

Пич, на Аржентина големият проблем беше точно защото емитира огромен дълг не само че в долара, ами за да вземе по-ниска лихва го емитира според ню йоркско право и се решаваше всичко в ню йоркски съд, и вълчър капиталистите и съда не ги оставиха да си фалират, а трябваше да плащат доста. Каква ирония че точно тях избра за пример. Не знам дали осъзнаваш, че си малко неинформиран. Да, въздуха е общ и не може безнаказано някой да изхвърля боклуци. Също като водата. Даже да е по-евтино да изхвърлиш токсичен боклук в реката или езерото до теб, ще отровиш всички ако го направиш. Същото е с въздуха. Равенство между половете е важно, защото хиляди години до преди 50-100 години е било нужно да има полови роли, но вече не е. Това е факт. Много хора, даже повечето, работят с главата си, а не с физическа сила. И сега най-важното е да се отгледат умни деца и затова трябва наравно отглеждане от 2 родителя. Защото ако не е равно, с тези разводи, какво става, че ако е 20 на 80 става изведнъж 0 на 100. Плюс това жените могат и искат да работят и да са равни на мъжете в професионално отношение. Айде успех. Мен не ме мисли изобщо. Аз с моите убеждения станах мулти-милионер от нула. Тебе как ще спасяваме.

Мозък, опростяваш положението с Аржентина, та чак си нелеп. А, не, бе, ще емитира в песо и ще го решава съдът не на Буенос Айрес, ами на Мачу Пикчу (да, да, знам, че в Перу). Кажи сега и що думнаха Шефийлд с френско екзосе и дали мижавата армада на Маги не докара за пореден път британския бюджет до ръба, та се наложи да се обяснява, че ядрена сила не може да загуби война срещу неядрена. Та, не можел всеки безнаказано да изхвърля във въздуха, викаш. Ходи, санкционирай вулканите, които изхвърлят повече СО2, отколкото ние можем да си представим. Или ходи санкционирай цианобактреиите, че са избълбвали толкова кислород навремето, че за малко да затрият 99% от живота на планетата. Както казах, тая планета през каквото е минала и още е тук, само смешни "мултимилионери" като теб ще я спасят. Само виж колко километра е диамътерът на кратера в Юкатан и колко е на този в Уилксланд (10 пъти по-голям). И не само, че планетата си е тук, ами и какво биоразнообразие е избутала, въпреки това. Да, беше казал, че работата ни е да спасим себе си - разбирам. Обаче къде ти скромност от "мултимилионер"? Сигурно подражаваш на милиардерите и се изживяваш като филантроп, общественик и месия - ха, ха, ха. И още нещо да те светна - we live in inflational times, така че можеш да ни спестиш милионерството и мултимилионерството, предвид че много вероятно и ние сме такива, но не го изтъкваме като голямо постижение, щото Бай Ганьо когато се е правил на "пан милионер", милион е било нещо сериозно, а сега е обикновена къща в град на Запад. Мен ли как ще ме спасявате? I am beyond salvation, пасторче досадно...

Пич никой не се опитва да те впечатли. Един или двама от Австрия се включиха да ти обяснят как стоят нещата при тях. Аз съм от Америка и ти казвам и при нас как е, ако си работлив, способен и с правилни убеждения и, опазил те Господ, позитивно мислене. Зимният сезон започнахме с децата на плажовете на Пуерто Рико. Новата година посрещнахме на плажовете в Мексико. Тази седмица бях на Доминиканската Република. След месец с децата сме на Аруба. Вече съм резервирал лятото ол инклузив на слънчака 5 звезди, разбира се. Ще ходим и в Италия и Португалия. Работата ми е супер. Надявам се поне до 70 или 75 да я работя. Както казах, уважението и достойнството са ключови. Ако това го има, аз обичам да работя с главата си, а не да са копая нещо и все нещо трябва да се прави. А и имам още над 200 хиляди причини на година да ми харесва работата. Но все пак уважението е най-важно. Като рекламираш колко е добре в Расия спрямо гнилия Запад, трябва да си наясно поне с какви хора говориш и от какво се интересуват. Аз ти казах кое мен лично ме интересува. Ти започна да се оплаваш как системата на Запад не работи за хората и то финансово. И хората ти казват, че финансовата немотия, с която плашиш им е наистина най-малкия проблем.

Кое е всъщност важното за теб? Да живееш добре не е важно, да си правиш готини ваканции не е важно, къщата в някой алфа световен град не е важна, парите не са важни, достойнството и уважението не са важни, и равенство между хората не е важно, и опазването на природата не е важно. Че кое е важното? Някоя ценност имаш ли?

Ако поне малко мисъл можеше да вкараш щеше да се усетиш, че хората ако искаха с лекота могат да унищожат най-малко всички бозайници на планетата включително себе си и да отровят въздуха и да изгорят трите трилиона дървета, които все още има на планетата. Абсолютно елементарна задача, ако е поставена на 8 милиарда човека. Даже интересното е, че единствено закони и съвест ги спират. С лекота могат да отровят с химикали всичката или почти всичка сладководна вода или даже и океаните могат да отровят с радиоактивност за нула време. Така че убеждението, че хората просто не могат да повлияят на планетата е просто лоша шега за един човек с поне малко мозък в главата. Веднъж ако успееш да направиш пробив в съзнанието си, че и дърветата и животните и растенията и въздуха и водата всъщност трябва да се пазят и човешката дейност с лекота може да ги унищожи даже и да не е нарочно, а просто защото е икономически по-изгодно да не пазиш, чак тогава може да се разискват някои по-нататъшни въпроси.

Това че на Запад от глад умират съм го чувал още по времето на товарищ Брежнев ама още не умират гадовете а СССР умря,сега ред на Русия ли е?

Що пишеш глупости бе , козяшки педал. Във ЕвроКенефа хората страдат а ти заработваш тук мръсните си долари. Нямаш ли срам?

мда . Прав си . СССР и СИВ умря . Сегашното е Русия . Тя е друга бира .

Станков, гад такая, къде си,почивен ден ли имаш или пиеш одеколон?

Що се заяждаш козяшки трол-педал? Ти също си платена мастия и то от гадните. Аре навирай си вибратора и млъквай.

Хаха в Австрия е пълно с руски и български комунета много им харесва

Когато посегнат към политиците, тогава е сугурно, че са на прав път. Дотогава все по-зле ще става.

Там изгониха премиер Курц ,за няколко хиляди евро реклама от бюджета, джобни за нашите в политиката

Мине се не мине и кацнат Павел и МАЙОРА

Тука много хора се заблуждавате,че нещо зависи онфлацията от санкциоте ма Русия . Те нещата поскъпнаха много преди войната. Сега може ли някои да ми тоговори, защо бензина е 2.60, при 60$ на нефта. Просто ЕЦБ пусна печатницата и направи инфлация, за да покрие разходите по време на криза и обезцени спестяванията.

Путлер вдигна цените отдавна трябва да се мисли с мозък

Поплачи на рамото на Путин няма скоро да се върне старото статукво Европа сгреши в колаборация с бандитска Русия енергийно

тука е пълно с успели гастербайтери в Австрия . Пишат ли пишат ли . Пазаруват харчат пари ... И все си мерят онуй с България . Ама българина е в родината си . Взел си е имот и харчи според заплатата си . А тия в чужбина един по един се прибират като преяли с пресни плодове през лятото . Тоест нaсрани . Ама иначе - оня взимал толкова , тоя толкова . Ама те самите - никой не знае .

Добре, че обзаведе всички с жилище. Поне подслон имаш. А и в мазето все ще има някой буркан за хапване.

Мен бай Тошо не ме обзаведе с жилище. Не бях партиен член, не можех да крада от предприятието. С жената сами си построихме жилището. Теглихме заеми, взимахме отпуски, борихме се с дефицита на строителни материали, алчни майстори и държавна бюрокрация.

И даже си бил борец против комунизма. Ха,ха, ха,.Абе вие боклуците от ДБ сте най тъмночервените доносници от онзи строй.

А а а инфлация няма такова нещо Я я наложете още санкции на Русия

Кой е видял нещо добро от Русия

Монголците?

Загрижил се Ганьо за Ханс хахахаха.

Странен спор се заформя, кой иска да е в Русия, кой-в Европа. Аз пък искам да живея в онази България, от моите младини, с безплатна медицина и образование, с електричество от 2 стотинки киловат и вода от две стотинки кубичен метър. Всеки ден бих ходил на манифестации и то с плакат в ръцете: "Петилетката в съкратени срокове" или нещо подобно. Освен 15 дни на море и 15-на планина, разбира се. Да, и Жигули бих карал...

Бих карал и жигула и Москвич....няма лошо

И оня дедовия, дето не висеше.

Роби на комунизъма

Роби на капитализма !

Свобода в капитализма и на комуняги им се услади

Лекарите бяха конски, за Лада се чакаше половин живот, жилища луканка банани само за хората на властта, заплата колкото да не умреш, дънки и техника само в Кореком срещу западна валута-живота беше рай но за комунистите.

гладна мечка хоро не играе. още ще ядат хурката австретата като дойде зимата

Кога ще дойде според теб , август месец ли ?

Ще дойде, разбира се, няма да пропусне...

Не плачи за австрийците, а за рашките

Тя,зимата, драга ушанко ,вече свърши.

Tina

Всички вие, които искахте на Русия да и е зле и подкрепяхте санкциите срещу нея, си забихте нож в гърба. Е, сега си сърбайте попарата, с вашите камъни, по вашите глави !

Агресор е Русия и в България граби руската мафия

Е как може да пишете такива неща. Хич не са политкоректни. Урсула не ви ли каза че ЕС процъфтява и унищожава икономиката на Русия? Ама не се притеснявайте, тепърва започват нещата.

Вреден за увредени от пропаганда

Лятото ще отида до Виена, щом пестят и от облекло като стане топло ще ходят по цици по улиците. А като се Върна в България безработните млади австрийки ще са запълнили работните места за продавачки в Била тука, защото на повечето места в София например са лелки 65 + дето освен, че са неадекватни и прости са и доста груби.

Как не ви е срам да го пишете това.Може да има проблем с цените в Австрия,а и не само там,но дайте една статистика,например инфлация отнесена към цени.И същото за доходите и пенсиите отнесени към цените. Българина е жив одран,вече няма къде,и след злобата която лее тук по форумите,следва премирение от безсилие,недоимък,без лекарства и пестене от храна.Това накратко се нарича геноцид,и такива като депутатите не го казват,лъжат мажат само и само да могат да доодерат Българина. И все пак ако австрийците са притеснени,то е за третия им десерт и за удоволствията заради които харчат.

Кажете бе копейкаджийчета. Що не сте заминали на висок стандарт в росия? Що се мъчите голи, боси и гладни ?

Ние сме българи, живеем и работим в България. Само вие предателите все бягате нанякъде, обикновено да миете кенефи и да бършете дърти зад ници !

Те тия дето най-много плямпат от чужбина срещу България обикновено са там някъде в дъното на социална стълбица - достатъчно им е кока-кола в кенче, банани и нов тенекиен Форд. Умните хора и в България намират начини.

Кенефи и всичко в Европа е по чисто от устата ти русофил, отиди да видиш всички деца на комунизма са там отдавна

Висок стандарт - росия. Ама интересно защо копейкаджиите не ходят там, а си натискат парцалите на лош стсндарт в Европа. Странно.

Глупости - “Запада си живее висок стандарт и не усеща кризата” (според 3-4 палячовци тук) - оня ден и Гугъл бастиса намси колко хиляди високоплатени служители (един такъв потребява колкото 10 камионджии) - та няма назад вече…

Т.е. ти кога заминаваш за росия на висок стандарт тъпако?

Не говоря за Русия, а за лъжите които се бълват брато - да караш нов тенекиен Форд, да пиеш кола в кенче и да бачкаш цял живот за застрахователи - мисля че имам далеч по-добър живот в България.

В Австрия са голи и гладни, в русия са богати, ама интересно защо децата на русофилите искат в Австрия, а не в русия.

Ти често ли общуваш с русофили?

Ежедневно общувам с глупави русофили, с деца в Германия.

Успокойте Австрийците, кажете им че това няма нищо общо с Еврото и Еврогейската политика!

тука всичко е наред, потя се от жега, а сметката за Газ е буквално копейки, а за храната да не говорим - всеки ден ям месо!

Кого лъжеш русофилски боклуко? Нито ти нито друг ебан русофил имате някакво желание да стъпвате в лайняната русия. От кое хасковско село пишеш? Обаждат ли се внуците от Австрия?

Истината боли, а?

Ми ядеш месо, защото си бедняк. Богатите ядат зеленчуци

Само зеленчуци ядът малоумниците.

Така е ! Ядат ми най-вече краставицата.

И аз пестя! Преди годиа всяка вечер опъвахме по пет кила Мастика вкъщи. А от ноември, повече от три кила сме пиле само по Коледа! Ако това не ем,Криза, не знам какво ще е !

Ах, как прекрасно се връзва цялата статистика със състоялия се на 13 януари 2023г. "Виенски бал". 315 Евро на калпак, и то без да броим пари за сядане. Но вижте само редовете полилеи, "всуе тъй празнично блестят", но, все пак, празнично. За какво лишение говорим, като всеки 3-ти виенчанин, навършил 15 години, смята да посети бала. И хоп - виенчани държат на думата си - близо 550 000 билета са продадени. А самият град Виена, само от бала, ще прибере над 170 милиона Евро. Колко ли от тях ще бъдат впрегнати в благородни програми, например, да подпомогнем семействата в нужда? Не мога да не спомена и колоните от млади дами, сите облечени в булчински премени, с еднакви букети в дясната ръка., а самата ръка в атлазена ръкавица над лакета. Какъв стил! Дори покойната Грейс Кели би могла да научи нещо от виенчанки. Представете си само колко струват роклите, ами букетите, за накитите по вратове и коси отделна статия може да се напише. И понеже е бал на цветята няма как да не споменем и тях, над 100 000, отрупали залата, като балът да не се провежда през януари, а през май, но не всичко е пари. Но разходите не свършват дотук. Виенският валс, както знаем, е труден танц, така че дебютантите, за да не се изложат, месеци наред давали пари за уроци по танци, които бледнеели пред цените на костюмите, които трябвало да облекат за първи път. И така целият блясък - цветя, рокли, костюми, аксесоари и разкош, все в името на традицията, няма как да бъде уплашен от някакво мижаво, временно увеличение на цените на горива, храна и други грубо звучащи думи в една толкова изтънчена обстановка. Балът ще пребъде, а с него и виенчани, ако и да им зъзнат телесата под роклите с голи гърбове, но затова е танцът, да ги топли. P.S. "Балък" от "бал" ли идва?

Както казват в Германия, боли ме шмайзера

За 2 години на запад стандарта падна 2 пъти.

Кога заминаваш за русия на висок стандарт?

Що питаш?

Да се похвалиш оттам с висок стандарт. Ще имаме много въпроси.

Ние сме си добре, газът ни е 3-4 пъти по-евтин, нали...

Няма лошо според зеленашите. Като обеднеят, ще си намалят въглеродните емисии и така ще "спасим планетата" :) Ние в България по този начин (с обедняване) я спасяваме от десетилетия :) Войнолюбците също са доволни - кпиза - пада търсенето и цената на петрола, ще фалираме Вовата :)) Всичко си е топ май, и големите рибоци са доволни. Обикновените хорица? Никой не се интересува от тях.

На мизерника Украйна е виновна , готов е да се нагъзи на русия за пари,утайки.

Аз се гъзя само за долари.

Аз пък за Рубли. Всеки което желае да заповяда на автогарата във варна! не зимам скъпои всички са доволни!

Не се карайте, тоя дето се гъзи за долари е 10 пъти по-е%ан !

войната не е сащ русия, А е германия сащ. Меркел поиска немското злато от сащ и сащ взривиха тръбите. Немеца каза , русия ни пусна 1990, а вие американски мрши се правите на луди. още 20 години и американците трябва да се вдигат от рамщайн и после яко ще го духат.

кво викаш Русия САЩ няма проблеми а?

Заради укролайнарите си развалихме изгодните договори с Русия за евтини енергоносители, и инфлацията тръгна.

Голям шок ще да е за тях. Ама и ние ще си го отнесем:)) Ще си купуват дрехи един път на два месеца, вместо през седмица на принципа носи и фъргай на чарити магазинит, а от там , у втората употреба в България.:))

Да дойдат при нас да им обясним как вадим 1100 лв .. а харим 2200 :) и те ще заживеят по добре :D

А в България не посягат защото нямат спестявания.

Истерия, въз основа на АНКЕТА, а не реално случващо се. Инфлацията на Запад изобщо не е толкова фрапантна, колкото в България. Няма държавен орган и закон, който да контролира цените на хранителните стоки. Не купувайте нищо наа завишени цени, проверявайте колко действително струва.

За съжаление не е вярно. В България има голяма инфлация, но е такава и във Франция, Германия, Англия и т.н. И ако в цените на храните тя не е толкова страшна, колкто у нас, в наемите или енергийните доставки е доста по-страшна от нашта.

Като сложиш и че всички са на квартира..... Мддаааааааааа..... да го духат.

Много сме загрижени за австрийцие в българските медии, ама за българите явно всичко е мед и масло. Ами нали искаме капитализъм, за какво ревем сега срещу инфлацията. Как да оцелее капитализмът без инфлации, без световни войни? Как да рестартираме системата, за да тръгнем отново към печалба? Какво толкова чудно има, че обеднявали автсрийците (и всички ние по целия "Западен" свят) след като знаем как протича либералната икономика? Нали скачахме от радост по площадите, че "комунизмът си отива". Каквото можеше да бъде изядено от натрупаните средства в Източна Европа по времето на социализма се изяде само за 30 години. Няма начин да не дойде ред да бъде смляна и Западна Европа, за да оцелее капитализмът. Идете и скачайте пак по площадите и се радвайте на "свободата" си.

Най-смешното е да си русоробче. От инфантилизъм директно към деменция. Цял живот очакваш аха да се гътне америката и накрая се гътваш ти, ха-ха-ха.

а най-тъпото да си про-американско тролче.

Това са пълни глупости. От Нова Година има увеличение на заплати. Има инфационни бонуси, бонуси храна,бонуси за електричество. Парно работи на макс, няма режим на ток и вода. Минимална заплата е 1700 евро нето. Хайде поздрави от Австрия. Статията ви е поръчена с лъжливи факти

И аз имам няколко познати в Австрия, не съм чул никой да се оплаква! Само в тоя рашистки парцал можеш да видиш такава жалка рубладжийска партенка!

То е до възприятие... надали там инфлацията е 30+% както е тука. Какво ще стане ако доблици дори толкова? Те за има-няма 10% се оплакват, и аз имам познати.

Ти и във Франция уж живееше.

Да видят и те малко... надали техните медии пишат за нас и какво слагаме на нашите маси.